صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستبرد به اموال ایرانی‌ها ادامه دارد؛ وقتی آمریکا اموال ایران را همچنان اجاره می‌دهد

۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰:۵۴
کد خبر: ۲۲۵۵۱۷
رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند وزارت خارجه این کشور در سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران و قطع روابط ۲ کشور، ساختمان‌های ایران را در خاک آمریکا اجاره داده است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری فارس، در حالی که مقامات ایرانی در مسائلی از قبیل مصادره پول‌های بلوکه شده ایران در آمریکا تاکید کرده‌اند واشنگتن «دزدی» کرده، خبرها حاکی است که وزارت خارجه آمریکا، یک کار ویژه هم انجام داده است و آن «اجاره دادن» ساختمان‌های متعلق به ایران است.

نیویورک تایمز از اجاره رفتن ساختمان‌ها و اماکن متعلق به ایران در آمریکا خبر داده است؛ ساختمان‌های و اماکنی که ارزش آن بیش از 50 میلیون دلار هستند.

در گزارش این روزنامه آمده است: «مجموعه 12 میلیون دلاری که زمانی تفریحگاه سفیر ایران و میهمانانی چون الیزابت تیلور، اندی وارهول و ریچارد نیکسون بود، حال در ردیف سفارتخانه‌ها در واشنگتن خالی مانده است».

در ادامه این مطلب تاکید شده است: «ساختمان پنج طبقه‌ای که در آپر ایست ساید در نیویورک یک کنسولگری بود، مدت‌ها پیش تغییر کاربری داده و به مرکز دلالی نقاشی‌های استادانه تبدیل شده است و ساختمان هفت اتاق خوابه در بتزدا در مریلند که به دیپلمات‌های ایرانی اختصاص داشت، حال منزل یک خانواده پنج‌نفره است».

نیویورک تایمز می‌نویسد: «این املاک و هفت ملک دیگر در ایالات مختلف آمریکا همگی بیش از 50 میلیون دلار ارزش دارند و هنوز متعلق به جمهوری اسلامی ایران هستند. اما نزدیک به 40 سال است که مسئولیت حفظ و اجاره این املاک بر دوش وزارت خارجه آمریکا بوده است».

در این گزارش درباره اجاره اماکن ایرانی در آمریکا آمده است: «این قرار و مدار، یکی از نتایج عجیبتر قطع روابط دیپلماتیک بین آمریکا و ایران است دو متحد سابق که پس از به گروگان گرفته شدن 52 آمریکایی در سفارت آمریکا در تهران در سال 1979 روابط رسمی را قطع کردند».

این رسانه ادامه می‌دهد: «اگرچه از زمان توافق هسته‌ای سال گذشته، تغییرات زیادی انجام شده اما کارشناسان می‌گویند ایران و آمریکا هنوز با از سرگیری روابط دیپلماتیک، سال‌ها فاصله دارند. در نتیجه، وضعیت اموال ایران در آمریکا همچنان نامشخص است احتمال ضعیفی برای تغییر وضعیت آنها وجود دارد».

در بخشی از این گزارش، مصاحبه نیویورک تایمز با آخرین سفیر رژیم پهلوی در واشنگتن منتشر شده و این رسانه نظر او را درباره اموال ایران در آمریکا جویا شده است.

اردشیر زاهدی در مصاحبه‌ای که از مونترو سوئیس انجام داده، درباره سفارت ایران در واشنگتن گفته است: «قلب من همچنان بخشی از آن است. برای من، این ساختمان شبیه به یک نوزاد است. من برای ساخته شدن آن، شب و روز جنگیدم تا بودجه آن را به دست آورم و این مایه مباهات بود».

وی با تاکید بر احتمال از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ایران و آمریکا اینطور گفت: «من امیدوارم که به زودی وضعیت تغییر بکند چون من یک روشنی و نوری می‌بینم که آن را پایان تونل می‌نامم. انتقام، چیز بدی است و بخشیدن، چیز زیبایی است».

نیویورک تایمز در ادامه گزارش داده است: «دفتر نمایندگی‌های خارجی وزارت خارجه آمریکا در راستای عمل به توصیه‌های کنوانسیون وین 1961 که حاکم بر روابط بین کشورها است(حتی در صورتی که آنها روابط دیپلماتیک را قطع کنند)، کار مربوط به املاک و مستغلات را برای اموال ایران انجام می‌دهد. این دفتر،  کار نگهداری، تامین امنیت، محوطه سازی از قبیل چمن زنی و استخدام و بکارگیری شرکتهای محلی املاک برای فهرست کردن املاک برای اجاره را هماهنگی می‌کند. از مجموع 10 ملک و دارایی، شش تای آنها اجاره داده شده است».

این روزنامه می‌افزاید: «بر اساس ارزیابیهای مالیاتی، ارزش حداقل 8 دارایی و اموال از مجموع 10 اموال ایران، بیشتر از یک میلیون دلار است و احتمالا در بازار آزاد ارزش آنها بیش از این میزان هم خواهد بود. حتی اگر ایران خواهان آن هم باشد، این موضوع معلوم نیست که این کشور بدون حصول به یک توافق دیپلماتیک با آمریکا بتواند اموالش را بفروشد».

از جمله ساختمان‌ها ایرانی که به اجاره رفته، دفاتری است که قبلا وابسته‌های نظامی و آموزشی ایران در آنجا مستقر می‌شدند که این اماکن از دهه 1990 تاکنون در اجاره سفارت رومانی است البته مبلغ اجاره مشخص نیست.

از جمله دیگر اموال ایرانی که در آمریکا به اجاره رفته، یک اقامتگاه سابق دیپلماتیک در «بتزدا» واقع در مریلند است که یک خانواده 5 نفره آلمانی در آن اقامت دارند. این مکان در سال 2015 با مبلغ اجاره ماهیانه 5500 دلار اجاره داده شده است.

کنسولگری سابق ایران در نیویورک هم از 2002 تاکنون به دفتر مرکزی شرکت «ریچارد ال فایگن و شرکا» که شرکتی مشهور و فعال در زمینه آثار نقاشی قدیمی است، تبدیل شده است. این شرکت هم از گفتن مبلغ اجاره بهای این مرکز ایرانی سرباز زده چرا که از عصبانیت وزارت خارجه آمریکا، «نگران» است.

از جمله دیگر اموال ایران در آمریکا، یک خانه بزرگ به ارزش بیش از 10 میلیون دلاری در سان فرانسیسکو است که گفته می‌شود در دوره رژیم پهلوی دانشجویان ایرانی در آن حضور داشتند.

به گزارش نیویورک تایمز، مقامات آمریکایی سفارت ایران در واشنگتن را برای مراسم عروسی و مراسمات ویژه اجاره داده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *