صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جانبداری چین از پاکستان در مناقشات "اسلام آباد_ دهلی نو "

۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۲:۰۱
کد خبر: ۲۳۳۷۰۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
تنش های اخیر میان پاکستان و هند و همچنین رقابت میان پکن و دهلی موجب شده تا چین از سابقه پاکستان در مبارزه با ترورریسم دفاع کند.
 به گزارش سرویس بین الملل به نقل از شینهوا، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات اخیر نخست وزیر هند مبنی بر حمایت پاکستان از تروریسم، از دولت اسلام‌آباد حمایت کرد.
 
نخست وزیر هند، روز یکشنبه (۲۵ مهر) در جریان نشست سران کشورهای عضو گروه اقتصادی موسوم به بریکس در ایالت گوآ در جنوب غرب هند به طور تلویحی پاکستان را «مادر تروریسم» خواند.
 
نارندرا مودی به طور مستقیم نام پاکستان را ذکر نکرد اما گفت: تروریسم در منطقه ما یک تهدید بزرگ علیه صلح، امنیت و توسعه است. متاسفانه مادر تروریسم یک کشور (پاکستان) در همسایگی هند است. الگوهای مربوط به تروریسم در سراسر جهان مربوط به این مادر تروریسم است.
 
هوآ چون‌ یینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره اظهارات مودی، از پیشینه اسلام‌ آباد در جنگ با تروریسم دفاع کرد و گفت: هرکسی می‌داند که هند و پاکستان قربانی تروریسم هستند. پاکستان تلاش‌ های گسترده و فداکاری‌ های بزرگی در جنگ با تروریسم انجام داده‌ است. به نظر من جامعه بین‌المللی باید به این موضوع احترام بگذارد.
 
تنش میان هند و پاکستان، دو همسایه و رقیب که به تسلیحات هسته‌ای نیز مجهز هستند، از اواخر شهریور و بعد از حمله مرگبار به پایگاه ارتش هند در کشمیر در نزدیکی مرز پاکستان، تشدید شده‌ است.
 
شبه‌ نظامیان، ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۶ (۲۸ شهریور ۱۳۹۵) به پایگاه ارتش هند در شمال کشمیر حمله کردند که در اثر آن ۱۹ سرباز هندی کشته شدند.
 
دهلی‌ نو سازمان اطلاعاتی پاکستان را به دخالت در این حمله، که گفته می‌شود در نوع خود در ۱۴ سال اخیر بی‌ سابقه بوده‌ است، متهم کرد.
 
هند مدتها است پاکستان را به حمایت از گروههای شبه‌ نظامی فعال در کشمیر متهم می‌کند و این در حالی است که نواز شریف نخست وزیر پاکستان نیز هند را به افزایش تنش‌ها در امتداد منطقه مرزی در کشمیر متهم کرده‌ است.
 
کشمیر بعد از کشته‌ شدن «برهان وانی» یکی از فرماندهان استقلال‌طلب و عضو گروه حزب المجاهدین، در ۱۸ تیر به دست نیروهای ارتش هند، با اعتراضات و تنش‌های فزاینده مواجه شده‌است.
 
ارتش هند برای کنترل اوضاع و سرکوب اعتراض‌ها بلافاصله وارد عمل شد و از ۱۹ تیر در کشمیر مقررات منع آمد و رفت اعلام کرد. حدود ۵۰۰ هزار نیروی هندی نیز به این منطقه اعزام شده‌اند.
 
این در حالی است که به رغم مقررات منع آمد و رفت، معترضان به تظاهرات در این منطقه ادامه داده‌ اند و نظامیان هند در رویارویی با این اعتراضات، بیش از ۹۰ غیرنظامی را به ضرب گلوله کشته و حدود ۱۲ هزار نفر را زخمی کرده‌اند. در این نا آرامی‌ها هزاران غیرنظامی نیز دستگیر شده‌اند.
 
منطقه کشمیر از سال ۱۹۴۷ و پس از استقلال هند و پاکستان از انگلیس، صحنه مناقشات ارضی بوده‌ است. کشمیر به دو منطقه تحت‌کنترل هند و پاکستان تقسیم شده‌ است، اما هر یک از این کشورها ادعای مالکیت بر کل منطقه را دارند.
 
این در حالی است که چین با توجه به مناقشه مرزی میان پکن و دهلی‌ نو، از حامیان دیرینه پاکستان در زمینه اقتصادی، دیپلماتیک و همچنین نظامی به شمار می‌آید. سال گذشته، مقامات پکن و دهلی‌ نو متعهد شدند مناقشه مرزی دو کشور را که تاریخ آن به جنگ کوتاه مرزی در سال ۱۹۶۲ بازمی‌گردد، حل کنند.
/


نظرات بینندگان
علی رضا
|
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
تمام کشورهایی که بخشی از استعماره انگلیس بودن و حالا مستقل شدن همیشه یک بخشی از کشورهای مستقل با هم سر مالکیت اون بخش درگیر هستن
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *