صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری نشست مشترک مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون امنیت ملی

۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۲:۰۱
کد خبر: ۲۲۷۹۱۵
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه راهبری دیپلماسی کشور در بحث اقتصاد مقاومتی مغفول مانده است، گفت: تدوین طرح جامع دیپلماسی پارلمانی انقلابی نیز با سرلوحه قراردادن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی از اولویت‌های کاری مرکز پژوهش‌های مجلس است.
به گزارش گروه سیاسی ؛ نشست مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عصر امروز (یکشنبه 11 مهر ماه) با حضور کاظم جلالی رئیس و معاونان مرکز و علاءالدین بروجردی رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در محل این کمیسیون برگزار شد.

کاظم جلالی در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مجلس در ماه‌های گذشته ابراز امیدواری کرد تا این نشست‌ها به تقویت همکاری‌های مرکز و نمایندگان مردم در مجلس در زمینه وظایف مجلس در دو حوزه قانونگذاری و نظارت، منتهی شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه روند قانونگذاری و نظارت در مجلس باید براساس اولویت‌های و نیازهای کشور و جامعه تبیین شود، گفت: امروز در روزهای پسابرجام و در زمانی که کشورهای مختلف به دنبال سرمایه‌گذاری در کشور هستند باید قوانین نیز در عین حفظ مصالح و منافع کشور، تسهیل کننده شرایط باشند.

جلالی در این نشست با تاکید بر لزوم تعیین اولویت‌ها و راهبردهای کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: باید اولویت‌هایی برای فعالیت مجلس در طول این 4 سال تعیین کرد تا برخی مسائل، ما نمایندگان را از پرداختن به امور اصلی فارغ نکند.

وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها احزاب کار کارشناسی و پژوهشی مجلس و ارائه مشاوره به نمایندگان را انجام می‌دهند اما در کشور ما و در غیاب احزاب، مرکز پژوهش‌های مجلس تنها مجموعه ارائه کار کارشناسی به نمایندگان محترم مجلس است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه در مجلس دهم باید به سمت لایحه محوری حرکت کنیم، گفت: واضع قانون اساسی وظیفه قانونگذاری را برعهده مجلس و قانون نویسی‌ را برعهده دولت‌ها گذاشته است اما در سال های گذشته شاهد بودیم به دلیل آنکه متولی مشخصی برای قانون نویسی در بدنه دولتها وجود نداشت، مجلس به سوی نوشتن و ارائه طرح روی آورده است.

وی با اشاره به تهیه و تدوین کتاب اولویت‌ها و راهبردهای مجلس دهم از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: این کتاب از زوایای مختلف مسائل کشور را تحلیل و اولویت‌های مختلف را بیان و ارائه کرده است.

جلالی با اشاره به روند همکاری‌های مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون امنیت ملی در طول سال‌های گذشته ابراز امیدواری کرد تا این همکاری در سال‌های آتی افزایش پیدا کند.

وی با تاکید بر لزوم تعیین اولویت‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و تهیه سند راهبری، خواستار همکاری و تعامل بیشتر مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون امنیت ملی در این زمینه شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اهمیت توجه به موضوع اقتصاد مقاومتی براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: راهبری دیپلماسی کشور در بحث اقتصاد مقاومتی مغفول مانده است که باید با اولویت بندی مسائل کشور به این اصل مهم و زیربنایی اقتصاد کشور پرداخته شود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت دیپلماسی پارلمانی، تاکید کرد: آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی باید به گونه‌ای اصلاح شود که هدایت دیپلماسی پارلمانی و استفاده و مدیریت کلان گروه‌های دستی پارلمانی برعهده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باشد.

جلالی با تاکید بر لزوم تعامل هرچه بیشتر کمیسیون امنیت ملی و وزارت امور خارجه، یادآور شد: مرکز پژوهش‌های مجلس در تهیه و تدوین سند راهبردی ارتباط و تعامل میان کمیسیون امنیت ملی و وزارت امور خارجه فعالیت‌هایی را آغاز کرده که امیداست این کارکردها به تقویت این سند کمک شایانی کند.

وی افزود: تدوین طرح جامع دیپلماسی پارلمانی انقلابی نیز با سرلوحه قراردادن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی از اولویت‌های کاری مرکز پژوهش‌های مجلس است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اهمیت دیپلماسی منطقه غرب آسیا و همگرایی در بین کشورهای اسلامی بر لزوم توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با افغانستان و کشورهای آسیای میانه تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل مکران، توسعه بندر چابهار، تکمیل خط راه‌آهن چابهار-مشهد جهت اتمام کریدور شمال-جنوب را از لازمه‌های تقویت و توسعه این منطقه دانست که اتمام آن در سال‌های آتی نقشی مهم در ارتقای سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایران به همراه خواهد داشت.

جلالی همچنین با تاکید بر لزوم متوازن سازی دیپلماسی پارلمانی، خواستار تقویت دیپلماسی پارلمانی با کشورهای همسایه و کشورهای آفریقایی شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان این نشست با اشاره به بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در آینده‌ای نزدیک، تاکید کرد: درتوجه به امور دفاعی باید از نگاه‌های سیاسی و جناحی خودداری شود و تمام توان مجلس و دستگاه‌ها به تقویت بخش دفاعی کشور معطوف شود.

علاءالدین بروجردی نیز در این نشست، با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا در بسیاری از کشورهای دنیا، این کشور را بزرگترین ناقص حقوق بشر دانست و گفت: باید اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا به خوبی رصد، پایش و اطلاع رسانی شود.

وی با تقدیر و تشکر از تمامی تلاش‌های و همکاری‌های مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون‌ امنیت ملی و سیاست خارجی، خواستار ارتقا سطح تعامل مرکز و کمیسیون شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره  به لایحه برنامه ششم توسعه بر لزوم توجه به تقویت بخش دفاعی در این لایحه تاکید کرد.

بروجردی در پایان این نشست همچنین خواستار ارتقای سطح دیپلماسی پارلمانی با کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران در منطقه شد.

بر اساس این گزارش؛ نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی در ادامه این نشست نظرات و پیشنهادات خود در خصوص ارتقای سطح همکاری با مرکز پژوهش‌های مجلس را بیان کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *