صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برخی از داخل، در جنگ 8 ساله به عراق اطلاعات می دادند/هر دو فرزند من اصرار دارند به سوریه بروند

۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۲۲۳۵۴۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
معاون سیاسی سپاه گفت:دو پسر جوان با علایق امروزی دارم؛ هر دو آنها مدام به من فشار می آورند که کاری کنم آنها برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) و مبارزه با تکفیری ها به سوریه بروند.
-گروه سیاسی: 31 شهریور سال 59 سالروز آغاز جنگ تحمیلی ارتش بعث عراق به نظام تازه شکل گرفته جمهوری اسلامی ایران در آن زمان بود؛ اکنون نزدیک یه سی و شش سال از آغاز حمله ناجوانمردانه عراق به کشورمان می گذرد؛ برهه ای تاریخی که شاید زرین ترین برگ تاریخ چند هزار ساله ایران را رقم زد.

امروز و پس از گذشت نزدیک به سه دهه از هشت سال دفاع مقدس، مسائل معتنابه و متعددی پیرامون مقوله دفاع مقدس مطرح می شود؛ از خطر تحریف دفاع مقدس تا تفاوت جوانان امروزی و دیروزی در اشتیاق به جنگیدن با دشمنان؛ در همین زمینه گروه سیاسی ، با سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به گفت‌وگو نشست که متن این مصاحبه را در ادامه می خوانید:



میزان: در ابتدا لطف کنید از سابقه حضور خودتان در جبهه های دفاع مقدس برای ما بگویید؛ برای مرتبه اول در چه سنی و چگونه عازم مناطق عملیاتی شدید؟

سردار سنایی راد: بسم الله الرحمن الرحیم. بنده متولد پنجم مرداد 1345 هستم و در سال 59 که جنگ آغاز شد کمتر از 15 سال داشتم. در سال 60 و با رسیدن به سن 15 سالگی، آموزش نظامی را در بیرجند و در قالب آموزش جبهه بسیج سپری کردم؛ در روزهای پایانی دوره آموزشی و قبل از آغاز عملیات فتح المبین، پاتک های معروف و سنگین چزابه از سوی ارتش بعث عراق شروع شد؛ از همین رو دوره آموزشی ما نیز به سرعت تمام شد و راهی خوزستان شدیم.

میزان: طی سال های حضورتان در جبهه، با کدامیک از فرماندهان مشهور و برجسته آن دوران مراوده داشته اید؟

سردار سنایی راد: در ابتدای حضورم در چزابه با شهید چراغچی که بعدها به سمت قائم مقامی لشگر 5 نصر رسید بسیار ایاق شدیم؛ بعدها بیسیمچی شهید برونسی فرمانده تیپ 18 جوادالائمه که در عملیات بدر به شهادت رسید، شدم؛ یک بار در مسیر رفتن به خط، همراه با شهید کاوه بودیم.

میزان: رهبر معظم انقلاب اسلامی فروردین ماه 93 با حضور در مناطق عملیاتی راهیان نور، از خطر به فراوشی سپرده شدن و مهمتر از آن، تحریف دفاع مقدس صحبت کردند؛ به نظر شما چه کسانی و با چه اهدافی سعی دارند 8 سال دفاع مقدس ما در برابر ارتش بعث عراق را تحریف کنند؟

برخی از داخل، در جنگ 8 ساله به عراق اطلاعات می دادند

سردار سنایی راد: موضوع تحریف در دفاع مقدس و نیت اهدافی که این اقدام را انجام می دهند باید به چند دسته تقسیم شود؛ برخی ها در دفاع مقدس همراه با نظام و انقلاب نبودند؛ این همراه نبودن به این معنی است که آنها عقیده ای به دفاع نداشتند؛ آنها حتی گاها پیش می آمد که به مثابه ستون پنجم برای دشمن عمل می کردند؛ برخی از اطلاعاتی که عراقی ها از داخل کشور ما داشتند، صرفا از طریق منافقین نبود بلکه کسانی که در داخل به ظاهر خود را همراه نشان می دادند در ارائه اطلاعات به دشمن کمک می کردند؛ این افراد امروز به دلیل نداشتن افتخار در جنگ، به دنبال تحریف وقایع مربوط به آن دوره هستند.

از سوی دیگر برخی از کسانی که معتقد به نظام هستند، به تصور اینکه جلوه زیباتری از دفاع مقدس را به نمایش بگذارند، دست به بزرگنمایی و کوچک نمایی برخی از وقایع می زنند و قرائت هایی متفاوت از جنگ را ارائه می دهند؛ این افراد ناخواسته و البته با حُسن نیت، دست به تحریف وقایع دفاع مقدس می زنند؛ حال آنکه تاریخ و صحنه های واقعی دفاع مقدس برای بیان زیبایی های آن کفایت می کند.

گاهی اوقات راویان جنگ سعی دارند به نفع سازمان مربوط به خودشان راوی گری کنند

همچنین مجموعه ها و نهادهایی که در دفاع مقدس حضور داشتند، امروز گاها پیش می آید که صحنه هایی را به نفع خود مصادره می کنند؛ گاهی اوقات راویان جنگ سعی دارند به نفع سازمان مربوط به خودشان راوی گری کنند که این یک اشتباه است؛ سازمان ها و نهادهایی که در جنگ حضور داشتند، هر کدام به نوعی افتخارآفرینی کردند که اگر همان وقایع گفته شود، حقایق دفاع مقدس بیان می شود.

از این رو رسالت کسانی که در دفاع مقدس بودند امروز سنگین است؛ آنها باید در قرائت خودشان از این تاریخ مهم، دقت کافی را داشته باشند.



میزان: برخی اعتقاد دارند که در صورت بروز جنگ احتمالی، جوانان ما همانند 30 سال پیش برای جنگیدن با دشمن، اشتیاق ندارند؛ به نظر شما این حرف ها با چه نیتی بیان می شود؟ شما تفاوت جوانان امروزی و دیروزی در موضوع اشتیاق به جنگیدن را در چه می دانید؟

هر دو فرزند من اصرار دارند به سوریه بروند

سردار سنایی راد: اجازه دهید از زاویه دیگری در خصوص این مباحث صحبت کنم؛ من خودم دو پسر جوان با علایق امروزی دارم؛ جالب است بدانید که هر دو آنها مدام به من فشار می آورند که کاری کنم آنها برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) و مبارزه با تکفیری ها به سوریه بروند؛ گاهی به اعتبار نوع کاری که دارم، در فضاهایی متفاوت از فضاهای سپاه و بسیج قرار می گیرم؛ در آنجا می بینیم که چهره های متفاوت مشتاق هستند که به سوریه بروند و در برابر جریان تکفیری مبارزه کنند.

شما یقین بدانید که اگر امروز فضایی پیش بیاید، تعداد داوطلبان و مشتاقان جهاد و دفاع، اگر بیشتر از هشت سال دفاع مقدس نباشد، کمتر نخواهد بود؛ گرچه بدون تعارف، به برخی از نگرانی ها در این حوزه نیز باید توجه کنیم؛ اگر ما امروز کار فرهنگی عمیق تری انجام داده بودیم، شرایط از وضع کنونی نیز بهتر بود.

پیام های برآمده از حضور مردم ایران در دفاع از حرم، موجی از اشتیاق را در میان ملت برانگیخته است؛ هنرمندان ما می توانند به بهترین و هوشمندانه ترین شکل ممکن از این ذخیره بزرگ استفاده کنند.

از طرف دیگر برنامه هایی روتین و متداول مثل "راهیان نور" برنامه هایی هستند که اقشار مختلف مردم بخصوص جوانان را با دفاع مقدس و فرهنگ حاکم بر آن آشنا می کند؛ در آنجا می توان اتصال نسل امروزی با نسل رزمنده دیروز را به خوبی مشاهده کرد.



میزان: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبارزه با دشمنان در مقطع فعلی را بیشتر از همه پیرامون چه موضوعی می داند و برای آن منظور چه اقداماتی انجام داده است؟

سردار سنایی راد: سپاه سنگربان انقلاب اسلامی است و در حال حاضر باید در مقابله با چند تهدید پاسخگو باشد؛ هم در تهدید "سخت"، هم "نیمه سخت" و هم "نرم"؛ اقدام نهضتی سپاه در مقابله با جریان های تکفیری و همچنین اشرار ضدانقلاب در شمالغرب و جنوب شرق کشور از جمله اقدامات سخت سپاه برای دفاع از مرز و بوم این کشور است؛ کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق بسیج و قرارگاه سازندگی از جمله اقدامات نیمه سخت سپاه در مقابله با تهدیدات موجود محسوب می شود؛ راه اندازی قرارگاههایی فعال در سپاه و بسیج به منظور مبارزه با هجوم فرهنگی و جنگ نرم دشمن، مهمترین اقدام سپاه در حوزه تهدیدات نرم به حساب می آید.

معظم له تاکید زیادی داشتند که "فعالیتهای سپاه برای مردم بیان شود"

در آخرین دیدار فرماندهان و مسئولان سپاه با فرمانده معظم کل قوا که چند روز پیش برگزار شد، معظم له تاکید زیادی داشتند که "فعالیتهای سپاه برای مردم بیان شود"؛ ما متاسفانه امروز در داخل کشور هم با پدیده سپاه هراسی مواجه هستیم؛ دشمن با توجه به شناختی که از سپاه دارد، جدی ترین مانع در برخورد با جمهوری اسلامی را مجموعه هایی مثل سپاه و بسیج می داند؛ به همین دلیل آنها در پی محدود کردن این نهادهای انقلابی و اعتقادی برآمده اند؛ گاهی عدم بیان واقعیت ها از جمله اقدامات سپاه در داخل کشور، فضایی را به نفع این جریان برآمده از آن سوی مرزها ایجاد می کند؛ به عنوان مثال دشمنان ما سعی دارند قرارگاه سازندگی سپاه را صرفا مجموعه ای درآمدزا، انتفاعی و اقتصادی جلوه بدهند حال آنکه مطابق قانون اساسی همه نیروهای مسلح در شرایط صلح می توانند به سازندگی کشور کمک کنند؛ در این عرصه همواره منافع ملی و کمک به دولت و البته محرومیت زدایی، مد نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است؛ امروز در عرصه اشتغالزایی و کارآفرینی نیز سپاه با بکارگیری شرکتهای کوچکتر، به دولت در عرصه خدماتی، عمرانی و اجتماعی کمک های فراوانی می کند که متاسفانه کمتر بیان می شود.

میزان: 16 مهر سالروز شهادت سردار همدانی در سوریه است؛ ارتباط شما با این شهید چگونه بود؟

سردار سنایی راد: بنده افتخار آشنایی با سردار شهید همدانی عزیز را از زمانی که ایشان جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج بود، دارم؛ آن زمان من نفر دوم معاونت سیاسی نیروی مقاومت بسیج بودم؛ سردار همدانی به شدت پیگیر مسائل سیاسی بود، حتی یک بار که به نقل از من خبری درج شده بود، ایشان مرا فراخواند و خیلی مهربانانه اول اصل ماجرا را از زبان خود من پرسید و بعد از آن نقطه نظر خود را به من منتقل کرد؛

جلسات تحلیلی سردار همدانی درباره سوریه

هنگامیکه به عنوان معاون سیاسی سپاه منصوب شدم، شهید همدانی به سبب مسئولیتی که در سوریه به وی سپرده شده بود، در تهران جلساتی تحلیلی را در خصوص اوضاع سوریه برگزار می کرد که من هم در این جلسات شرکت می کردم.

میزان: در سال 88 چه مسئولیتی داشتید؟

سردار سنایی راد: بنده در آن سال مشغول تحصیل در قم بودم و در عین حال مسئولیت سیاسی نیروی مقاومت بسیج را نیز بر عهده داشتم.



میزان: در فتنه سال 88 شما در معاونت سیاسی نیروی مقاومت بسیج بیشتر بر انجام چه اموری تمرکز کرده بودید؟

سردار سنایی راد: امر هدایت سیاسی و روشنگری در سپاه و بسیج، بر عهده معاونت های سیاسی است؛ زمانیکه فتنه اتفاق می افتد، شرایط غبار آلود و حق و باطل با یکدیگر ممزوج می شوند؛ در آن شرایط باید تبیین و روشنگری و در حقیقت کاری "عمارگونه" صورت بگیرد؛ "بصیرت" زمانی اتفاق می افتد که فرد بتواند به تشخیصی برسد که بتواند مصداق حق و باطل را بیابد؛ "کار بصیرتی" کمک به مصداق یابی هوشمندانه و دقیق از روی تشخیص واقعی است؛ در زمان فتنه 88 بار سنگین بصیرت افزایی بر عهده مجموعه های سیاسی از جمله معاونت های سیاسی بود که در این میان معاونت سیاسی بسیج جایگاه حساس و تاثیرگذاری داشت؛ در زمان فتنه 88، از توجیه بسیجیانی که باید در مهار فتنه نقش میدانی ایفا می کردند تا توجیه بدنه عموم بسیجیان و مردمی نظام بر عهده معاونت سیاسی سپاه بود.

میزان: اخیرا برخی از سیاسیون، در مورد مسائل نظامی و دفاعی صحبت هایی را مطرح می کنند؛ به عنوان نمونه در یکی از اظهار نظرهای گفته شده بود که "اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند، محروم شدند". نظر شما در خصوص اینگونه اظهارنظرها چیست؟

سردار سنایی راد: در اینجا لازم است یک یادآوری داشته باشم؛ صدام با برآوردی که از وضعیت داخلی ما از جمله ضعف نظامی نظام نوپای جمهوری اسلامی به دلیل محکم نشدن پایه های ارتش و سپاه داشت، تصور می کرد با الهام گرفتن از جنگ شش روزه رژیم صهیونیستی می تواند با یک عملیات شش روزه، کار را یکسره کند؛ صدام با این فکر که نیروهای مسلح ما قوی نیستند، دست به این حماقت بزرگ زد؛ اشتباه صدام این بود که  روحیه جهادی برآمده از تفکر انقلابی ملت ایران را پیشبینی نمی کرد.

هر کشوری که بخواهد حیات داشته باشد و قصد رقابت با کشورهای دنیا را داشته باشد، باید قدرت و توانمندی نظامی و دفاعی بالایی داشته باشد؛ امروز جمهوری اسلامی ایران در چهارراه ناامنی و بحران قرار گرفته، از افغانستان و پاکستان گرفته تا ترکیه و عراق و حتی کشورهای آسیای میانه.

هدف پایانی داعش "ایران"بود

ما امروز از جنگ عبور کرده ایم ولی کیست که نداند هدف پایانی داعش "ایران" بود؟ اگر ما این توان را نداشتیم که در سوریه و عراق آنها را زمین‌گیر کنیم، چه بسا امروز باید در کرمانشاه و همدان و حتی تهران و قم با آنها درگیر می شدیم.

فردی که جمله بالا به نقل از وی منتشر شده دارای تجارب جنگی و انقلابی است؛ لذا باور کردن انتساب این گفته ها به ایشان سخت است؛ ولی واقعیت آن است که ایشان این صحبت ها را بیان کرده چرا که تاکنون آنها را تکذیب نکرده است؛ به نظر می رسد که علایق سیاسی وی، امروز بر علایق انقلابی و اعتقادی اش فائق آمده است؛ ژاپن و آلمان کشورهای شکست خورده ای بودند که پس از پایان جنگ جهانی، انصراف از برخی از توانمندی های نظامی به آنها تحمیل شد و آنها به خودی خود آن را انتخاب نکردند.

 برخی از صحبتهای سیاسیون به منظور انتقال پیام به خارج از کشور است

اکنون دشمنان ما به دنبال برجام های دو و سه هستند؛ آنها به دنبال برجام موشکی هستند؛ ممکن است برخی از صحبتهای سیاسیون ما به منظور انتقال پیام به خارج از کشور باشد؛ این پیام های سیاسی می تواند پیام های منفی فراوانی را برای ما در پی داشته باشد، این صحبت ها صرفا یک ادعای سیاسی برای جلب برخی اهداف مثل اهداف انتخاباتی و یا ایجاد فضای مخالف با جریان عمومی مردم به سبب گمراه کردن آنهاست؛ امروز مردم پای عزت و شرف ایران اسلامی ایستاده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *