صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران سوریه بحرانی تر می شود

۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴:۵۴
کد خبر: ۲۲۹۱۶۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
آرایش نظامی در سوریه تغییرات جدی یافته است، به گونه ای که روسیه خود را برای یک مقابله آماده می کند.
به گزارش گروه بین الملل ، اخبار خوبی از اوضاع بحران زده غرب آسیا به ویژه از سوریه به گوش نمی رسد.

شرایط به گونه ای است که هر آن احتمال بروز یک جنگ تمام عیار در سوریه می رود که آتش آن دامن بسیاری از کشورهای منطقه و اروپایی را هم خواهد گرفت.

نقل و انتقالات و تصمیماتی که کشورهای دخیل در این بحران می گیرند، همه خبر از بروز یک اتفاق می دهد.

پس از آن که روسیه و آمریکا همکاری های خود را در بحران سوریه قطع کردند و هر یک سعی کردند دیگری را مقصر جلوه دهند، تصمیمات آنها هم تندتر شد.

آمریکا گفت وگوهای خود را با روسیه قطع کرد و اعلام کرد که در پی گزینه های دیگری برای حل بحران سوریه است.

روسیه نیز به خاطر اقداماتی که آمریکا در سوریه انجام می دهد، از قطع همکاری خود با آمریکا در بحران سوریه استقبال کرد.

روسیه حتی پیمان هسته ای میان خود و آمریکا را به حال تعلیق درآورد تا نشان دهد که تا چه اندازه از فریب آمریکا خشمگین است.

برای چندمین بار است که اعتماد روسیه به آمریکا با فریب و نیرنگ پاسخ داده می شود.

مهمترین تحرکی که در حوزه بحران سوریه اتفاق افتاده است اعلام رسمی استقرار موشک اس 300 از سوی روسیه در سوریه است که باعث شده تا کشورهای غربی از جمله آمریکا نسبت به آن واکنش نشان دهند.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید به دلیل ارسال این سامانه موشکی، انتقاد تندی از ولادیمیر پوتین کرد و گفت: «این اقدام بر خلاف ادعاهای پیشین آقای پوتین در خصوص ورود به سوریه برای مبارزه با تروریست‌ها و افراط ‌گرایان است؛ من نشنیده‌ام که داعش هواپیما داشته باشد.»

چند روز پیش بود که یادداشتی درباره احتمال جدی ورود مستقیم نظامی آمریکا و اقدام به ترور بشار اسد رئیس جمهور سوریه در میزان منتشر شد. هم اکنون یکی از گزینه هایی که آمریکا روی میز دارد، هدف قرار دادن محل سکونت بشار اسد است.

ترور رئیس جمهور سوریه و از بین بردن آن از نظر پنتاگون کار این کشور را برای آمریکا یکسره می کند. روسیه اکنون پی به این توطئه آمریکا برده است و برای این که علاوه بر حفاظت از نیروهای مستقر خود در دمشق و پایگاه طرطوس، از بشار اسد نیز در مقابل حملات هوایی یا موشکی آمریکا با موشک های اس 300 دفاع کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو اعلام کرد مسکو از زیر بار مسئولیت در مقابل اوضاع سوریه شانه خالی نمی کند.

وی تأکید کرد؛ بحران سوریه را فقط بطور مشترک از جمله به همراه آمریکا،اروپا و همه نقش آفرینان کلیدی در منطقه می توان حل و فصل کرد.

لاوروف خاطرنشان ساخت در غیر این صورت شرایط برای استفاده از سناریوی قهری مساعد می شود که برای کشورهای منطقه، ملت لبنان و همه سیاستمداران معقول در جهان معاصر غیر قابل قبول خواهد بود.

بر اساس سخنان سرتیپ ایگور کوناشنکوف سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه یک گردان از سامانه های موشکی پدافند هوایی اس 300 در سوریه مستقر شده است. سرتیپ کوناشنکوف به واکنش آمریکایی ها واکنش نشان داد و گفت؛ معلوم نیست چرا این خبر در غرب آشوب و نگرانی به پا کرده است؟

این نگرانی از سوی آمریکا و غرب در حالی است که آمریکایی ها در کشورهای مختلف منطقه پایگاه های نظامی دارند.

پنتاگون در ترکیه پایگاه نظامی دارد، ارتش ایالات متحده در اکثر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس پایگاه نظامی ایجاد کرده است.

مهمترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه، رژیم اسرائیل است. این رژیم با حمایت های آمریکا اکنون به عنوان یک رژیم دارای سلاح هسته ای تبدیل شده است که وجود آن خطری جدی برای صلح و امنیت منطقه و دنیا است.

تنش میان روسیه و آمریکا بر سر سوریه بالا گرفته است با این شرایط آمریکا و روسیه اعلام کردند که همکاری های دو کشور در زمینه سوریه را متوقف کرده اند.

و اکنون استقرار سامانه پافند هوایی اس 300 بهانه ای برای آمریکا شده است تا بر شدت اقدامات خود در سوریه برای حمایت از تروریست های تکفیری بیفزاید و حملات هوایی خود را در سوریه افزایش دهد.

سامانه موشکی اس 300 یک ویژگی منحصر به فرد دارد و آن تحرکی است که این سامانه دارد. همه سیستم موشکی اس 300 بر روی لانچر سوار است و می توان آن را به راحتی به هر نقطه ای که لازم باشد انتقال داد.

پیش از این هم روسیه سامانه موشکی اس 400 را در سوریه مستقر کرده بود. استقرار این سامانه های دفاع هوایی برای تقویت دفاع هوایی روسیه در برابر تهدیدات احتمالی است که ممکن است از سوی آمریکا و دیگر متحدین آن سر بزند.

اما آمریکا در معادلات بحران غرب آسیا و سوریه چه می کند آیا دست روی دست گذاشته و تنها تماشاچی است؟

آمریکایی ها تاکنون سعی کردند مستقیم وارد جنگ سوریه نشوند، کاخ سفید از هزینه ها و تبعات بعدی اقدام خود بیم دارد و به همین خاطر در این 5 سال گذشته از همپیانان خود در منطقه بهره برده است.

پس از بحرانی شدن روابط روسیه و آمریکا، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور در حال بررسی گزینه‌های مختلف در بحران سوریه است

مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دقیقاً گفت که گزینه هایی که آمریکا در حال بررسی است کدام است.
گزینه‌های یک‌جانبه و چند‌جانبه از جمله گزینه‌های دیپلماتیک، نظامی، اطلاعاتی و اقتصادی برای تعامل با موضوع جنگ در سوریه گزینه هایی است که آمریکا روی میز دارد.

تونر گفت: «ما همواره زمانی‌که به وضعیتی مانند سوریه می‌نگریم، گزینه‌های یک‌جانبه را مد نظر قرار می‌دهیم.»

 رسانه های آمریکایی هم دست به کار شده و در حال آماده کردن فضا و افکار عمومی داخلی و خارجی برای اقدام احتمالی آمریکا در سوریه هستند.

در همین زمینه روزنامه واشنگتن پست روزنامه دولتی آمریکا نوشته است؛« واشنگتن امکان دخالت نظامی مستقیم در سوریه در کنار مخالفان مسلح بشار اسد را بررسی می‌کند.»

واشنگتن پست نوشت؛ شماری از مسئولان آمریکایی ــ از سیا، وزارت خارجه و ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا ــ چهارشنبۀ گذشته در کاخ سفید موضوع حملات محدود علیه نظام سوریه را بررسی کرده‌اند. آنان هدف این کار را واداشتن اسد به تغییر رفتارش در قبال آتش‌بس در منطقه حلب و ثمربخش کردن گفتگوها با وی عنوان کرده‌اند.

بر اساس اخبار دریافتی موثق، هم اکنون طرحی در حال پیگیری است که قرار است نیروهی ناتو در منطقه در یک عملیات غافلگیر کننده نیروهای ارتش سوریه را هدف حملات موشکی و هوایی خود قرار دهند.

وزارت خارجه روسیه هم با انتشار بیانیه ای به رفتار آمریکا و احتمال دخالت نظامی مستقیم پنتاگون علیه بشار اسد، هشدار داد و نوشت؛«امتناع واشنگتن از همکاری با مسکو در قضیه سوریه نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها برای همدست شدن با شیطان یعنی تروریست‌ها با هدف سرنگون کردن نظام بشار اسد تلاش می‌کنند.»

وزارت خارجه روسیه در بخش دیگر بیانیه خود نوشته است: مسئولان سوری از طرح آتش‌بس روسیه استقبال کردند و شروع به خارج کردن نیروهای خود از جاده کاستلو کردند؛ ولی آمریکا نتوانست یا نخواست که گروه‌های تحت فرمانش در سوریه از این جاده عقب‌نشینی کنند. همکاری نکردن آمریکا با روسیه نشان می‌دهد که واشنگتن یا اهمیتی به مردم نیازمند سوریه نمی‌دهد و می‌خواهد از نیاز آنها به کمک‌های بشردوستانه برای دستیابی به اهداف سیاسی خاصّ خود بهره برداری کند یا اینکه نمی‌تواند خواسته‌های خود را به گروه‌های معارض بقبولاند.

پارلمان ترکیه هم به ادامه دخالت نظامی در سوریه و عراق رأی داد. عربستان سعودی هم رزمایش دریایی خود را در خلیج فارس آغاز کرده است. این فعل و انفعالات نشان می دهد آمریکا در حال تکمیل پازل خود در منطقه و سوریه است. اما به خوبی می داند که نقش آفرینان دیگری هم در ماجرای سوریه هستند. این نقش آفرینان مخالف سیاست آمریکا می باشند. ایران و روسیه تأثیر گذارترین کشورهایی هستند که توانسته اند از تکثیر و گسترش تروریست های تکفیری جلوگیری کنند.

آمریکا با همه همپیمانانش در مقابل اتحاد ایران، روسیه، سوریه، عراق و جبهه مقاومت احساس ضعف می کند.

اوباما سرگردان و مستأصل در پایان دوران ریاست جمهوری خود نمی داند چه تصمیمی بگیرد. او اکنون تحت فشار جنگ طلبانی قرار گرفته است که هر یک از آنها در ایجاد جنگ در عراق، افغانستان و حتی ویتنام نقش داشته اند.

تنها راه حل ممکن در سوریه این است که آمریکا بپذیرد تنها بشار اسد است که می تواند در سوریه با شرایط موجود وضعیت پایدار برقرار کند، نبود او خلاء سنگینی شکل می دهد که حتی آمریکا هم دچار آن خواهد شد.



نظرات بینندگان
علی
|
|
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
بنظرم روسیه باید آمریکا و ناتو و نیز کشورهایی مانند ترکیه و اردن را تهدید کند که در صورت هرگونه حمله از پایگاههای نظامی این کشورها یا ناتو، روسیه هم هواپیماها را هدف قرار می دهد و هم با موشکهای دور برد یا اسکندر پایگاههای هوایی ناتو را نابود می کند. این بهترین واکنش برای جلوگیری از بروز یک درگیری علیه ملت سوریه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *