صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

70 درصد عامل "خودکشی‌ها" در افغانستان افسردگی است

۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸:۰۱
کد خبر: ۲۲۲۶۴۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
مقام‌های وزارت بهداشت افغانستان می‌گویند که هرچند آمار مشخص درباره آمار خودکشی در افغانستان وجود ندارد، اما برخی از شواهد نشان می‌دهد که آمار خودکشی در افغانستان رو به افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل  مقام‌های وزارت بهداشت افغانستان می‌گویند که هرچند آمار مشخص درباره آمار خودکشی در افغانستان وجود ندارد، اما برخی از شواهد نشان می‌دهد که آمار خودکشی در افغانستان روبه افزایش است.
 
این مقام‌ها می‌افزایند که بسیاری از موارد خودکشی به مردم  گزارش نمی‌شود.
 
احمدجان نعیم معاون وزارت بهداشت افغانستان که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مقابله با خودکشی سخنرانی می‌کرد، خاطرنشان کرد: آماری که در سال 2014 در افغانستان منتشر شد، نشان می‌دهد که در جریان سال 2012 میلادی بیش از هزار و 200 نفر در افغانستان خودکشی کرده‌اند.
 
وی افزود: حلق‌آویز نمودن، آتش زدن، استفاده از سم و غرق شدن در آب از روش‌های معمول خودکشی در افغانستان است.
 
هرچند آمارهای قبل از سال 2012 در این باره آمار بیشتری را نشان می‌دهد، اما آن طوری‌ که مقام‌های وزارت بهداشت می‌گویند آمار خودکشی‌ها در افغانستان از سال 2012 تا کنون بیشتر از موارد سال‌های قبل از 2012 رسیده است.
 
نعیم افزود: بیشتر زنان و دختران در افغانستان دست به خودکشی می‌زنند و بیشتر افرادی دست به خودکشی می‌زنند که با خشونت‌های خانوادگی، جنسیتی و همچنین اختلالات روانی از جمله افسردگی مواجه باشند.
 
معاون وزارت بهداشت افغانستان بیان کرد: مصرف‌کنندگان مواد مخدر نیز در بیشتر موارد دست به خودکشی می‌زنند.
 
وی تاکید کرد: خودکشی یک بار سنگین بر دوش وزارت بهداشت افغانستان به شمار می‌رود چرا که 70 درصد عامل اصلی خودکشی‌ها در افغانستان افسردگی است.
 
نعیم گفت: استفاده از مواد مخدر پیش‌زمینه قوی دیگر برای اقدام به خودکشی است، فقر اقتصادی، نبود فرصت‌های کاری، تبعیض‌های جنسیتی، بی‌سوادی و تاثیرات جنگ از دیگر عوامل خودکشی در افغانستان به شمار می‌روند.
 
معاون وزارت بهداشت افغانستان گفت: سالانه نزدیک به یک میلیون نفر در سراسر جهان خودکشی می‌کنند که بیشتر این افراد در سنین نوجوانی، جوانی و بالاتر از هفتاد سال دست به این اقدام می‌زنند.
 
وی افزود: بر اساس اطلاعات بدست آمده از گزارش جهانی از خودکشی که در سال 2014 از سوی سازمان بهداشت جهان انتشار یافت،در سال 2012 به تعداد یک هزار و 205 نفر در افغانستان خودکشی کرده که 643 نفرشان زن و 562 نفر دیگر مردان بوده‌اند.
 
اسپوتنیک به نقل از معاون وزارت بهداشت افغانستان نوشت،ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که در کشورهای پیشرفته بیشتر مردان دست به خودکشی می‌زنند اما در حوزه شرق مدیترانه که افغانستان نیز جز آن است، بیشتر زنان و دختران دست به این اقدام می‌زنند.
 
 /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *