راه اندازی دادگاههای تخصصی خانواده در گلستان/ حضور قضات مشاور زن در دادگاهها
هاشمیان از راه اندازی دادگاههای تخصصی خانواده در استان گلستان خبرداد و گفت:این دادگاهها در راستای اجرایی کردن ماده یک قانون حمایت از خانواده از امروز در گرگان و گنبد کاووس کار خود را آغاز کردند.
وی افزود: در این دادگاه ها حضور قضات مشاور زن، الزامی است ، قضات مشاور زن در این دادگاه ها پس از جلسه رسیدگی ، سه روز فرصت دارند نظر کارشناسی خود را به صورت مکتوب و مستدل به دادگاه ارائه کنند.
هاشمیان ادامه داد: قاضی صادر کننده ی رای ، باید در دادنامه ی خود به نظر قاضی مشاور، اشاره کند و چنانچه با نظر وی مخالف است نیز باید دلیل آن را در رای خود ، ذکر کند.
رئیس کل دادگستری گلستان در ادامه بیان کرد: تشکیل دادگاههای تخصصی خانواده در حوزه های قضایی ، علاوه بر این که برای زنان به عنوان یکی از طرفین پرونده های خانواده ، آرامش بخش است به قضات نیز این امکان را می دهد تا برای رسیدگی به پروندههای خانواده و سوق دادن آن به سمت سازش طرفین ، بیشتر وقت بگذارند.
هادی هاشمیان در ادامه سخنان خود خطاب به قضات دادگاه های تخصصی خانواده اظهارکرد با توجه به اهمیت حوزه ی خانواده و آسیب هایی که طرفین این پرونده ها با آن مواجه هستند در برخورد با مراجعین به این شعب ، سعه ی صدر بیشتری داشته باشند.
معاون منابع انسانی دادگستری گلستان هم در حاشیه ی راه اندازی دادگاه های خانواده در گرگان بیان کرد:امروز چهار شعبه دادگاه در گرگان و دو شعبه دادگاه در گنبدکاووس کار خود را آغاز کردند.
به گفته ی غلامی در گرگان با تغییرات جدید شعبه ی 12 حقوقی سابق تبدیل به یک حقوقی شد ، پرونده های شعبه ی 13 حقوقی به شعبه 8 حقوقی فرستاده شد و شعبه ی 3 حقوقی شعبه ی اول دادگاه تخصصی خانواده شد ، شعبه ی 7، 8 و شعبه ی اول به ترتیبب شعبه ی دوم ، سوم و چهارم دادگاه تخصصی خانواده شدند.
وی افزود : در گنبد کاووس هم شعب 6 و 7 دادگاه حقوقی به ترتیب به شعب تخصصی اول و دوم خانواده تبدیل شدند.
علی غلامی با بیان این که پیش از این نیز در برخی شعب رسیدگی به پروندههای خانواده ، قضات زن نیز حضور داشتند گفت: بر اساس قانون حمایت از خانواده ،حضور قضات زن به عنوان مشاور در جلسات رسیدگی الزامی است .
وی افزود : نامزدی و خسارت ناشی از بر هم زدن آن ، نکاح دائم ، موقت و اذن در نکاح ، شروط ضمن عقد ، ازدواج مجدد ، تمکین و نشوز ، طلاق ، رجوع ، انفساخ نکاح ، نسب ، رُشد ، حَجر و رفع آن ، سرپرستی کودکان بی سرپرست و اهدای جنین از جمله مواردی است که در دادگاههای تخصصی خانواده بررسی می شود.
غلامی گفت: لزوم مشاوره ی زوجین پیش از صدور رای قاضی نیز یکی دیگر از نقاط مثبتی است که در این قانون بر آن تاکید شده است .
به گفته ی غلامی قضات دادگاههای خانواده اعم از قاضی صادر کننده ی رای و قاضی مشاور زن ،باید متاهل و دست کم 4 سال سابقه ی قضاوت داشته باشند.
معاون منابع انسانی دادگستری گلستان با تاکید بر این که دادگاه های تخصصی خانواده در همه ی حوزه های قضایی استان راه اندازی خواهد شد گفت: در آزادشهر، علی آبادکتول و کلاله زیرساخت ها برای استقرار این دادگاه ها فراهم شده است و به محض تامین قضات مشاور زن ، کار خود را آغاز می کنند.
وی افزود : در دیگر حوزه های قضایی استان نیز درخواست ایجاد پست های قضایی برای راه اندازی دادگاه های خانواده را به قوه قضاییه ارائه کرده ایم .
گفتنی است استان گلستان با 18 حوزه ی قضایی مشغول خدمت رسانی به شهروندان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *