صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشخیص زودهنگام بیماری‌ها با کاشت فیبر نوری در بدن

۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰:۰۲
کد خبر: ۲۳۳۹۲۲
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
گروهی از محققان موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد موفق به طراحی یک فیبر نوری چسبناک نرم شدند که می‌تواند به عنوان یک چراغ هشداردهنده برای بیماری‌ها در تمام نقاط بدن عمل کند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایسنا،گروهی از محققان موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد موفق به طراحی یک فیبر نوری چسبناک نرم شدند که می‌تواند به عنوان یک چراغ هشداردهنده برای بیماری‌ها در تمام نقاط بدن عمل کند.

این فیبر  از نوعی هیدروژل که در پلیمر تعبیه شده ساخته شده که انعطاف پذیر بوده و قابلیت خم شدن دارد اما در عین حال به اندازه کافی محکم و قوی است که در داخل بدن شکسته نشود.

محققان می‌گویند که این ویژگی‌ها به معنای آن است که این ایمپلنت دائمی بدون آسیب رساندن به بافت‌های اطراف می‌تواند موجب تحریک یا درمان‌های طولانی مدت شود.

این فیبر نوری خاصیت‌های دیگری نیز داشته برای مثال می‌تواند بدون هیچ آسیبی بیش از هفت برابر طول خود کشیده شود.

محققان خواص نوری این فیبر را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند که در کجا و در چه زمانی این فیبر کشیده و بزرگ می‌شود.

این تیم تحقیقاتی بخش‌های مختلفی از فیبر را با رنگ‌های قرمز، سبز و آبی پر کردند و به صورت افقی پرتوهای لیزر را به قسمت قرمز رنگ آن تابانده و باعث کشیده شدن این فیبر شدند.

آنها با تجزیه و تحلیل شدت نور قرمز می‌توانند به این نتیجه برسند که چه بخشی از این فیبر کشیده شده و میزان کشیده شدن آن چقدر است.

به گفته یکی از محققان این پژوهش از موسسه فناوری ماساچوست، هنگامی که شما سبب کشیده شدن یک بخش خاص از این فیبر می‌شوید، ابعاد آن بخش و میزان نوری که آن منطقه جذب می‌کند تغییر خواهد کرد. بنابراین فیبر مانند یک سنسور فشار عمل می‌کند.

این فیبر می‌تواند در آینده به عنوان یک مقیاس قابل کاشت و یا پوشیدنی در بازو یا پای بیماران استفاده شود و حرکت‌های مختلف پس از وقوع یک آسیب در بیمار را پیگیری کند. همچنین اگر با روش درست استفاده شود می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و بررسی تومورها از طریق بروز التهابات کمک کند.

این پژوهش در Advanced Materials به چاپ رسیده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *