صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت انقراض سریع جانداران جزایر هاوایی چیست؟

۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵:۰۱
کد خبر: ۲۲۴۵۰۹
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
مجمع‌الجزایر استوایی هاوایی، واقع در بخش‌های مرکزی اقیانوس آرام، بهشت گردشگران برای گذران تعطیلات و لذت بردن از سواحل زیبا و آب‌های زلال آن محسوب می‌شود.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزای میزان به نقل از کجارو، مجمع‌الجزایر استوایی هاوایی، واقع در بخش‌های مرکزی اقیانوس آرام، بهشت گردشگران برای گذران تعطیلات و لذت بردن از سواحل زیبا و آب‌های زلال آن محسوب می‌شود. با این حال، جزایر هاوایی برای هزاران گونه از موجودات مختلف آن، مانند سابق محلی امن به شمار نمی‌رود. هاوایی که اکنون، عنوان «مرکز انقراض جهان» را یدک می‌کشد، با سرعت بسیار بالایی در حال از دست دادن گونه‌های مختلف جانوری خود است که در صورت عدم رسیدگی، عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

طبق آخرین برآوردها، دو گونه پستاندار شامل نهنگ عنبر، نهنگ گوژپشت و دو جاندار بومی هاوایی از جمله «فُک راهب هاوایی» و «خفاش سفید هاوایی» در میان موجوداتی قرار دارند که احتمال انقراض نسلشان بسیار بالا است. یکی از بدترین اتفاقاتی که تا کنون برای گونه‌ی حلزون‌ها رخ داده، در هاوایی بوده است، به‌طوری که اکنون تنها ۲۵ گونه حلزون در جزایر هاوایی باقی مانده و ۹ گونه نیز در معرض خطر هستند. پرندگان هاوایی نیز از شرایط خوبی برخوردار نیستند؛ در حال حاضر، حدوداً ۵۰٪ از ۱۴۰ گونه‌ی مختلف پرندگان این منطقه منقرض شده‌اند. پرندگانی که در این جزایر بدترین شرایط را دارند، عبارت‌اند از شاهین، غاز هاوایی و طوطی موآی که در صورت انقراض نسلشان، هرگز قابل بازیابی نخواهند بود. تنها حیوانات هاوایی در معرض خطر نیستند، بلکه گیاهان این منطقه نیز در آستانه‌ی از بین رفتن هستند.


چرا هاوایی؟

انقراض نسل گونه‌های مختلف هاوایی، خبر جدیدی نیست. از بین رفتن جانداران و گیاهان هاوایی در اوایل قرن هفتم میلادی با ورود مهاجران اهل پلی‌نزی به این جزایر شروع شد؛ این مهاجران به همراه خود حیواناتی مانند سگ، خوک و مرغ و خروس داشتند که موجب مرگ دیگر جانوران بومی هاوایی شد. دومین دوره‌ی انقراض موجودات هاوایی در قرن‌های هجده و نوزده میلادی به وقوع پیوست. طی این دوره، درختان بسیاری برای تهیه‌ی چوب و الوار قطع شده و هزاران پرنده برای تهیه‌ی کلاه‌های زیبایی که در آن دوره مرسوم بود، شکار و کشته شدند. همچنین مراتع بسیاری برای تهیه‌ی علوفه‌ی دام، از بین رفت. با ورود اروپاییان به جزایر هاوایی در اواخر قرن هجدهم، جنگل‌های زیادی برای کشت و تهیه‌ی نیشکر و نیز علوفه‌ی دامی تخریب شد. این تخریب‌ها تا قرن بیستم ادامه یافت و چیزی نگذشت که هجوم تعداد زیادی از گردشگران به جزایر هاوایی، افزایش سکونت انسان‌ها در این جزایر، گرمای جهانی و تغییرات آب‌وهوایی و استخراج منابع طبیعی برای مصارف انسانی، همگی منجر به از بین رفتن و تخریب بی‌پایان زیست‌بوم هاوایی شد.

آینده جزایر هاوایی

در حال حاضر، با اینکه هاوایی تنها ۰٫۲۵ درصد از وسعت کل آمریکا را در بر می‌گیرد، اما ۲۵ درصد از گونه‌های در معرض خطر این کشور در جزایر هاوایی قرار دارند. تصویر و دورنمای کلی جزایر هاوایی، در صورت عدم رسیدگی و مراقبت، شرایط بسیار دشوار و بدی را نشان می‌دهد. اگر روند کنونی انقراض نسل گونه‌های مختلف هاوایی ادامه یابد، طی چند دهه‌ی آینده، گونه‌های بومی بسیار زیاد دیگری در این جزایر، به کلی از صحنه‌ی روزگار محو خواهند شد. با افزایش دمای هوا و تغییرات آب‌وهوایی، گونه‌های زیادی در این جزایر در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

رابطه انقراض گونه های هاوایی و انقراض گونه های مختلف کل جهان

شرایطی که اکنون بر جزایر هاوایی حاکم است، نشان از وضعیت کلی جهان دارد. انقراض گونه‌های مختلف جانوران در دنیا با سرعت بالایی ادامه دارد و جزایر دورافتاده‌ای مانند هاوایی، گالاپاگوس و ماداگاسکار که هر یک تعداد زیادی جاندار بومی دارند، بیشتر از منطقه‌ی دیگری در خطر هستند. اگر موجودات بومی این جزایر و مناطق منقرض شوند، جمعیت دیگری از آنان در هیچ کجای دنیا وجود ندارد تا بتوان نسلشان را احیا کرد. تغییرات جهانی آب‌وهوا و پراکندگی گونه‌های مختلف هاوایی در این سکونتگاه‌های بسیار حساس، به کاهش تعداد آن دسته از جاندارانی که قادر به سازگاری سریع خود با تغییرات جوی نیستند، منجر خواهد شد.

چه کاری می توان انجام داد؟




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *