صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حدود 63 میلیارد ریال از حقوق‌های نامتعارف در بخش بانک و بیمه به بیت‌المال بازگردانده شد

۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱:۰۰
کد خبر: ۲۲۵۰۶۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در ماجرای حقوق‌های نامتعارف با پیگیری‌های سازمان بازرسی کل کشور حدود 63 میلیارد ریال از بیمه، بانک‌ها و شرکت‌های وابسته پس گیری شده و به بیت‌المال برگشت داده شده است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج در آیین افتتاح ساختمان جدید بازرسی کل استان سمنان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: سازمان بازرسی کل کشور بنا بر دستگیری مدیران دارد و نه مچ گیری. چرا که معتقدیم اکثر قریب به‌اتفاق مدیران ما زحمتکش، خدوم و کارا هستند ولی اخیراً تعدادی از مدیران به‌صورت میکروب وارد بدنه شده و مدیران را در افکار عمومی بد نام کرده‌اند؛ خصوصاً درباره جریان حقوق‌های نامتعارف که مشکلات جدی برای مدیران ایجاد شده، باید ثابت کنیم اکثر مدیران پاکدست هستند و تعداد اندکی ناپاک و متخلفند که ممکن است در هر مجموعه‌ای باشند.

وی با بیان اینکه آخرین گزارش سازمان بازرسی کل کشور هفته جاری خدمت مقام معظم رهبری، روسای قوا و مسئولان عالی ارسال خواهد شد، افزود: سازمان بازرسی کل کشور تلاش دارد تا پایان ماه جاری پرونده حقوق‌های نامتعارف را ببندد و پرونده آنان که مرتکب خلاف و جرمی شدند، قطعاً در دادگاه رسیدگی خواهد کرد و به سزای اعمالشان خواهند رسید و بعد از صدور حکم قطعی، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند و تأکید آیت الله لاریجانی است برای مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

قاضی سراج با بیان اینکه در ماجرای حقوق‌های نامتعارف با پیگیری‌های سازمان بازرسی کل کشور حدود 63 میلیارد ریال از بیمه، بانک‌ها و شرکت‌های وابسته پس گیری شده و به بیت‌المال برگشت داده شده است، خاطرنشان کرد: قول می‌دهم بقیه پول‌ها نیز به بیت‌المال بازگشت داده شود و با آنان که خلاف قانون انجام داده‌اند برخورد شود. متأسفانه حفره‌های قانونی زیادی وجود داشت و افرادی که مترصد این کارها بودند از این کانال‌های قانونی ورود کرده و این حقوق‌ها را دریافت کرده‌اند. خوشبختانه هم دولت، هم مجلس و هم قوه قضائیه درصدد تصویب قانونی هستند تا این حفره‌ها که موجب سوء استفاده می‌شود را شناسایی و مانع تکرار این موارد شوند.

وی با تأکید بر حاکمیت قانون در کشور گفت: اگر همه قانون مدار باشند قطعاً اتفاقاتی نظیر حقوق‌های نامتعارف صورت نمی‌گیرد. متأسفانه در یک برهه قانون‌گریزی در حال تبدیل شدن به فرهنگ بود ولی الحمدالله امروز روسای قوا با همدیگر هماهنگ بوده و عزم همه رعایت قانون است. خوشبختانه جلسات ستاد مبارزه با فساد با حضور مسئولین سه قوه و به‌صورت منظم تشکیل می‌شود. انشاء الله بتوانیم قانون مداری را سرلوحه همه مدیران و عزیزان قرار دهیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر برخورد با قانون‌گریزی در هر مقام و جایگاهی گفت: اگر یک گلوله برف را در نظر بگیریم وقتی می‌چرخد و به پایین کوه می‌آید به یک توده و سونامی تبدیل می‌شود؛ بنابراین باید در همان مبدأ جلوی قانون‌گریزی را گرفت تا به سونامی تبدیل نشود. چون اگر سونامی قانون‌گریزی تشکیل شد سخت است تا همه را به مدار قانون برگرداند. با شیوه‌ای که در مسئولین عالی کشور سراغ دارم انشاء الله بتوانیم قانون مداری را سرلوحه همه مدیران قرار داده و اجازه ندهیم مواردی که پیش آمد تکرار شود.

وی با اشاره به موفقیت‌های کشور چین در مبارزه با فساد گفت: رئیس جمهور چین شعارش این است؛ «جنگ با ببرها و پشه‌ها»؛ یعنی در مبارزه با فساد همزمان باید با بزرگان و کوچک‌ها برخورد کرد و. نباید اجازه داد این گلوله برف چرخش پیدا کند و به سونامی فساد تبدیل شود. انشاء الله با عزمی که در کشور سراغ داریم این امر محقق می‌شود.

قاضی سراج با اشاره به تأثیر جنگ و تحریم‌ها بر افزایش فساد در کشور خاطرنشان کرد: ما هشت سال جنگ سخت، 37 سال تحریم ظالمانه و بیش از 37 سال جنگ نرم در کشور داشتیم. قطعاً در این شرایط که دولت مردان به دنبال مبارزه با آن جریان‌ها بودند، سوء استفاده کنندگان از این فرصت استفاده کرده و همانند گرگ‌ها به جان مردم و اموال بیت‌المال افتادند. نظیر همین موضوع در کشور دانمارک وجود داشت و نمودار رتبه فساد در این کشور در دوره جنگ به‌شدت بالا بود.

وی با بیان اینکه رتبه ایران در رتبه بندی سازمان شفافیت بین‌الملل شایسته جمهوری اسلامی ایران نیست گفت: طی دو سال اخیر 14 رتبه در رتبه بندی سازمان شفافیت بین‌الملل بهبود حاصل کرده‌ایم. همچنین قرار است آخر ماه جاری در آلمان با مسئولان این سازمان بین‌المللی مذاکره داشته باشیم. چون همان طور که استحضار دارید سازمان شفافیت در کشور ما نمایندگی ندارد و این رتبه بندی بر اساس اطلاعاتی است که اپوزیسیون خارج از کشور ارائه می‌دهند؛ بنابراین ما مدارکی را جمع آوری کرده‌ایم تا با سازمان شفافیت در میان گذاشته و از این طریق رتبه‌مان را بهبود ببخشیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تفاهم نامه همکاری سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان آمبودزمان ایران با 7 کشور از جمله چین گفت: از جمله کشورهایی که با آن تفاهم نامه امضاء کرده‌ایم با وزیر نظارت چین است که در خصوص بازرسی و نظارت قدرت زیادی دارد. جالب آنکه چین در امر مبارزه با فساد قاطعیت مثال زدنی داشته و با هیچ مقامی رودربایستی ندارد. انشاء الله بتوانیم از تجربیات کشورهای موفق در امر مبارزه با فساد استفاده کرده و در این زمینه موفق عمل کنیم.

وی همچنین در بخش نخست اظهارات خود از زحمات کسانی که در بنای ساختمان بازرسی استان سمنان همکاری کرده‌اند تشکر کرد و گفت: از استاندار و معاونین ایشان که در ساخت ساختمان بازرسی کل استان همکاری کرده‌اند تقدیر و تشکر می‌کنم. از زحمات رئیس سابق سازمان که کلنگ این ساختمان را به زمین زد و مدیران کل بازرسی استان که در این موضوع همت به خرج داده‌اند تشکر ویژه دارم.

قاضی سراج اظهار داشت: شروع خدمتم در سازمان بازرسی کل کشور از شهریور 92 شروع شد و تا امروز 26 هزار متر مربع افتتاح ساختمان داشتیم. حدود 50 هزار متر مربع زیر بنا داریم که انشاء الله تا سال 96 کلیه ساختمان بازرسی استان‌ها تبدیل به احسن خواهد شد. اگر محیط آرام و سالم باشد، کارایی همکاران بهتر خواهد بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *