صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست نفتی عربستان در مقابل ایران

۰۹ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۲۶۹۳۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
علیپور گفت: عربستان دو سال بي‌وقفه تلاش كرد تا قيمت نفت را پايين بياورد، تا ميزان توليد ايران را متوقف كند، تا مانع برگشتن ايران به بازارهاي نفتي شود، تا اقتصاد ايران همچنان رنجور بماند، اما اكنون همه طرح‌هايش شكست خورد.
به گزارش گروه سیاسی ، فرهمند علیپور  با اشاره به خروجی نشست اوپک در صفحه شخصی خود نوشت:

 چكيده جلسه ديروز اوپك، يك پيروزي بزرگ براي ايران و يك افتضاح براي عربستان سعودي بود. شايد پاياني بر دو سال جنگ نفتي عربستان عليه ايران و تسليم شدن عربستان.

در آستانه نهايي شدن پيمان برجام، عربستان سعودي كه نتوانسته بود همراه با اسرائيل مانع انجام اين توافق شوند، دست به كار شد تا ضربه‌اي كمرشكن به اقتصاد رنجور و ضعيف شده ايران كه مي‌خواست از زير فشار تحريم‌ها بيرون بيايد وارد كند.


عربستان توليد نفت خود را آنقدر افزايش داد تا بهاي نفت به اندازه‌اي سقوط كند كه افزايش توليد نفت ايران و بازگشت ايران به بازارهاي نفتي، در عمل تفاوت معناداري براي اقتصاد ايران با خود نداشته باشد.

رئيس جمهور ايران چند بار به صراحت عربستان را مسؤول و خيانتكار در كاهش بهاي نفت خواند. اقتصاد ونزوئلا و روسيه دو كشور ديگري كه با غرب و آمريكا مشكل دارند نيز به شدت آسيب ديد. اما آرام آرام اقتصاد عربستان هم رو به سمت ركود گذاشت.


عربستان كشتي كه خود از سرنشينان آن بود را سوراخ كرده بود، به اميد غرق شدن ديگران و نجات خود! به اميد ذخاير صدها ميليارد دلاري‌اش در بانك‌هاي آمريكايي.
اما بازنده، همه صادركنندگان نفت بودند، حتي عربستان.


عربستان در كيسه ذخائر خود دست كرد تا هم اقتصاد خود را نجات دهد و هم هزينه‌هاي جنگش در يمن را بپردازد و هم با تداوم فروش ارزان نفت، رقيب را كه ايران باشد از خاورميانه به‌در كند!


اما فشارهاي اقتصادي در عربستان بالا گرفت، نيمي از ذخائر مالي عربستان در اين دو سال هزينه شد، كسري بودجه به ١٠٠ ميليارد دلار در سال رسيد، اما ايران هم به‌سرعت در حال افزايش توليد نفت خود بود و همه پيش‌بيني‌ها را پشت سر گذاشت.
ايران گرچه به‌خاطر بازي عربستان، همچون ديگران ناچار به فروش نفت ارزان بود، اما سهم از دست داده خود را بازمي‌گرفت.


عربستان كه نگران اقتصاد خود بود و همزمان نمي‌خواست ايران سهم بيشتري از بازار نفت را از آن خود كند، اين بار طرح "فريز نفتي" را اعلام كرد. طرحي كه اساس آن توقف عرضه بيشتر نفت براي حمايت از تثبيت و افزايش بهاي نفت بود. روسيه كه از بزرگترين توليدكنندگان نفت جهان -اما خارج از اوپك- است نيز با اين طرح همراهي كرد.


عربستان اما يك شرط گذاشت و آن عضويت ايران و پذيرش طرح از سوي ايران بود. مقامات ايراني اما در يك برنامه منطقي و يك تحليل درست، به چنين طرحي كه لازمه آن جلوگيري از افزايش توليد نفت و برگشتن ايران به دوران قبل از تحريم‌ها بود، «نه» گفتند.
از آن زمان، رسانه‌هاي عربستاني حملات شديدي عليه ايران كردند و ايران و افزايش توليد نفت ايران را مسبب كاهش قيمت نفت معرفي مي‌كردند.

 

دو روز پيش اما عربستان حقوق و مزاياي همه كارمندان خود را به ناگهان بين ٢٥ تا ٥٠ درصد كاهش داد، صدها پروژه عمراني متوقف شد و خبرها از عدم پرداخت حقوق به كارگران خارجي -كه گاه هفت ماه است حقوق نگرفته‌اند- در رسانه‌ها منتشر شد.


حالا كه عربستان و اقتصاد عربستان از كاهش قيمت شديد نفت ضربه خورد، حالا كه حداقل نيمي از ذخائر مالي عربستان دود شد و به هوا رفت، حالا كه حقوق مردم عربستان يك چهارم كم شد و بحران پشت در اقتصاد عربستان خيمه زد، در جلسه ديروز اوپك قرار گذاشته شد كه حدود ١ ميليون بشكه نفت توليدي اوپك كاهش پيدا كند!

عربستان ٣٥٠ هزار بشكه از توليد نفت خود را كاهش مي‌دهد، در عوض ايران نه‌تنها كاهش نمي‌دهد كه ميزان توليد نفت خود را ٤٠٠ هزار بشكه افزايش خواهد داد تا توليد نفت ايران از ٣.٦ ميليون بشكه امروزي به ٤ ميليون بشكه برسد.


عربستان دو سال بي‌وقفه تلاش كرد تا قيمت نفت را پايين بياورد، تا ميزان توليد نفت ايران را متوقف كند، تا مانع برگشتن ايران به بازارهاي نفتي شود، تا اقتصاد ايران همچنان رنجور بماند، اما اكنون همه طرح‌هايش شكست خورد و حالا براي اقتصاد خودش هم كه شده دست‌به‌كار شد!

 

اما ايران در اين ميدان رقابت پيروز شد. نه‌تنها به فريز نفتي نپيوست، كه توليد خود را مدام افزايش داد تا سهم و جايگاه خود را در اوپك حفظ كند.

روزگار عربستان در اقتصاد و بازار نفت آنقدر وخيم شد كه حتي به ايران اجازه دادند باز هم بيشتر توليد كند و براي افزايش بهاي نفت، از توليد خود و متحدانش كم كند.


عربستان خام انديشانه جنگي را شروع كرد كه در پايان خود شكست خورده از آن خارج شد. عربستان كشوري بود كه آمريكايي‌ها را ترغيب به حمله به عراق كرد، به آمريكايي‌ها پايگاه نظامي داد. اما سال‌ها بعد كه صدام سقوط كرد، در بغداد حكومتي بر سر كار آمد كه بسيار به ايران نزديك بود و عربستان، عراق را هديه‌اي از سوي غرب به ايران دانست: "هديه‌اي در يك سيني طلا"


عربستان و ائتلافش در لبنان هم شكست خوردند. دير نيست كه عربستان در يمن و سوريه هم شكست خواهد خورد. گرچه تا همينجا عربستان و ٩ كشور عرب ثروتمند همراهش هنوز نتوانسته‌اند بر حوثي‌ها غلبه كنند.


به‌ياد بياوريم كه هزينه‌هاي نظامي عربستان به مرز ١٠٠ ميليارد دلار رسيده؛ بيشتر از انگليس يا فرانسه! و به‌ياد بياوريم كه يمن فقيرترين كشور در جهان عرب است و اكنون در محاصره زميني، دريايي و هوايي است.

حاكمان سعودي در واقع دائما از استراتژي‌هاي احمقانه و كوربيني‌هاي خود شكست مي‌خورند.




نظرات بینندگان
علی
|
|
۰۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۰
مرگ بر آل سعود و وهابی ها، اسرائیل و آمریکا و همدستانشان
آرش گلزار
|
|
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۰
سلام این حق عربستانه بیشتر از اینها زجر بکشه که همیشه با تصمیمات غلطش منطقه رو به چالش کشانده اسلام ما یعنی دفاع از مظلوم و بی کس و ایستادن مقابل ضالمان نه اینکه مثل شما هم پیمانی با آنها پس شما خودتون رو به هر دری بزنید قطعا شکست خواهید خورد چون همان کسی که هم پیمان خود میدانید این کار رو خواهد کرد. اگه به تاریخ نگاه کنید میبینید مثال رابطه ی صدام با آمریکا و...
ناشناس
|
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۹
ان شاالله که حکومتشان کامل شکست بخوره و نابود بشه تا مردمشان نفس راحتی بکشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *