صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"رهگذر عشق" روایتی سینه به سینه از واقعه کربلا / پرهیز از خرافه گرایی جز اصلی این مجموعه است

۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶:۲۰
کد خبر: ۲۳۰۷۳۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
كتاب «رهگذر عشق» به کوشش "حسن فخاری" توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هنر تعزیه، در طول زمان تغییراتی را به خود دیده‌ اما هنوز هم جزو اصیل ‌ترین و پر سابقه‌ ترین هنرهای ایرانی و اسلامی ایرانی‌ها به شمار می‌رود.

نسخه‌های اشعار این نمایش مذهبی در سراسر ایران تفاوت كمی با هم دارند. مردم از اول ماه محرم همه‌ساله به مناسبت سالروز این واقعه، در شهرها و روستاهای ایران، مساجد و تكایا را با قالی و قالیچه آذین می‌بندند و دیوارها و منابر را سیاه‌پوش می‌كنند.
 
این مراسم، اگرچه امروزه به گستردگی گذشته برگزار نمی‌شود، اما همچنان یكی از مراسم و آیین‌هایی است كه با استفاده از آن، می‌توان با نشان دادن وقایع كربلا، پیام امام حسین(ع) را با استفاده از نمایش و شبیه‌سازی، به مخاطبان بیشتری رساند و در آن ها تاثیر عمیق‌تری بر جا گذاشت.
 
انتشارات سوره مهر حوزه هنری نیز كتاب‌های مستند و در عین حال جذابی درباره تعزیه منتشر كرده است؛ كتاب‌هایی كه هر كدام حاصل زحمات چندین ساله محققان آن ها بوده و نشان‌دهنده قدمت این هنر آیینی است. در ادامه، نگاهی می‌اندازیم به برخی كتاب‌هایی كه از سوی سوره مهر درباره تعزیه به دست علاقه‌مندان این هنر رسیده است.                                   
 
"رهگذر عشق" کتابی است که با همین مضمون و در جهت روشنگری در باب تعزیه منتشر شده است.
 
كتاب «رهگذر عشق (مجالس تعزیه)» را حسن فخاری به رشته تحریر درآورده است. این كتاب از سری مجموعه نمایشنامه ماه است كه از سوی مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری منتشر شده است. موضوع این كتاب تعزیه عاشورا بوده و برای نخستین بار در سال 1388 توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
 
حسن فخاری در كتاب «رهگذر عشق» كوشیده با روایت هایی مستند، مجالس تعزیه را به دور از هرگونه خرافه نقل كند كه انجام همین كار، مطالعاتی عمیق در حوزه مقاتل و روایات تاریخی را می‌طلبد. او در مجلس اول، تعزیه كاروان شهادت را نقل كرده و از آمدن سیدالشهدا (ع) و ورود ایشان به صحرای نینوا گفته و بر اساس اشعاری كه سینه به سینه نقل شده، این روایت را آهنگین كرده است.
 
سپس در مجلس دوم، تعزیه شب‌های بی‌ستاره یا همان شام غریبان را روایت می‌كند و از دردهای حضرت زینب كبری (س) و اطفال و زنان حرم می‌گوید؛ حرف‌هایی كه در قالب اشعار و در دستگاه‌های موسیقی خوانده می‌شود و دل هر انسان آزاده‌ای را می‌لرزاند و به درد می‌آورد. فخاری در مجلس سوم و آخر این كتاب هم به سراغ تعزیه خطبه خون رفته كه شامل شهادت حضرت رقیه (س)، خطبه حضرت زینب، خطبه حضرت سجاد (ع) و آزادی اهل بیت می‌شود.          

  


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *