صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خانه‌های تاریخی یزد که میهمانسرا شده‌اند+عکس

۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲:۲۲
کد خبر: ۲۲۷۸۰۸
یزد تنها شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی زنده جهان بعد از ونیز است از این رو لذت سفر به یزد با اقامت در هتل های سنتی که در قدیم خانه های اشرافی بوده اند دو برابر می شود.
به نقل از تابناک، یزد تنها شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی زنده جهان بعد از ونیز است. این شهر زیبا و تاریخی لقب های فراوانی چون نگینی در دل کویر، شهر بادگیرها، شهر دوچرخه ها، شهر شیرینی، شهر آتش و آفتاب، شهر خشت و آینه، سرزمین ریگ های فراوان، عروس کویر، شهر قنات ها و شهر کوچه های آشتی کنان دارد. لذت سفر به یزد با اقامت در هتل های سنتی که در قدیم خانه هایی اشرافی بوده اند دو برابر می شود چرا که اقامت در چنین هتل هایی در هیچ شهری جز یزد امکان پذیر نیست. هتل هایی که خود بخشی از جاذبه های گردشگری شهر بوده و دارای معماری کاملا سنتی شامل بادگیر، حیاط مرکزی باصفای پر دار و درخت، گودال باغچه، حوض و دالان، فضای سبز برای قدم زدن، سه دری و پنج دری می باشند و با این فضاها شما را به روزگاران قدیم و حال و هوای تاریخی شهر می برند. در اینجا چند هتل سنتی که قبلا خانه ای تاریخی بوده اند را به طور خلاصه به شما معرفی می کنیم.

اولین هتل باغ ایرانی به یادمانده از دوران قاجار و همینطور بزرگترین و بهترین هتل سنتی شهر یزد، هتل چهار ستاره مشیرالممالک است. این باغ در اواخر دوران قاجار در زمان مظفرالدین شاه توسط میرزا فتح الله مشیر الممالک که در آن زمان امور اداره دارایی را برعهده داشت ساخته شده و در اواخر سال 1379 بعنوان اولین هتل باغ ایرانی با تجهیزات سنتی بهره برداری شد. همچنین هتل باغ مشیر الممالک در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. این هتل در عین حال که دارای ساختاری سنتی می باشد، مجهز به کلیه امکانات رفاهی و تجهیزات پیشرفته روز دنیا نیز هست. از جمله جاذبه های توریستی این هتل می توان به محوطه زیبای باغ، فواره های زیبا، درختانی کهن و سربه فلک کشیده، حوض ها، نهرآب جاری و معماری اصیل ایرانی اشاره کرد.



هتل سه ستاره فهادان، اولین هتل موزه ایران، بنایی 250 ساله و تاریخی متعلق به دوران قاجار است که در قدیم آن را به نام خانه تهرانی ها می شناختند. این خانه در آن زمان در اختیار خاندان تهرانی بوده که از تجار قدیم در حوزه فرش و زیر انداز بوده اند. زیبایی و بزرگی این بنا باعث شده که این ساختمان مدتی نیز بعنوان دفتر کنسول گری اقتصادی برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه و آلمان مورد استفاده قرار بگیرد. این هتل در حال حاضر به ثبت آثار تاریخی ایران رسیده است. بنای این هتل از سه حیاط شامل حیاط اصلی ، نارنجستان و عمارت کلاه فرنگی، سه بادگیر زیبا، تالار بزرگ، چاه خانه، سرداب زیبا و فعال، هشتی ، دربند، پشت بام بزرگ و مشرف به بافت تاریخی یزد تشکیل شده است.



اولین هتل خشتی ایران و جهان واقع در قلب بافت قدیمی شهر یزد، هتل آنتیک ملک التجار می باشد که از سال 1376 افتتاح گردیده و مجددا در سال 1390 بازسازی شده است. این خانه در قدیم متعلق به حاج علی عسگر شیرازی بوده است که لقب ملک التجار را از سوی پادشاه آن زمان، ناصرالدین شاه به دلیل کارکرد مثبتش در زمینه تجارت دریافت کرده است. این خانه تا چهار نسل بعد از او نیز در اختیار خانواده اش بود و در آنجا زندگی می کرده اند. این خانه از اتاق های متعددی تشکیل شده است که هر اتاق ویژ گی های خاص خود را دارد. دیوار و سقف اکثر اتاق ها نقاشی شده است که بعضا از آب طلا برای نقاشی بهره برده اند. نقاشی های زیبا و دیدنی این خانه اثر هنرمندان شیرازی است که طی روایتی 10 سال به طول انجامیده است. قسمت های مختلف خانه: ورودی زیبا، هشتی شش ضلعی، قسمت زمستانه، تابستانه، بهارخواب، شاه نشین، ستون های چوبی شگفت انگیز، حیاط جالب، بادگیر زیبا، اتاق آینه، حوض بزرگ و راهروهای زیرزمینی که قسمت های مختلف بنا را به یکدیگر مرتبط میکند، بر زیبایی های این بنا افزوده است.



از دیگر هتل های سنتی تاریخی شهر یزد می توان به هتل داد، هتل لب خندق، هتل سنتی مظفر، هتل سنتی مهر، هتل لاله یزد، هتل سنتی رز، هتل سنتی یزد، هتل سنتی کهن کاشانه، هتل سنتی خوان دوحد، هتل سنتی والی، هتل حاج ملک میبد، هتل سنتی ادیب الممالک، هتل سنتی کوروش، هتل سنتی رویای قدیم، هتل سنتی شعرباف، مهمانسرای بوم گردی خانه خشتی، هتل باغ پهلوان پور، هتل جنگل، هتل فاضلی و هتل سنتی شرق اشاره کرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *