کمکهای مالی اروپا به "افغانستان" تحت تأثیر بحران پناهجویان است
مجلس نمایندگان افغانستان به درخواست دولت نشست فوقالعادهای را در آستانه نشست بروکسل با وزرای خارجه، اقتصاد و امور مهاجران در مورد بحران پناهجویان افغانستان در اروپا برگزار کرد.
وزرای خارجه، اقتصاد و امور مهاجران افغانستان که در نشست فوقالعاده امروز مجلس نمایندگان افغانستان صحبت میکردند، تاکید ورزیدند که کشورهای اروپایی به ویژه آلمان و اتحادیه اروپا از افغانستان میخواهند که در بازگشت مهاجران که در کشورهای اروپایی پذیرفته نمی شوند، همکاری کند.
این وزرا هشدار میدهند: ادامه کمکهای مالی کشورهای اروپایی تحت تاثیر بحران مهاجرت قرار گرفته و اگر از سوی افغانستان همکاری نشود، احتمالاً کمک مالی اروپا از دست میرود.
صلاح الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان در این نشست گفت: بحران مهاجرت، سیاستگذاریها را در کشورهای میزبان تغییر داده و آنان قوانین سختگیرانهتری را در مورد مهاجران در پیش گرفتهاند و آنان بارها از افغانستان تقاضا کرده که در مورد پناهجویان مسوولیتپذیر باشید.
ربانی افزود: کشورهای اروپایی تهدید میکنند، در صورت عدم همکاری افغانستان، آنان مصارف پناهجویان افغانستان را از کمکهایی که در این خصوص به دولت افغانستان صورت میگیرد، کسر خواهند کرد.
وزیر خارجه افغانستان تصریح کرد: ما برای ادامه کمکهای کشورهای اروپایی به افغانستان میخواهیم در حل بحران پناهجویان افغانستان همکار باشیم و به صورت غیر مستقیم زمینه برگشت مهاجرانی را که پروندههای شان از سوی محاکم کشورهای اروپایی با در نظر داشت قوانین بینالمللی مهاجرت پذیرفته نمی شوند، فراهم سازیم در غیر آن همکاری مالی اروپا را از دست خواهیم داد.
اکلیل حکیمی وزیر اقتصاد افغانستان نیز گفت: با آنکه کشورهای اروپایی در هیچ نشستی کمکهای مالیشان را به اخراج اجباری پناهجویان افغانستان مشروط نکردهاند، ولی اگر ما در مورد پناهجویان خود تعلل کنیم، ذهنیت عامه در اروپا تغییر میکند که به شکلی روند کمکهای کشورهای اروپایی را به افغانستان متاثر میسازد.
حکیمی خاطرنشان کرد: افغانستان همانند کشورهای کمک کننده تعهداتی را در قبال مهاجران بردوش دارد و اگر نتواند این موضوع را حل کند، این پول در کشورهای میزبان پناهجویان افغانستان به مصرف خواهد رسید.
وی افزود: دولت افغانستان پس از نشست بروکسل روی برگشت پناهجویان افغانستان به ویژه از پاکستان و ایران تمرکز بیشتر خواهد کرد.
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجران افغانستان گفت: کشور آلمان در ابتدای سال جاری میلادی میخواست به صورت یکجانبه مهاجران افغانستان را به صورت اجباری اخراج کند ولی دولت افغانستان تصمیم گرفت مذاکره کند زیرا احتمال ضایع شدن حقوق مهاجران در آن صورت بیشتر بود.
بلخی خاطرنشان کرد: براساس توافقی که در نتیجه مذاکرات صورت گرفته، مهاجرانی که پروندههای شان مطابق به حقوق بینالمللی مهاجرت پذیرفته نمیشوند به صورت داوطلبانه به کشور بازگشت خواهند کرد و در این راستا افغانستان همکاری می کند.
جمهور به نقل از عالمی بلخی نوشت: این موضوع در اطلاعیه مشترکی که قرار است در نشست بروکسل صادر شود گنجانیده شده و به صورت قطعی الزام آور نیست.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *