صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمایندگان مجلس: وزارت راه و شهرسازی باید پاسخگو باشد

۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳:۴۵
کد خبر: ۲۳۱۳
دسته بندی‌: صفحه نخست ، عمومی
خبرگزاری میزان: بار دیگر سقوط هواپیما مردم ایران را داغدار کرد و این بار ، دهها نفر در سانحه سقوط یک فروند هواپیمای ایران 140 در نزدیکی تهران جان خود را از دست دادند. قرارداد تولید این هواپیما در اصفهان در شرایطی منعقد شد که تنها سه سال از تولید آن در اوکراین می گذشت و آنتونوف 140 هنوز امتحان خود را پس نداده بود.

: بار دیگر سقوط هواپیما مردم ایران را داغدار کرد و این بار ، دهها نفر در سانحه سقوط یک فروند هواپیمای ایران 140 در نزدیکی تهران جان خود را از دست دادند. قرارداد تولید این هواپیما در اصفهان در شرایطی منعقد شد که تنها سه سال از تولید آن در اوکراین می گذشت و آنتونوف 140 هنوز امتحان خود را پس نداده بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، هم اکنون نیز به جز روسیه و اوکراین، تنها چند کشور انگشت شمار از جمله ایران، جمهوری آذربایجان و لیبی از این هواپیما در خطوط هوایی خود استفاده می کنند و در سطح جهان اقبالی به آن نشده است. هواپیمای ایران 140 در حالی در حوالی تهران سقوط کرد که به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، کمیسیون عمران مجلس ، پیشتر در خصوص به کارگیری این هواپیما در خطوط هوایی کشور هشدار داده بود.

جالب و البته غم انگیز اینجاست که اولین سقوط هواپیمای آنتونوف 140 در ایران هنگامی رخ داد که گروهی از کارشناسان روسی و اوکراینی در سال 2002 برای افتتاح خط مونتاژ این هواپیما در مسیر ایران بودند که آنتونوف آنها در لارستان سقوط کرد و همه شان کشته شدند.

سقوط بعدی این هواپیما در ایران نیز هنگامی بود که با ایرانی سازی،‌نامش را ایران 140 گذاشتند و چند خلبان و کمک خلبان که در حال پرواز آموزشی با آن بودند و جان دادند.

در سال 2005 هم یک فروند آنتونوف 140 که متعلق به خطوط هوایی کشور آذربایجان بود، در دریای خزر سقوط کرد و تمام 23 مسافر آن کشته شدند.

وزارت راه و شهرسازی باید پاسخگو باشد
در همین زمینه عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به اینکه مجموعا 7 فروند هواپیمای 140 تولید مشترک ایران و اوکراین در کشور ساخته شده است، ادامه داد: یک فروند از این هواپیما در زمان پرواز در محل باند آزمایشی در اصفهان سقوط کرد و خلبان و خدمه پرواز جان خود را از دست دادند.

مهرداد لاهوتی، بابیان اینکه سقوط هواپیمای آنتونوف 140 به دلیل استاندارد نبودن پیش بینی می شد، گفت: تعدادی از هواپیماهای 140 به برخی از ارگانهای دولتی با واسطه فروخته شده است.

مهرداد بائوج لاهوتی ضمن بیان مطلب فوق، افزود: این هواپیما یک هواپیمای اوکراینی است که ایران مشترکا با اوکراین ساخته است و بعداز بازدیدی که در مجلس هشتم از کارخانه تولید این هواپیماها و انجام پروازهای آزمایشی که منجر به سقوط 2 فروند از این هواپیماها صورت گرفت، مشخص شد هواپیمای 140 استانداردهای لازم را ندارد.

نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در ابتدا قرار بود به جای این هواپیمای اوکراینی هواپیمای مکزیکی ساخته شود، ادامه داد: به علت شرایط تحریمی ایران به سراغ ساخت این نوع هواپیمای اوکراینی رفت در حالی که این اقدام درست نبود.این در حالیست که نمایندگان مجلس قبلا در خصوص به کارگیری این هواپیما هشدارهای لازم را داده بودند.

وی با اشاره به اینکه مجموعا 7 فروند هواپیمای 140 تولید مشترک ایران و اوکراین در کشور ساخته شده است، ادامه داد: یک فروند از این هواپیما در زمان پرواز در محل باند آزمایشی در اصفهان سقوط کرد و خلبان و خدمه پرواز جان خود را از دست دادند.

لاهوتی با یادآوری اینکه یک فروند دیگر از هواپیماهای آنتونوف 140 نیز در زمان پرواز آزمایشی در فرودگاه بروجرد سقوط کرد، افزود: شرکت سازنده بعد از اینکه دید به علت سقوط 2 فروند از هواپیماها در زمان پرواز آزمایشی، ایرلاینها این هواپیماها را نمی خرند به ناچار با واسطه یک فروند را به نیروی انتظامی و یک فروند دیگر را به نیروی دریایی برای انجام گشت فروخت.

این نماینده در مجلس نهم با بیان اینکه یک فروند از 7 هواپیمای 140 ساخته شده در ایران نیز برای کاربری به عنوان آمبولانس مورد استفاده قرار گرفته است، ادامه داد: 2 فروند هواپیمای باقیمانده با راه اندازی شرکت سپاهان که متعلق به وزارت دفاع است، برای حمل و نقل هوایی و انجام پرواز به کار گرفته شد.

نماینده لنگرود در مجلس با یادآوری اینکه هفته گذشته با یک فروند از هواپیماهای شرکت سپاهان به گیلان سفر کرده است، تصریح کرد: قبل از پرواز با خلبان گفتگویی داشته که صحبت‌های مطرح شده گواهی بر نداشتن استانداردهای لازم در این نوع هواپیماها بوده است و خلبان نسبت به انجام پرواز با هواپیمای 140 ابراز نگرانی کرده است.

لاهوتی گفت: در 4 سال گذشته 2 بازدید از کارخانه تولید هواپیمای 140 داشتیم و سوالی که وجود دارد این است که چرا وقتی در پروزاهای آزمایشی هواپیمایی دچار حادثه می شود و سقوط می‌کند دوباره به کار گرفته می شود که سازمان هواپیمایی باید به این سوال پاسخ شفاف دهد.

سقوط هواپیمای ایران 140 از طریق کمیسیون عمران پیگیری می شود

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس نیز اعلام کرد: سقوط هواپیمای ایران 140 از طریق کمیسیون عمران پی گیری می شود.

علی اکبر آقایی افزود: رئیس کمیسیون عمران مجلس بارها بر رعایت مقررات ایمنی در حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی مسافری تأکید کرده بود. حتی یکی از نمایندگان مجلس در صحن مجلس مواردی را در مورد هواپیمای ایران 140 عنوان کرد، مبنی بر اینکه این هواپیما مشکلاتی دارد و قابلیت پرواز ندارد.

وی عدم کنترل کیفی و چکاب هواپیما از سوی شرکت سازنده را از عوامل سقوط هواپیمای ایران 140 عنوان کرد و ادامه داد: کنترل و بازدیدهای دوره ای هواپیمای ایران 140 به صورت کامل توسط شرکت سازنده صورت نگرفته است.

به گفته او؛ علیرغم اینکه این هواپیما تولید داخل است اما در تامین قطعات آن سهل انگاری شده و همین سهل انگاری در تهیه قطعات نیز بی تاثیر در سقوط هواپیما نبوده است.

رئیس مجمع نمایندگان شمالغرب کشور ادامه داد: سوء مدیریت، عدم رعایت معیارهای ایمنی پروازها، سهل انگاری در تامین قطعات، بی توجهی به چکاب های دوره ای، عدم رعایت آموزش خلبان بر اساس اصول استاندارد و عدم کنترل کیفی از جمله عوامل مهمی هستند که در وقوع سوانح هوایی تاثیر دارند.

شرکت اوکراینی خط آنتونف 140 را متوقف کرده است
یکی از کارشناسان مهندسی پرواز نیز درباره سطح ایمنی هواپیماهای آنتونف 140 گفته است از سال 1374 ایران طی قراردادی کار مونتاژ این نوع هواپیما را آغاز کرده است و هدف اصلی نیز جابجای مسافران اندک در مسیرهای کوتاه بوده است.

وی ادامه داد: در مورد ایمنی این نوع هواپیماها تردیدهای فراوانی وجود دارد و شرکت اوکراینی به دلیل ایمنی پایین آنتونف 140 خط تولید این نوع هواپیما را متوقف کرده است.

این کارشناس مهندسی پرواز درباره دلیل اصلی توقف خط تولید آنتونف 140 در اوکراین اعلام کرده مشکل اصلی این نوع هواپیماها در نوع طراحی موتورهای آن و تبدیل موتور هلی کوپتر به موتور هواپیما و استفاده از آن است.

به گفته این کارشناس ایراد این نوع طراحی در این است که موتورهای آنها قدرتمند نیستند و به دلیل این که در ابتدا برای هلی کوپتر طراحی شده بودند در دور موتورهای بالای مورد نیاز برای هواپیما طاقت نیاورده و از کار می افتند.

وی تاکید کرده است اتفاقی در شهرک آزادی رخ داد در زمان تست این هواپیما نیز بروز داده بود و نوع موتور این هواپیما ایمنی پرواز آن را به صورت جدی تهدید می کرده است.

وی همچنین به زمان انعقاد قرارداد برای مونتاژ آنتونف 140 در ایران اشاره کرده و می گوید در آن زمان تعدادی از کارشناسان و اساتید دانشکده صنعت هواپیمایی با مسئولان مربوطه نشست های متعددی را برگزار کرده و اعلام کردند که نباید این هواپیما در ایران تولید و مورد استفاده قرارذ بگیرد که متاسفانه ای هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و امروز شهد بروز چنین اتفاق های تلخی در ناوگان هوایی کشور هستیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *