نیویورک تایمز: آمریکا ترجیح میدهد در مورد "جنگ افغانستان" سکوت کند
نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: بزودی جنگ در افغانستان وارد ۱۵ مین سال خود میشود، اما در هیچ یک از مباحث سیاسی این روزهای آمریکا حرفی از این جنگ فرسایشی زده نمیشود.
در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری امسال، موضوعاتی مانند اخراج گسترده مهاجران از آمریکا و بحث متحدان ناتو در میان بوده است،اما تقریبا هیچ حرفی در مورد جنگ افغانستان زده نشد.
افغانستان: جنگی که آمریکا ترجیح میدهند در مورد آن سکوت کنند
نیویورک تایمز نوشت: حتی خبر دستگیری شهروند افغانستانی_ آمریکایی که بمبی در منهتن منفجر کرد، باعث نشد که 2 کاندیدا به موضوع جنگ افغانستان بپردازند.
ترامپ به خبر حمله تروریستی مثل همیشه تند واکنش نشان داد و کلینتون ترجیح داد به جزئیات این حادثه بپردازد، اما هر 2 در محافظهکاری آشکار از حرف زدن در مورد جنگی 15 ساله طفره رفتند.
اینکه آیا بین این حملات با جنگ آمریکا در افغانستان ارتباطی وجود دارد یا خیر، مشخص نیست اما واضح است که افکار عمومی و تصمیم گیران آمریکا تمایلی ندارد در مورد جنگ شکست خورده افغانستان حرف بزنند.
به نظر میرسد رایدهندگان تمایل دارند جنگ در افغانستان را که 2300 آمریکایی در آن کشته شدند، نادیده گرفته شود.
نتیجه همه این موارد این است که سکوت ملی در آمریکا در مورد نابسامانی افغانستان شکل گرفته است.
دلیل اصلی اینکه آمریکایی این موضوع را نادیده می گیرند این است که در این جنگ با شکستهای پی در پی مواجه شدهاند که آنها را خسته کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: رهبران آمریکا افغانستان را سرزمین بیقانونی توصیف می کردند که آمریکا برای آنها نظم و دمکراسی به ارمغان آورده است.
داستان دخالت آمریکا در افغانستان به زمان اشغال شوروی بر میگردد،زمانی که آمریکا کمکهای فراوان نظامی به مخالفان مسلح را آغاز کرد و رئیس جمهور ریگان این عمل را مسئولیت آمریکا در مقابل مردمان آزاد عنوان کرد.
این مبارزان طی سالیان باهم مبارزه کرده و در نهایت طالبان از میان آنها سر برآورد. بعد از این بود که آمریکا برای مجازات حمله کنندگان به برجهای دوقلو به افغانستان حمله کرد.
با حمله آمریکا به افغانستان دولت طالبان به سرعت سرنگون شد و بعد از آن این سوال پیش آمد که اکنون چه باید کرد؟ چه چیزی باید جایگزین طالبان شود؟ با این وجود حمله به عراق نگاهها را از افغانستان دور کرد و بسیاری از سوالات را بی پاسخ گذاشت.
بعد از روی کار آمدن اوباما و وعده وی برا پایان جنگ افغانستان، این جنگ به جنگ خوب بدل شد که برای مردم این کشور دمکراسی و برای زنان آزادی به ارمغان آورده است. اما همه این رویاها زمانی که تصویر زنی که توسط طالبان مثله شده بود بروی مجله تایمز نمایان شد، بر باد رفت.
ایدههای آمریکاییها در افغانستان با آنچه در عمل روی میداد یکسان نبود، خشونتها حتی از زمان طالبان نیز بیشتر شد و با افزایش حملات هواپیماهای بدون سرنشین افراد غیر نظامی بیشتری کشته شدند.
نیویوربعد از گذشت10 سال از جنگ افغانستان، آمریکایی نیاز به ضروری بودن جنگ را مورد سوال قرار دادند و دستاورد آمریکا در جنگ بسیاری کمتر از آنچیزی بود که وعده داده میشد.
این جنگ هیچ دستاوردی برای آمریکا نداشت نه طالبان از بین رفت و نه اینکه دولتی شکل گرفت که آمریکا از افغانستان خارج بشود بنابراین آمریکا بازهم مجبور بود در خاک افغانستان باقی بماند.
رای دهندگانی از جنگ افغانستان خسته شدهاند و تمایلی به سوال در مورد چرایی ادامه جنگ ندارند و همین باعث شده است که رهبران سیاسی خود را برای توضیح در این مورد به زحمت نیاندازند. اوباما نیز با توجه به همین مورد خروج سربازان آمریکا را به تاخیر انداخت.
این گزارش میافزاید: این عهد نقض اوباما برای خروج از افغانستان میتوانست مورد استفاده رقیبان سیاسی باشد ولی در انتخابات 2012 دو رقیب تمایل بیشتری برای صحبت در مورد افغانستان داشتند و هر دو یک پیشنهاد مشابه را ارائه می کردند: خروج از افغانستان.
اما بعد از چهار سال از سیاست اوباما در افغانستان، طالبان شورشی باقی مانده و افغانستان با موج مهاجران مواجه است. آمریکا در افغانستان به اندازه سرباز دارد که بتواند از فروپاشی افغانستان جلوگیری بکند اما به اندازه کافی سرباز ندارد که احتمال این فروپاشی را کمتر کند.
اما چنین نقشی برای آمریکا در طول انتخابات ریاست جمهوری از سوی دو کاندیدا عنوان نشد.
هنوز بین جنگ افغانستان و حمله کننده منهتن رابطه شناسایی نشده و حتی اگر چنین رابطه وجود داشته باشد، مسئولیتی بر عهده 100 هزار مهاجری که از این جنگ به آمریکا پناهنده شدند، وجود نخواهد داشت.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *