صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حوزه پیشگیری زودبازده نیست و فرآیندمحور است

۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳:۳۵
کد خبر: ۲۲۴۰۸۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، عمومی
فاضلیان صبر در حوزه پیشگیری را یکی از ملزومات این عرصه برشمرد و گفت: حوزه پیشگیری زودبازده نیست و فرآیندمحور است؛ حتی اگر بهترین و جامع‌ترین برنامه‌ها نیز تدوین شود ولی در اجرا، به خوبی عمل نشود خروجی مدنظر محقق نخواهد شد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری استان البرز، احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز در نشست مشترک دستگاه‌ قضایی با دستگاه مختلف استانی از جمله بهزیستی، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که برای هماهنگی اجرای «نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزی» موسوم به «برنامه نماد» با اشاره به اینکه در سایه پیگیری‌های انجام شده برای نخستین بار است که ائتلافی بین دستگاه‌های مختلف در قالب طرح نماد و در حوزه پیشگیری شکل می‌گیرد گفت: اصل 156 قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه را «اقدام مناسب براي پيشگيري از وقوع جرم و اصلاح مجرمين» عنوان کرده ولی مقوله پیشگیری یک ماموریت فراقوه‌ای است که بدون این همکاری نمی‌توان موفقیتی را متصور شد.

وی افزود: در استان البرز برخی دستگاه‌ها به وظایف خود در حوزه پیشگیری عمل کرده و ارتباط مستمری با دستگاه قضایی دارند ولی به دلیل اینکه برخی دیگر از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نمی‌کنند شاهد رشد جرایم در استان هستیم.

عالی‌ترین مقام قضایی استان ائتلاف شکل گرفته بین دستگاه‌ها را نویدبخش اتفاقات خوب در حوزه پیشگیری عنوان کرده و گفت: با هم‌افزایی شکل گرفته می‌توانیم به موفقیت برنامه‌های در نظر گرفته شده در حوزه پیشگیری خوش‌بین باشیم.

وی با تذکر نسبت به حساسیت‌ها و ظرافت‌هایی که حوزه پیشگیری دارد تصریح کرد: بیشتر مخاطبان برنامه‌های پیشگیرانه، نوجوانان و جوانان هستند که توانمندسازی و مدیریت آن‌ها می‌تواند تضمین کننده نسلی فرهیخته و آگاه باشد که سرنوشت کشور را تعیین می‌کنند.

فاضلیان در ادامه حاشیه‌نشینی را یکی از معضلات جدی استان البرز دانست و متذکر شد: هیچ استانی در کشور به اندازه استان البرز درگیر مشکل حاشیه نشینی نیست که این شرایط منجر به افزایش نرخ بزهکاری و جرم در استان می‌شود.

وی همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از طلاق نیز اشاره کرده و توضیح داد: پیش از راه‌اندازی مرکز مشاوره پیش از طلاق توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز، استان در حوزه طلاق در وضعیت قرمز قرار داشت ولی اکنون با اقدامات پیشگیرانه و مشاوره اجباری پیش از طلاق توانستیم موفقیت‌های چشمگیری داشته باشیم.

 رئیس کل دادگستری استان البرز برگزاری دوره‌های «مهارت کنترل خشم» را یکی از ضرورت‌ها برای نسل جوان کشور عنوان و اضافه کرد: متاسفانه جوانان و نوجوانان در حوزه کنترل خشم ضعیف عمل می‌کنند و ناخواسته به وقوع جرم دامن می‌زنند که باید فعالیت‌های ویژه‌ای برای این حوزه تعریف و عملیاتی شود.

وی صبر در حوزه پیشگیری را یکی از ملزومات این عرصه برشمرده و گفت: حوزه پیشگیری زودبازده نیست و فرآیندمحور است؛ حتی اگر بهترین و جامع‌ترین برنامه‌ها نیز تدوین شود ولی در اجرا، به خوبی عمل نشود خروجی مدنظر محقق نخواهد شد.

عالی ترین مقام قضایی استان البرز توجه به حوزه فضای مجازی و مدیریت این فضا را از اولویت‌های «برنامه نماد» برشمرد و گفت: امروز فضای مجازی با وضعیت موجود به یک عرصه پرمخاطره و تهدیدآمیز، خصوصا برای جوانان و نوجوانان تبدیل شده است و باید از همه ظرفیت‌های موجود برای مدیریت بهینه این فضا متناسب با فرهنگ و اعتقادات دینی و اسلامی بهره ببرند.

فاضلیان تصریح کرد: دستگاه قضایی با تمام توان در خدمت اجرای «برنامه نماد» خواهد بود؛ از همه دستگاه‌ها که نقشی در اجرای این طرح دارند می‌خواهیم روند اجرای آن را در حوزه خود در سطح مدیر عالی آن دستگاه پیگیری کنند تا در آینده شاهد برکات طرح باشیم.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *