صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آب انبار تاريخی ميامی دوباره ديوار نويسی شد

۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۲۲۷۸۷۳
تنها چند دقيقه مانده به ارسال خبر پاكسازی رنگهای به جا مانده از ديوارنويسی از جداره آب انبار عمارت ميامی، اين آب انبار توسط افراد ناآگاه مجدد ديوارنويسی شد.
به گزارش گروه جامعه ، مدتی پیش  بخشی از دیوار آب انبار عمارت میامی دیوارنویسی شده و كار پاكسازی آن به اتمام رسیده و خبر پاكسازی آماده انتشار بود كه خبر دیوارنویسی مجدد این بنای تاریخی جایگزین خبر پاكسازی شد.

محمد صادق رضویان سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان میامی در این رابطه گفت: بخشی از دیوار این بنای تاریخی در گذشته توسط افراد ناآگاه دیوارنویسی شده بود و پس از تلاش چند روزه برای پاكسازی رنگ، متاسفانه دوباره شاهد وارد شدن آسیب منظری به این بنای تاریخی شده ایم.

 رضویان با ابراز تاسف از ناآگاهی عده ای نسبت به اهمیت حفظ و نگهداری آثار تاریخی، افزود: در حالی كه در سالجاری تلاش‌های بسیاری برای مرمت و حفظ بافت تاریخی میامی انجام می‌شود، این اقدامات تاثر برانگیز است.

وی با تاكید بر اینكه این اقدام مصداق وندالیسم است، گفت: وندالیسم به معنای تخریب کنترل نشده اشیای یا اموال عمومی است که یک ناهنجاری اجتماعی است.

رضویان با اشاره به اینكه پاكسازی رنگ با هدف حفظ شان این اثر تاریخی و آگاه سازی ارزش بناهای تاریخی به مردم، انجام شد، افزود: شهروندان باید در حفظ و نگهداری میراث گذشتگان تلاش بیشتری داشته باشند.

وی تاكید كرد: در روزگاری که کمتر شاهد ساخت بنایی با معماری منحصر به‌ فرد و ارزشمند در کشور هستیم، توجه به حفاظت از آثار تاریخی موجود، حداقل وظیفه‌ای است که در قبال نسل‌های آینده، بر عهده داریم.

رضویان با تاكید بر اهمیت نقش افراد محلی در حفاظت از آثار تاریخی گفت: مشاركت مردمی می تواند بهسازی فضای اطراف این اثر تاریخی كه دارای درختان کهن و با قدمت از نوع چنار است، را تسریع كند.

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان میامی گفت: آب انبارهای متعدد و درختان چنار چند صد ساله و کهن از نمادهای اصلی شهر میامی است و  این آثار تاریخی و طبیعی جلوه خاصی را به سیما و منظر شهری میامی بخشیده است.

در سمت راست کتیبه ورودی آب انبار بر روی دو عدد آجر مربع شکل نام بانی آب انبار به طور برجسته و سال ساخت آن (1271 قمری) درج و در دیوار ضلع غربی به ارتفاع 1.5متر بر روی یک ردیف از آجرها نام واقف نوشته شده است.

از این آب انبار درگذشته برای ذخیره آب آشامیدنی در دوره های مختلف استفاده می شده است.
آب انبار عمارت میامی به شماره 12270 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بر اساس ماده 558 قانون مجازات اسلامی، هركس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماكن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی، تاریخی یا مذهبی كه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است یا تزئینات، ملحقات، تاسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماكن مذكور كه مستقلا نیز واجد حیثیت فرهنگی، تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد، علاوه بر جبران خسارات وارده به حبس از یك الی 10 سال محكوم می‌شود.
انتهای پیام/
   



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *