صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش مخالفت‌ها با اعطای مصونیت قضایی و امتیازات دولتی به "رهبر حزب اسلامی" افغانستان

۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵:۰۱
کد خبر: ۲۲۷۹۸۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
در حالی که یک هفته از امضای نهایی توافقنامه صلح حزب اسلامی و دولت کابل می‌گذرد به نظر می‌رسد که مخالفت‌های داخلی با اعطای مصونیت قضایی و امتیازات دولتی به حکمتیار افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل کمتر از یک هفته از امضای نهایی توافقنامه صلح دولت کابل و حزب اسلامی در افغانستان می‌گذرد اما مخالفت‌ها افزایش یافته است.
 
پیش از امضای پیش نویس توافقنامه صلح دولت کابل و حزب اسلامی گفته می‌شد که «عبدالرب رسول سیاف» رهبر حزب دعوت اسلامی و عضو ارشد شورای حراست و ثبات افغانستان تاکید کرده بود که تا زمانی زنده است با توافق با طالبان و حزب اسلامی حکمتیار مخالفت خواهد کرد.
 
همچنین امید میثم معاون سخنگوی عبدالله گفته بود که ریاست اجرایی دولت افغانستان درباره توافقنامه صلح با حزب اسلامی ملاحظاتی داشت که پس از چند روز رایزنی با بزرگان رفع شده است.
 
از سوی دیگر، سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز با اشاره به گذشته حکمتیار در جنگهای داخلی این کشور خواستار عدم اعطای مصونیت به او شده بود.
 
همزمان با امضای پیش نویس توافقنامه صلح بین نمایندگان کابل و هئیت حزب اسلامی، عده‌ای نیز علیه آن تظاهرات برگزار کردند.
 
با این حال، توافقنامه نهایی پس از یک هفته از امضای پیش نویس، بین اشرف غنی و گلبدین حکمتیار به امضا رسید اما با گذشت چند روز گروه طالبان به رهبری ملا هیبت الله نیز توافق دولت کابل و حزب اسلامی را محکوم کردند.
 
این در حالی است که به نظر می‌رسد صدای مخالفت‌ها بیشتر به گوش خواهد رسید و در تازه ترین آن، جبهه نجات ملی افغانستان به رهبری «صبغت الله مجددی» با اعطای مصونیت قضایی، لقب ویژه و امتیازهای مادی دولتی به گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی این کشور مخالفت کرد.
 
ذبیح الله مجددی، دبیر جبهه ملی نجات افغانستان در یک نشست خبری در کابل اظهارداشت که اعطای مصونیت قضایی به حکمتیار بی‌عدالتی در حق مردم افغانستان است بویژه به کسانی که اعضای خانواده خود را در جنگهای دهه هفتاد از دست داده‌اند.
 
دبیر جبهه ملی نجات افغانستان اظهارداشت: کسانی که به نقض قانون، آسیب رساندن به مردم و تلف کردن جان و مال مردم متهم هستند؛ مستحق القاب دولتی نیستند.
 
مجددی  تصریح کرد: حکمتیار هیچ تاثیری در پایان جنگ جاری در افغانستان ندارد زیرا از قدرت نظامی و سیاسی خاصی برخوردار نیست.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *