صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راه‎اندازی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور

۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۹:۰۱
کد خبر: ۲۲۳۲۵۵
مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور گفت: با تربیت دانش‎آموزان متخصص در حوزه پلاسما زمینه رشد علم نوین پلاسما در کشور فراهم می‎شود و دیگر با مشکل نداشتن نیروی متخصص در حوزه صنعت مواجه نخواهیم شد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از فارس؛ علم پلاسما یک علم نوین و جدید در ایران است؛ پلاسما در زمینه‎های مختلف از جمله در تولید انرژی، محیط زیست، دندانپزشکی، صنعت و سایر بخش‎ها کاربردهای بی‎شماری دارد.

استان گلستان تنها استان در کشور است که برای فعالیت در حوزه علم پلاسما در مقطع دانش‎آموزی پیشگام شده که بر این اساس نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور در غرب استان گلستان در شهرستان کردکوی راه‎اندازی می‎شود.

از آنجایی که مسؤولان آموزش و پرورش در بیان نقاط ضعف این نهاد، انحصار آموزش و پرورش در امر آموزش و حافظه‎محور شدن دانش‎آموزان را یک ضعف تلقی می‎کنند. فعالیت در این زمینه و راه‎اندازی نخستین آزمایشگاه پلاسمای کشور برای عملیاتی کردن آموخته‎های دانش‎آموزان و اجرای دانسته‎های آنها به صورت کاربردی را به فال نیک می‎گیریم و امیدواریم مسؤولان امر با گسترش فناوری‎ها و علوم نوین در مدارس در خروج دانش‎آموزان از حصار حافظه‎محوری گام بردارند.

نخستین آزمایشگاه دانش‎آموزی پلاسمای کشور در مهرماه سال جاری برای نخستین بار در شهرستان کردکوی واقع در غرب استان گلستان افتتاح خواهد شد تا با اجرایی شدن این علم در میان قشر دانش‎آموز علاوه‎ بر تربیت نیروی‎های تخصصی در حوزه پلاسما و بخش‎های مرتبط با آن، مقدمه‎ای برای پیشرفت و رشد نوین علم پلاسما در ایران باشد.

* افتتاح نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور در کردکوی

وجیه‌الله عسگری، مدیر آموزش و پرورش کردکوی در این خصوص در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان، اظهار کرد: برای عملیاتی کردن دانش‎آموزان و همچنین برای تحقق اقتصاد مقاومتی و عمل به فرامین مقام معظم رهبری که امسال را به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام  و عمل» نامگذاری کردند یکی از اقدامات بسیار مهم در کردکوی راه‎اندازی نخستین آزمایشگاه دانش‎آموزی پلاسمای کشور است.

وی با بیان اینکه این آزمایشگاه کاربرد فراوانی دارد، گفت: این آزمایشگاه علاوه‎بر علمی بودن، از کاربرد تولیدی و اقتصادی نیز برخوردار است.

مدیر آموزش و پرورش کردکوی افزود: این آزمایشگاه با اعتبار بالغ بر 500 میلیون تومان و با وجود 12 دستگاه مدرن و به‎روز راه‎اندازی می‎شود.

عسگری ادامه داد: این آزمایشگاه در 12 مهرماه سال جاری با حضور مسؤولان سازمان انرژی اتمی و وزیر کشور به عنوان نخستین آزمایشگاه پلاسمای کشور در کردکوی افتتاح خواهد شد.

وی تصریح کرد: تمام دانش‎آموزان مقطع متوسطه اول و دوم و دبیران رشته علوم تجربی در دروس شیمی، فیزیک و زیست‎شناسی از این آزمایشگاه بهره‎مند می‎شوند.

مدیر آموزش و پرورش کردکوی یکی از کاربردها و خصوصیت ویژه پلاسما را در تولید برق خواند و یادآور شد: امیدواریم با اجرای این طرح و راه‎اندازی آزمایشگاه، شهرستان کردکوی در تربیت دانشمندان هسته‎ای مؤثر باشد.

عسگری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رویکرد و دیدگاه ما عملیاتی و آزمایشگاهی است از این رو با تلاش‎ها و پیگیری‎های فراوان ابوالفضل مازندرانی، مدیر اجرایی پروژه و عنایت ویژه امام جمعه کردکوی و سایر افراد و مدیرانی که در تحقق این طرح تأثیرگذار بودند این طرح بزرگ به نتیجه رسیده و کردکوی به عنوان نخستین شهرستان در کشور در اجرای این طرح پیشگام شده است.

بر مبنای این گزارش، به دلیل اهمیت و ارزش بالای این طرح که برای نخستین بار در کشور و در شهرستان کردکوی واقع در غرب استان گلستان به اجرا در آمده است بر آن شدیم تا گفت‎وگویی را با ابوالفضل مازندرانی، مدیرعامل شرکت HPG و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما که مدیریت اجرایی پروژه مورد نظر را نیز به عهده دارند، اختصاص دهیم.

ابوالفضل مازندرانی مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان، اظهار کرد: این آزمایشگاه دانش‎آموزانی متشکل از 12 دستگاه پلاسماست که دانش‎آموزان با علم پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده آشنا می‎شوند.

وی افزود: در حال حاضر دانش‎آموزان تنها با سه حالت ماده جامد، مایع و گاز آشنایی دارند و حالت چهارم ماده که همان پلاسما است در کشورمان غریب بوده که با وجود این آزمایشگاه دانش‎آموزان در فاز نخست با حالت چهارم ماده آشنا خواهند شد.

* نابودی تمام زباله‎ها توسط فناوری پلاسما بدون تولید کوچک‎ترین آلودگی

مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما با بیان اینکه فاز دوم پس از آشنایی با پلاسما، کار با علم و فناوری پلاسماست، گفت: در فاز دوم دانش‎آموزان به صورت عملی با دستگاه‎های مولد پلاسما کار می‎کنند و در فاز سوم آن در خصوص کاربردهای پلاسما فعالیت خواهند داشت.

مازندرانی با تأکید بر اینکه دستگاه‎های مولد پلاسما هیچ گونه خطر و ضرری برای دانش‎آموزان ندارد، یادآور شد: دانش‎آموزان با استفاده از دستگاه‎های مورد نظر امکان آزمایش تمام آزمایش‎های مرتبط با شناخت حالت ماده را خواهند داشت و می‎توانند تغییر حالت چهارم ماده یعنی پلاسما را با سایر حالات ماده مشاهده کنند.

وی با اشاره به کاربردهای گوناگون علم پلاسما،  آشنایی دانش‌آموزان از سنین پایین با این پدیده را عامل ایجاد دیدگاه روشن‎تر نسبت به صنعت و تکنولوژی امروز و تعیین مسیر آینده آنها دانست و بیان کرد: پلاسما در بخش‎های مختلف اعم از صنایع خودروسازی، پزشکی و بیولوژی، صنعت نساجی، صنعت هوا فضا، صنایع غذایی و بسته‎بندی، استفاده از فناوری پلاسما در محیط زیست و دندان پزشکی کاربرد دارد.

مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما یکی از مهم‎ترین کاربردهای پلاسما را در زمینه محیط زیست عنوان و اظهار داشت: در عصری که زباله و آلودگی به عنوان بمب اتم آینده شناخته می‎شود نابودی تمام زباله‎ها توسط فناوری پلاسما بدون تولید کوچک‎ترین آلودگی بسیار حائز اهمیت است.

مازندرانی خاطرنشان کرد: بازیافت و سوزاندن زباله‎ها، نابودی زباله‎های عفونی بیمارستانی، تصفیه و گندزدایی از آب و تخریب گلخانه‎ای، گازهای سمی و خورنده صنعتی از جمله کاربردهای پلاسما در حوزه محیط زیست است.

* اجرای علم پلاسما عامل رفع فقدان نیروی متخصص در حوزه صنعت

وی یادآور شد: یکی از کاربردهای پلاسما تولید برق است که ایجاد عمل گداخت هسته‎ای در حالت پلاسما منجر به تولید برق می‎شود.

مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما با بیان اینکه راه‎اندازی این آزمایشگاه پلی برای تربیت دانش‎آموزان کردکوی و استان گلستان به عنوان نیروهای متخصص کشور است، گفت: با این اقدام زمینه اجرای علم نوین پلاسما در کشور فراهم می‎شود و در آینده‎ای نه چندان دور شاهد کاربردهای پلاسما در کشور خواهیم بود و دیگر با مشکل نداشتن نیروی متخصص در حوزه صنعت مواجه نخواهیم شد.

مازندرانی ادامه داد: با راه‎اندازی آزمایشگاه پلاسما و آمدن دستگاه‎های آن در کردکوی به عنوان نخستین شهرستان در کشور  علاوه‎بر دانش‎آموزان این شهرستان و استان گلستان، سایر استان‎های همجوار نیز از وجود این آزمایشگاه بهره خواهند برد.

مدیر اجرایی نخستین آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی کشور و سازنده دستگاه‎های مولد پلاسما در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص علت راه‎اندازی این آزمایشگاه برای قشر دانش‎آموز، افزود: به نظر برای اجرایی شدن علم پلاسما در ایران باید از پایه شروع کرد از این رو دانش‎آموزان به عنوان بهترین گزینه برای فعالیت در این خصوص مطرح هستند.

وی در پایان با بیان اینکه این آزمایشگاه به صورت تخصصی در کردکوی اجرایی خواهد شد، ابراز امیدواری کرد: با راه‎اندازی نخستین آزمایشگاه پلاسمای کشور در این شهرستان زمینه‎ای برای الزامی شدن ایجاد آزمایشگاه پلاسمای دانش‎آموزی در سراسر کشور فراهم شود تا این علم نوین به صورت گسترده از سنین پایه در کشور آموزش داده شود.

بر اساس این گزارش، شهرستان کردکوی در غرب استان گلستان و در فاصله 25 کیلومتری شهر گرگان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان بندر ترکمن، از جنوب به رشته‎ کوه‎های البرز شرقی و استان سمنان، از شرق به شهرستان گرگان و از غرب به شهرستان بندر گز محدود می‎شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *