صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش میزان از فرآیند تدوین لایحه جامع نظام انتخابات/ آیا دولت در ارائه این لایحه به مجلس تعلل می‌کند؟

۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳:۰۳
کد خبر: ۲۲۲۷۶۷
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
آنطور که دست‌اندرکاران تدوین لایحه جامع نظام انتخاباتی در وزارت کشور می‌گویند، با این لایحه مشکلاتی که سابقا در ایام انتخابات پیش می‌آمد، تکرار نمی‌شود و یا از حجم آن ها کاسته خواهد شد. یکی از این مشکلات، مبحث تبلیغات زودهنگام انتخاباتی است که در هر دوره از انتخابات حواشی ای را به همراه دارد. آنطور که از شواهد و قرائن برمی‌آید در لایحه اخیر، مدت زمان تبلیغات انتخاباتی و شیوه ورود داوطلبان به عرصه انتخابات نظام مند شده است.
گروه سیاسی : اوایل شهریور ماه وزیر کشور، لایحه جامع نظام انتخاباتی را به هیئت دولت بُرد تا دولتمردان پیرامون آن اعمال نظر کنند؛ درهمان زمان رحمانی فضلی طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: "ما نظام جامع انتخاباتی نداریم؛ انتخاباتی که در ریاست‌جمهوری، خبرگان، شوراها و مجلس انجام می‌شود، هر کدام دارای قانون مستقل است که دارای اشکالات زیادی است".

آنطور که دست‌اندرکاران تدوین لایحه جامع نظام انتخاباتی در وزارت کشور می‌گویند، با این لایحه مشکلاتی که سابقا در ایام انتخابات پیش می‌آمد، تکرار نمی‌شود و یا از حجم آن ها کاسته خواهد شد. یکی از این مشکلات، مبحث تبلیغات زودهنگام انتخاباتی است که  در هر دوره از انتخابات حواشی ای را به همراه دارد. آنطور که از شواهد و قرائن برمی‌آید در لایحه اخیر، مدت زمان تبلیغات انتخاباتی و شیوه ورود داوطلبان به عرصه انتخابات نظام مند شده است.

ویژگی‌های لایحه جامع نظام انتخابات

در همین زمینه سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور طی مصاحبه‌ای با پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه، مهمترین مختصات پیش نویس لایحه نظام جامع انتخابات را اینگونه برشمرد:ارتقای شفافیت فرآیندهای برگزاری انتخابات، پیش‌بینی شیوه‌های موثر رصد منابع مالی انتخابات، تعیین ضمانت‌های اجرایی قوی برای برخورد با تخلف‌های انتخاباتی در هر مرحله و تبیین حدود نظارت و اجرا مبتنی بر اصول قانون اساسی.

اما با وجود آنکه حدود یکماه از ارائه پیش نویس لایحه جامع نظام انتخابات از وزارت کشور به هیئت دولت می‌گذرد، هنوز این لایحه از سوی دولتمردان جهت ارائه به مجلس چکش کاری نشده است. امری که "امیر خجسته" عضو کمیسیون شوراهای مجلس طی مصاحبه‌ای علت آن را نزدیکی به ایام انتخابات و احتمال برداشت‌های سیاسی از آن می‌داند.

امکان بررسی خارج از نوبت لایحه جامع نظام انتخابات در مجلس

خجسته البته بر این نکته نیز تاکید کرده است که اگر دولت ارائه لایحه جامع نظام انتخابات به مجلس را تسریع دهد مجلس نیز خارج از نوبت لایحه مزبور را مورد بررسی قرار می دهد.
 
باید منتظر ماند و دید دولت چه زمان لایحه جامع نظام انتخابات را به مجلس ارسال خواهد کرد؛ لایحه‌ای که تدوین آن در وزارت کشور از اواسط خرداد سال جاری با همت مرکز مطالعات راهبردی این وزارتخانه آغاز شد و گروهی از کارشناسان، استادان دانشگاه، مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز تحقیقات شورای نگهبان با این مجموعه در این زمینه همکاری کردند.

آنطور که سخنگوی وزارت کشور گفته است یکی از مزیت‌های لایحه جامع نظام انتخاباتی، رصد پذیر شدن منابع مالی کاندیداهای انتخاباتی است؛ موضوعی که در هر دوره از انتخابات، حاشیه ساز می‌شود. آبان ماه سال گذشته نیز"لایحه شفاف‌سازی منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی" از دولت به مجلس ارسال شد؛ در یکی از بندهای این لایحه قید شده بود که  کاندیداهای انتخابات موظف به ثبت منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی خود هستند و به هیئت اجرایی هم اجازه «حسابرسی و رسیدگی» به این منابع داده می‌شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *