صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نذرهایی به رنگ خون/ عاشقانی که برای اهدا خون خود صف می کشند

۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶:۳۰
کد خبر: ۲۳۱۳۶۳
نذرشان به رنگ خون است و با تمام عشقی که به امام حسین (ع) دارند برای اهدا خون خود صف کشیده اند.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سراسر مسیر منتهی به اداره کل انتقال خون استان تهران را پرچم های قرمز و سیاه پر کرده است.

در نگاه اول، گمان می کنی که قرار است وارد یک هیئت عزاداری شوی اما اینجا جایی است که همه عاشقان حسین جمع شده اند تا به هم نوعان خود کمک کنند.

همانند بانک ها، سیستم شماره دهی در کنار در ورودی سازمان انتقال خون قرار داده شده است. روی آن هم نوشته شده که داشتن کارت ملی برای اهدا خون الزامی است.

وارد که می شوی، صفی طولانی به چشم می خورد. همه شماره به دست به روی صندلی ها نشسته اند. وجه مشترکشان نیز لباس های سیاهی است که بر تن دارند.

افراد پس از گرفتن شماره و ورود به مرکز، ابتدا پذیرش شده و برای ورود به مرحله ارائه تست هموگلوبین آماده می شوند. پس از آن نیز توسط پزشکان معاینه شده و آماده خون دادن می شوند.

در سالن انتظار، بنرهای مختلفی به چشم می خورد. بنرهایی که همه حکم توصیه هایی به ارائه کنندگان خون را دارند.

مردی 50 ساله به همراه همسرش راهی مرکز انتقال خون شده است.

با او هم کلام می شوم. خود را معرفی می کند و می گوید که جانباز دوران دفاع مقدس است و از زمانی که 20 سال داشته، هر سال در ماه محرم، خون خود را اهدا کرده و امسال نیز به همراه همسرش برای خون دادن حاضر شده است.

وی می گوید: نذر خون دارم و هر سال در روز تاسوعا یا عاشورا خون خود را اهدا می کنم. امیدوار هستم با این کار، افرادی که نیازمند دریافت خون هستند بتوانند خون دریافت کرده و در روند بیماری آنها خللی ایجاد نشود.

این جانباز دوران دفاع مقدس با اشاره به صف طولانی اهدا کنندگان خون در روز تاسوعا و عاشورا می گوید: بسیاری از مردم در روز تاسوعا و عاشورا برای اهدا خون خود حاضر می شوند اما باید به این موضوع نیز توجه شود که در سایر ایام سال نیز نباید از خون دادن غفلت کرد.


از هر 100 نفر در کشور 2 نفر اهدا کننده خون هستند و یک واحد اهدایی خون می تواند به درمان 3 نفر کمک کند. به همین خاطر نیز افرادی هستند که در ایام خاص سال نظیر تاسوعا و عاشورای حسینی خون خود را نذر می کنند.

کمی آن طرف تر، 3 پسر جوان آماده خون دادن می شوند. یکی از آنها تلفن همراهش را در دست گرفته و سعی می کند در آن وضعیت، عکس سلفی بگیرد.

از او می پرسم که چرا امروز را برای خون دادن انتخاب کرده است؟، در جواب می گوید: با دوستانم تصمیم گرفتیم امروز قبل از پیوستن به دسته عزاداری، ابتدا خون خود را اهدا کنیم و بعد به مراسم برویم.

وی می افزاید: اگر می خواهیم پیام واقعه عاشورا را به جهانیان برسانیم باید در رفتارمان نیز از امام حسین (ع) و یارانش تبعیت کنیم. اینکه فقط در دهه اول محرم لباس سیاه بر تن کنیم و به عزاداری مشغول شویم، کافی نیست.

"محمد"، اهدا خون را یکی از بهترین نذرهایی می داند که تاکنون داشته و می گوید: من و دوستانم از امسال تصمیم گرفته ایم که هر سال خون خود را اهدا کنیم و خونمان را نذر سلامتی خود و خانواده مان کرده ایم. امروز نیز عکس خود را در شبکه های مجازی منتشر می کنم تا دوستانم نیز از این پس به اهدا خون تشویق شوند.

صف طولانی اهدا خون سبب نمی شود عزاداران حسینی از تصمیم خود پا پس بکشند.

در این میان، زنی میان سال، زیارت عاشورا به دست دارد و زیر لب در حال خواندن دعا است. دختر بچه ای نیز به همراه اوست که مدعی می شود با اصرار هاش، توانسته مادر بزرگ را راضی کند که او را با خود به مرکز انتقال خون بیاورد.

مادر بزرگ می گوید: از شب گذشته که قصد کردم برای اهدا خون حاضر شوم، نوه ام از من درخواست کرد که او را نیز با خود بیاورم. در ابتدا گمان کردم که شاید با دیدن صحنه اهدا، منقلب شود اما در نهایت او را نیز با خود همراه کردم.

وی می افزاید: خوب است افرادی که برای اهدا خون حاضر می شوند، فرزندانشان را نیز با خود همراه کنند. در این صورت می توانیم فرهنگ اهدا خون را از همان دوران کودکی به فرزندانمان آموزش دهیم.


صندلی های تعبیه شده برای افراد در حال انتظار، دیگر گنجایش ندارند. در این میان، مردی که سر تا پا سیاه پوش است، یک کارت در دست دارد و به دیوار تکیه داده تا برای ویزیت نوبتش شود.

او در رابطه با کارتی که در دست دارد می گوید: من در سال، چندین بار خون خود را اهدا می کنم. این کارتی که در دست دارم نیز کارت اهداکنندگان مستمر خون است. وقتی بیش از 50 بار خون خود را اهدا کرده باشید، می توانید کارت نقره ای دریافت کنید. کارت من نیز نقره است و هر زمان که به خون من احتیاج باشد، برای ارائه خون حاضر می شوم.

وی عشق به امام حسین (ع) را انگیزه ای برای اهدا کنندگان خون در روز تاسوعا و عاشورا می داند و می گوید: این مردمی که از صبح برای اهدا خون خود منتظر هستند، همه عاشق امام حسین (ع) هستند اما توصیه من به عاشقان ائمه اطهار (ع) این است که در طول سال نیز به فکر بیمارانی باشند که به خون آنها احتیاج دارند.

انتهای پیام/



نظرات بینندگان
زمانی
|
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۱
يا حسين مظلوم (ع) لطفا براي ترويج فرهنگ اهدا خون تلاش كنيد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *