صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شرایط سخت زندانیان نوجوان در زندان‌های آمریکا

۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳:۱۴
کد خبر: ۲۲۴۲۹۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
به دلیل نقض تعهدات بین المللی و حساسیت ویژه جامعه بین الملل در خصوص وضعیت محاکمه و زندان نوجوانان، همواره زندان‌های آمریکا و شرایط بد زندانیان در این کشور مورد انتقاد نهادها‌ وسازمان‌های حقوق بشری بوده است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حقوق بشر یکی از موضوعاتی که در چند سال اخیر به ابزاری برای وارد کردن فشار از سوی  کشورهای غربی به ایران تبدیل شده است.

موضوعی که صرفا بهانه ای است برای اعمال فشارهای سیاسی به ایران تا شاید به خیال خود از این طریق بتوانند قدری از محبوبیت ایران در منطقه بکاهند و از گسترش ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران در بین دولت‌ها و ملت‌ها جلوگیری کنند.

حقوق بشر، بنیادی ترین حقوقی است که هر انسانی به طور ذاتی، فطری و به صرف انسان بودن از آن بهره مند است و این حق از دیرباز مورد توجه ملت ها و اندیشمندان بوده است. امروزه نیز این مفهوم اهمیت و برجستگی فوق العاده و به مراتب گسترده تری در سطح بین المللی یافته است و تاکنون اسناد بین المللی متعددی برای تدوین و حمایت از حقوق بشر تدوین شده است.

متاسفانه ساختارهای بین المللی حمایت از حقوق بشر و برخی کشورهای غربی که همواره خود را جزء پاسداران و مدافعان انحصاری حقوق بشر در جهان معرفی می‌کنند، در عرصه حقوق بشر رویکردی تبعیض آمیز، دوگانه، غیر مستقل و غیرمنصفانه در پیش گرفته و با عملکردی متناقض، سابقه سیاه و تلخی از خود برجای گذاشته اند.

با توجه به وجود حقوق و قوانین مدون در حوزه حقوق بشر، این پرسش شکل می‌گیرد که چگونه شاهد وضعیت خلاف انتظار باشیم؟

با توجه به جنایت‌های فراوان و اقدامات ضد حقوق بشری توسط رژیم صهیونستی، گروهک تروریستی داعش و حمایت کشورهای غربی و چند کشور دیگر از جمله عربستان درصدد هستیم تا با رویکردی واقعگرایانه و بی‌طرفانه نسبت به موضوع حقوق بشر در آمریکا، بخشی از واقعیات را از دریچه اخبار و گزارشات مستند رسمی سازمان ها و نهادهای مدنی فعال در حوزه حقوق بشر منعکس کنیم.

از این رو وضعیت حقوق بشر و میزان پایبندی به موازین و تعهدات حقوق بشری در آمریکا در حوزه‌های مشخصی در بخشی از سال 2014 و همچنین 2015 مورد بررسی قرار می‌گیرد.

گفتنی است این گزارش قسمت کوچکی از مهمترین موارد موضوعی نقض حقوق بشر در این کشور است. مطالبی که در این گزارش منعکس می‌شود برگرفته از کتاب وضعیت حقوق بشر در آمریکا است که توسط مرکز پایش معاونت امور بین‌الملل ستاد حقوق بشر تهیه و تدوین شده است.

شرایط سخت زندانیان نوجوان در زندان‌های آمریکا

در اکثر کشورهای دنیا وضعیت محاکمه افراد زیر 18 سال (کودکان و نوجوانان) با افراد بزرگسال متفاوت است؛ این امر به دلیل وضعیت ویژه این افراد از لحاظ عاطفی، جسمی و روحی است. از این رو محاکمه این دسته از افراد و همچنین محل زندان و شرایط زندان آنان با افراد بزرگسال متفاوت است.

نگاه ویژه کنوانسیون حقوق کودک به حقوق کودکان

در همین رابطه معاهدات و اسناد بین المللی متعددی نیز در خصوص حمایت از حقوق متهمین زیر 18 سال ایجاد شدند که مهمترین آن‌ها کنوانسیون حقوق کودک (1989) است که نگاه ویژه‌ای به حقوق کودکان بخصوص در زمان محاکمه دارد.

به دلیل نقض تعهدات بین المللی و حساسیت ویژه جامعه بین الملل در خصوص وضعیت محاکمه و زندان نوجوانان، همواره زندان‌های آمریکا و شرایط بد زندانیان در این کشور مورد انتقاد نهادها‌ وسازمان‌های حقوق بشری بوده است.

نقض سیستماتیک حقوق زندانیان در آمریکا

بخش عمده‌ای از نقض حقوق زندانیان در آمریکا سیستماتیک بوده و دادگاه‌های این کشور به طور قانونی حقوق متهمان و زندانیان را نقض می‌کنند. نمونه بارز این وضعیت محاکمه افراد زیر 18 سال متهم به قتل و یا جرایم خطرناک توسط دادگاه‌های ویژه بزرگسالان و در نظر گرفتن آنان به عنوان یک فرد بزرگسال هنگام محاکمه می باشد.

دیده‌بان حقوق بشر در دو گزارش در مارس و نوامبر 2014، نگرانی عمیق و گسترده خود را درخصوص تجاوز گسترده به زندانیان نوجوان توسط مامورین و افراد بزرگسال و همچنین عدم مرخصی و آزادی مشروط نوجوانان محکوم به حبس ابد ابراز کرده است.

در گزارشی که در 25 مارس 2014 از سوی دیده‌بان حقوق بشر منتشر گردید ضمن ابراز نگرانی از وضعیت اسفناک کودکان در زندان‌های آمریکا از دولت این کشور خواسته شده است تا از زندانی کردن کودکان در کنار افراد بزرگسال خودداری نماید.

گزارش ضمن انتقاد از محاکمه افراد زیر 18 سال در آمریکا به عنوان یک مجرم بزرگسال تصریح می کند که آمریکا با این اقدام تمامی معاهدات و هنجارهای بین المللی درخصوص نحوه محاکمه و برخورد با افراد زیر 18 سال را زیر پا گذاشته است.

مجازات زندان بدون آزادی مشروط تنها در آمریکا

این گزارش با اشاره به اینکه آمریکا تنها کشور دنیا است که در آن حکم مجازات زندان بدون آزادی مشروط و مرخصی کوتاه مدت برای محکومین به حبس ابد صادر می‌شود می افزاید: آمریکا با این اقدام تمامی تعهدات خود نسبت به منشور سازمان کشورهای آمریکایی و همچنین اعلامیه آمریکایی حقوق و تعهدات بشری را که در سال 1977 امضاء‌ کرده نقض کرده است.

در گزارش ماه نوامبر 2014 نیز دیده‌بان حقوق بشر نسبت به تضعیف اقدامات قانونی علیه تجاوز در زندان‌های آمریکا اعتراض کرده و از دولت آمریکا می‌خواهد تا به این کار خاتمه دهد. طبق این گزارش "جامی فلنر" (عضو سابق کمیسیون حذف تجاوز در زندان‌های آمریکا) طی نامه‌ای به اریک هلدر (دادستان آمریکا) ترس و نگرانی خود را از تلاش‌هایی که در حال تضعیف و تاخیر در اجرای استانداردهای مبارزه با تجاوز جنسی به ویژه نسبت به افراد زیر 18 سال در زندان‌های آمریکا است اعلام کرد.

در این گزارش آمده است که کنگره هنگام تصویب قانون "حذف تجاوز در زندان‌های آمریکا" در سال 2003 تایید کرد که سطح گسترده‌ای از تجاوز جنسی به زنان، جوانان و مردان در زندان‌ها رخ داده است و دولت در ارائه واکنش مناسب به این نقض فاحش حقوق و کرامت انسانی کوتاهی کرده است.

تنها دو ایالت مجری دستور العمل‌های ابلاغی هستند

بخش دیگری از گزارش نوامبر 2014 دیده‌بان با اشاره به دستورالمعل ابلاغی وزارت دادگستری در خصوص مقابله با تجاوز در زندان‌های آمریکا از جریمه‌های بسیار ناچیز در مورد نقض این دستورالعمل انتقاد کرده و از اینکه تنها دو ایالت قول به اجرای این دستور‌العمل داده و مابقی از اجرای آن سر باز زده‌اند ابراز تاسف می‌کند.

آمارهایی از بدرفتاری و خشونت با زندانیان آمریکایی

این گزارش ضمن ابراز نگرانی مجدد از تداوم سوء‌استفاده‌های جنسی در زندان‌های آمریکا به آخرین آمار ارائه شده توسط اداره آمار وزارت دادگستری آمریکا در سال 2013 اشاره می‌کند که در آن حدود 10 درصد از کودکان و نوجوانان زندانی توسط سایر زندانیان و یا ماموران زندان در سال‌های 2011 و 2012 مورد تجاوز و آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند.

این میزان در سال‌های 2008 و 2009 میلادی، 12/6 درصد بوده است.

بر اساس گزارش سال 2013 وزارت دادگستری آمریکا ایالت اوهایو در راس آمار تجاوز و آزار و اذیت‌های جنسی علیه زندانیان را در آمریکا به خود اختصاص داده است.

در این مرکز 30/3 درصد از زندانیان قربانی این بدرفتاری‌ها بوده‌اند. دو زندان دیگر در اوهایو با 23/2 درصد و 19/8 درصد قربانی در رده‌های بالای این گزارش قرار دارند. این درحالی است که هزار دوربین کنترل کننده در چهار زندان این ایالت وجود دارد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف نهادهای مسئول می‌توانند وارد عمل شوند.

بر اساس گزارش پایگاه خبری شیکاگو تریبون یک سازمان خصوصی نظارت بر زندان‌های آمریکا اعلام کرد که نوجوانان کمتر از افراد بزرگسال مایل به افشای موارد مربوط به قربانی شدن آزار و اذیت‌های جنسی هستند و این مساله به ویژه در مواردی که فرد متجاوز یک بزرگسال است فراوانی بیشتری دارد.

لذا آمار تجاوز به جوانان و نوجوانان در زندان‌های آمریکا بیشتر از آمارهای رسمی موجود است.

محرومیت زندانیان آمریکایی از حقوق اولیه

دیده بان حقوق بشر در گزارش مفصل دیگری با عنوان «بزرگ شدن در اتاق‌های در بسته»، اذعان کرده است که حبس طولانی مدت افراد به ویژه کودکان در سلول‌های انفرادی در آمریکا درحالی که هیچ گونه ارتباطی با محیط بیرون و انسانی دیگر ندارند موجب بروز مشکلات جدی روانی و فیزیکی و ایجاد اضطراب در زندانیان می شود.

افراد جوان محبوس در سلول‌های انفرادی اغلب از دسترسی به امکانات درمانی برنامه‌های سرگرم کننده و دیگر خدمات که لازمه نیازهای جسمانی روانی و رشد اجتماعی آنهاست محروم هستند.


وضعیت حقوق بشر در آمریکا (1): وضعیت بیماران ذهنی در زندان‌های آمریکا چگونه است؟

وضعیت حقوق بشر در آمریکا (2): آمریکا، جهنم زندانیان سیاسی






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *