صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موسیقی با شعر نظامی هم عصر می شود

۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۲۴۵۶۸
سوئیت سمفونیک "گفت و شنید" که توسط پیمان سلطانی و بر اساس خمسه نظامی گنجوی آهنگسازی شده است از امروز وارد بازار موسیقی کشور شد.
به گزارش گروه فرهنگی ، در آلبوم "گفت و شنید" که نوازندگان ارکستر فیلارمونیک ارمنستان اجرایش کرده اند، غلامرضا رضایی و سعید ادیب آواز خوانده اند و یارتا یاران هم خوانش شعرها را به عهده داشته است. 

قطعات این آلبوم عبارتند از آفرینش، نجوا، ستایش، سرود عشق، صبر، شکوه، امید، شهسوار، حسرت، هم نفس، گمشده و فریاد. 

استاد بهمن رجبی(تنبک)، علیرضا دریانی(کمانچه، قیچک آلتو)، حسین مرشد پور( سازهای کوبه ای)، مانی مرادریان(ضرب زورخانه)، محبوبه یاسینی، آتیه سعادتمند بحری، مقتدا افشار، مهدی تبریزی و حامی حقیقی( هم آوایان) در این آلبوم حضور داشته اند. رضا همتی راد هم نقاشی پرتره نظامی در جلد آلبوم را به عهده داشته و طراحی گرافیک را هم پیمان سلطانی انجام داده است. ضبط این اثر در سال 1393 انجام گرفته است. 

پیمان سلطانی آهنگساز سوئیت سمفونی "گفت و شنید" در باره انتشار این آلبوم گفت: در آثار ارکسترالی که می نویسم تمام تلاشم بر این است که یک هویت ایرانی به اثر ببخشم و از تصنیف موسیقی با لحن و ویژگی موسیقی ترکی، عربی، هندی و ... پرهیز کنم. در بسیاری مواقع موسیقی ام را از تفکر "گام" دور می کنم و مبنا را بر یک تتراکورد و پنتاکورد می گذارم  و واریاسیون را در اثر قوت می بخشم. فرم های موسیقی ایرانی را با قالب های موسیقی کلاسیک اروپایی از طریق دولپمان می آمیزم و بنا را بر رنگ آمیزی و ارکستراسیون گذاشته و از این طریق در یک فرم ثابت به دنبال توسعه ی فرم های موسیقی ایرانی هستم. در نتیجه، این روند، توسعه یافتن موسیقی ملی به سوی موسیقی بین المللی خواهد بود و تلاش برای ایجاد یک مکتب موسیقی کلاسیک ایرانی است. در عین اینکه حفظ اصالت موسیقی دستگاهی مد نظر است، نوگرایی هایی نیز اتفاق می افتد که با ذات موسیقی دستگاهی مغایرت ندارد. گرچه در آثارم از امکانات موسیقی غربی(کلاسیک) بهره می جویم اما درگیر آن نظام تفکر موسیقایی نخواهم شد. در این شکل موسیقایی مساله تکنیک مطرح می شود و من تکنیک را در اختیار خود می گیرم اما خود را به آن نمی سپارم. به همین دلیل این نوع از موسیقی می تواند هویت فرهنگ زیستی خود را حفظ کند و در وسعت جهانی حرف های بسیار برای گفتن داشته باشد.

سلطانی معقتد است: "گفت و شنید" همه این ویژگی ها را دارد. در "گفت و شنید" عاشق می گوید و معشوق می شنود، معشوق می نوازد و عاشق به جان می سپارد.

از سوی دیگر "گفت و شنید" یکی از معدود کارهای انجام گرفته در حوزه موسیقی است که یک نفر در آن خوانش اشعار را به عهده داشته است. 

این آلبوم در واقع گفت و شنودی عاشقانه است که بر اساس خمسه نظامی گنجوی روایت شده؛ «گفت و شنید» توسط انتشارات جامه دران و با حمایت معنوی «شورای بین المللی موزه‌ها» منتشر شده است. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *