صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با جزایر ایرانی خلیج فارس بیشتر آشنا شوید+عکس

۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۳۱۸۶۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
خلیج فارس با دارا بودن 30 جزیره بزرگ و کوچک، محل مناسبی برای سفرهای داخلی هم وطنانمان به حساب می‌آید.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد، خلیج فارس با دارا بودن 30 جزیره بزرگ و کوچک، محل مناسبی برای سفرهای داخلی هم وطنانمان به حساب می‌آید.جزیره‌هایی که تعدادی از آنها مسکونی و تعدادی دیگر نظامی هستند.

ابوموسی

ابوموسی جنوبی ‌ترین جزیره ایرانی در استان هرمزگان و در آب های خلیج همیشه فارس با مساحت در حدود ۲۵ کیلومتر مربع است.
سواحل این جزیره یکی از زلال‌ترین و شفاف‌ترین آب‌های ساحلی را داراست و به همین سبب یکی از بزرگ ترین پتانسیل های طبیعت گردی را در میان جزایر ایرانی به خود اختصاص داده است.



جزیره خور موسی

خور موسي كانال طويل و عميقي است كه از خليج فارس منشعب شده  و در ساحل شمالي  خليج فارس  و جنوب استان خوزستان واقع شده است.
این جزیره به دليل ويژگی های خاص زیست محیطی خود محل مناسبی برای پرندگان نادر از جمله گيلانشاه خالدار و مكان تخم ريزی بسياری از ماهيان خليج فارس، بخصوص ميگو است.



جزیره قشم

قشم بزرگترین جزیره ایرانی در خلیج فارس است که در مقایسه با سایر جزایر ایران شناخته شده تر است.این جزیره دارای بزرگترین غارنمکی جهان و همچنین جاذبه های فراوان دیگر برای گردشگران است، از همین رو سالانه مسافران زیادی را در خود می بیند.



جزیره مینو

جزیره مینو بين آبادان و خرمشهر واقع شده و دو شاخه اروندرود آن را فرا گرفته است.همچنین در این جزيره پنج نهر جريان دارد.
جزیره مینو به دلیل شرایط جغرافیایی بیشتر کاربرد تفریحی برای مردم دو شهر آبادان و خرمشهر دارد.



جزیره قبر ناخدا

این جزيره غیر مسکونی، در دهانه خور موسی قرار دارد. جزيره قبر ناخدا از شرق به خور موسی و از غرب به خور غزلان محدود می شود.  5 جزيره کوچک ديگر از جمله جزيره واسطه کوچک و واسطه بزرگ در اطراف این جزیره وجود دارد.
در تشکيل اين جزاير عواملی چون رسوبات رودخانه‌ای و جريانات جزر و مد موثر بوده است، با جزر، آب دريا تا فاصله زيادی از جزيره عقب نشينی می‌کند.



جزیره بونه

این جزیره مابین جزیره بونه به همراه دو جزیره کوچک دیگر به نام‌ های دارا و قبرناخدا در شمال غربی خلیج فارس در دهانه خورموسی در استان خوزستان قرار دارد.
اين جزيره به دلیل شرایط آب و هوایی محل مناسبی برای تخمگذاری پرستوهای دریایی است.



جزیره خارک

جزیره مرجانی خارک در ۵۷ كيلومترى شمال غرب بوشهر و ۳۰ كيلومترى بندر ريگ قرار دارد. طول این جزيره  حدود ۸ كيلومتر و قسمت پهن تر آن در شمال به عرض حدود ۴ كيلومتر می رسد.
جزیره خارک با داشتن مزایای طبیعی و سواحل عمیق،  برای پهلو گرفتن نفت‌ کش ‌های اقیانوس ‌پیما و ایجاد لنگرگاه‌ها بسیار مناسب است به گونه ای که در این جزیره یکی از مهم ‌ترین پایانه ‌های صادرات نفت ایران قرار دارد.



جزیره عباسک

اين جزيره بين بندر بوشهر و شبه جزيره شيف قرار دارد.این جزیره غیر مسکونی است که بافت زمین و جنس خاک آن برای کشاورزی مناسب نیست و بيشتر زمين آن ماسه ‌ای است.


جزیره خارکو

جزیره کوچک خارکو در فاصله ۵ کیلومتری شمال شرق جزیره خارک واقع شده و امروزه به محلی مناسبی جهت رشد پرندگان در منطقه خلیج فارس تبدیل شده است.



جزیره میر مهنا

جزیره میر مهنا از جزیره‌ های غیرمسکونی ایران در خلیج فارس است.


جزیره فارسی

اين جزيره غیر مسکونی به دليل وجود ايستگاه هواشناسی از اهميت ويژه‌ای برخوردار است،  ايستگاه هواشناسی جزيره فارسی اطلاعات هواشناسی را به تمام شركت ‌های كشتيرانی می ‌رساند. 



جزیره شتور
 

جزيره شتور یا شیدور با طول 1.7 كيلومتر و عرض 800 متر،  در فاصله حدود يك و نيم كيلومتری جنوب شرقی جزيره لاوان قرار دارد. اين جزيره از با ارزش‌‌ ترين و مهم ‌‌ترين پناهگاه‌‌ های حيات وحش و جزء مناطق حفاظت شده در خلیج فارس است.



جزیره لاوان

لاوان جزیره ای مسکونی با وسعت 76 کیلومتر مربع است.این جزیره پس از قشم و کیش بزرگ ‌ترین جزیره ایران در آب ‌های خلیج فارس است.
یکی از شگفتی‌ های این جزیره وجود کندوهای عسل در کنار تأسیسات نفتی و مخازن آنها است،  که عسل آنها به رنگ سبز تیره است و بوی نفت می ‌دهد،  اما طعم آن مشابه عسل ‌های معمولی است. 
اهالی جزیره در فصل معینی از سال به صید مروارید می‌ پردازند و تنها کالای صادراتی جزیره  مروارید است.



جزیره هندورابی

این در حد فاصل بين دو جزيره كيش و لاوان قرار گرفته، سطح هندورابی هموار و تقريباً بدون عارضه طبيعی است که از از یک رشته ارتفاعات کوتاه پوشیده شده و کرانه ‌های آن با شیب ملایمی به دریا منتهی می ‌شوند.


جزیره کیش

جزیره کیش امروزه تبدیل به مهم ترین قطب گردشگری در خلیج همیشه فارس شده است و به جرات می توان یکی از مهم ترین جزایر ایران و از مهم ترین مقاصد گردشگری در کشورمان نامید که جاذبه های گوناگون طبیعی، تاریخی، تفریحی و انسان ساخت آن گردشگران بسیاری را در طول سال به آن جذب می کند.   



جزیره فرور بزرگ

اين جزيره بر روی يكی از كمربند های زلزله‌ خيز جهان قرار دارد. سطح جزیره از تپه ماهورهای كوچك تشكيل شده است.  جزيره شيب‌های تند و پرتگاه ‌هايی دارد كه گاهی ارتفاع آنها از ده متر بيشتر است، و به دلیل عمق زیاد رنگ‌ آب در نزديكی جزيره سياه است.




جزیره فرور کوچک
 
 نام دیگر اين جزيره غير مسكونی فرورگان است، كه در جنوب فرور بزرگ و شمال جزیره سیری قرار دارد. مرتفع ‌ترين نقطه آن از سطح دريا 36 متر است. به علت موقعيت اقليمی و استقرار در مسير مهاجرت پرندگان دريايی، زيستگاه گونه ‌های متنوع پرندگان مهاجر و بومی است.



جزیره سیری

این جزیره با مساحت 17.3 کیلومتر مربع، در میانه خلیج فارس قرار دارد.
پوشش گیاهی منطقه فقیر است، ولی تعداد نخل خرما بطور پراكنده در جزیره وجود دارد،  كه محصول آن فقط مورد مصرف محلی است، همچنین در این جزیره معدن خاک سرخ موجود است.



جزیره تنب بزرگ

این جزیره تقریباً گرد است و خاک شنی و خشک دارد.
در قسمت ‌هاي جنوب غربی و نزديكی سواحل آن خانه ‌های مسكونی از راه چندين خيابان و جاده به هم پيوسته ‌اند و مردم بومی اين جزيره از صيد ماهی و مرواريد امرار معاش می‌كنند.


 جزیره ناز

این جزیره غیر مسکونی که کاملاً مسطح است با مساحت حدود سه هکتار در یک کیلومتری ساحل شرقى قشم‌ قرار گرفته است و فاقد ساحل شنى است. اطراف جزیره را ديواره‌ هاى صخره ‌اى به ارتفاع پنج تا ده متر دربر گرفته است.



جزیره هرمز

هرمز یکی دیگر از جزایر بیضی شکلی است که در ورودی خلیج فارس و در فاصلهٔ ۸ کیلومتری بندرعباس قرار دارد.  این جزیره به علت موقعیت جغرافیایی و مجاورت با تنگه هرمز کلید خلیج فارس نامیده می شود.  


جزیره هنگام

این جزیره با مساحت 50 کیلومتر مربع، یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در کرانه‌ های جنوبی جزیره قشم است. هنگام دارای معادن نمک، خاک وسرب است. بزرگترین قطر آن از روستای هنگام کهنه تا روستای هنگام جدید ۹ کیلومتر است.



جزيره لارك

این جزیره از کوه های آتشفانی مخروطی شکل تشکیل شده و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان ‌است.



ام الکرم

ام الکرم، از جزیره‌های غیر مسکونی ایرانی در خلیج فارس است که در استان بوشهر قرار دارد.


مطاف

جزیره مطاف، نیزاز جزیره‌های غیر مسکونی ایرانی در خلیج فارس است که در استان بوشهرواقع شده. این جزیره توده‌ای از ماسه به عرض تقریبی یک میل و طول تقریبی ده میل است که در هنگام مد زیر آب می‌رود و در هنگام جزر بیرون می‌آید.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *