صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران حامی واقعی اعراب‌ و مسلمانان است

۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵:۱۰
کد خبر: ۲۲۲۶۱۸
دسته بندی‌: سیاست
نجاح عطار در ديدار معاون بین‌الملل سازمان فرهنگ، با تاكيد بر «نه» سوريه به درخواست کالين پاول مبنی بر قطع رابطه با ايران و صلح با اسرائيل، گفت: ایران حامی واقعی اعراب‌ و مسلمانان است.
به گزارش گروه سیاسی ؛ عباس خامه‌يار، معاون بين‌الملل اين سازمان، همراه با شیبانی، سفیر ایران و مصطفی رنجبرشیرازی، رایزن فرهنگی كشورمان در سوریه، با نجاح عطار، معاون فرهنگی رئیس جمهور سوریه دیدار کردند.

خامه‌یار در اين ديدار، پیروزی‌های اخیر ملت و دولت سوریه را تبریک گفت و امیدواری خود را نسبت به بازگشت امنیت و صلح و آرامش به کشور دوست و برادر سوريه را اعلام کرد. وی در ادامه با اشاره به اینکه جنگ فتنه‌ای که علیه مردم سوریه تحمیل شده؛ نه تنها ارتش، نهادهای دولتی و ساختارهای اقتصادی این کشور را بلکه مهم‌تر از همه چیز تمدن، میراث فرهنگی و عزت دولت و مردم سوریه را هدف خود قرار داده است.

وی افزود: در جنگ علیه عراق، ایالات متحده آمریکا پس از تصرف این کشور، همه وزارتحانه‌ها را به استثنای موزه‌ها و مراکز فرهنگی مورد حمایت خود قرار داد و به هیچکس اجازه ورود و نزدیک شدن به مراکز بانکی و ... را نمی‌داد؛ اما دروازه‌های این موزه‌ها و مراکز فرهنگی را به روی همه سارقان باز گذاشتند، و این بدین معنی است که آنان خواستار نابودی فرهنگ این مرز و بوم شده‌اند؛ چه در سوریه و چه در عراق و مشابه همین رویداد در تحولات و قیام‌های مردمی کشور مصر اتفاق افتاد که مردم فهیم مصر، با تشکیل کمیته‌های مردمی از تاراج فرهنگ غنی مصر جلوگیری کردند.

معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود با تأكيد بر اينكه ایران، سوابق و تجربیات بسیار باارزشی برای نگهداری و محافظت از میراث فرهنگی و هنری و مستندسازی در دوران جنگ تحمیلی دارد، گفت: این امکان وجود دارد که تجربیاتمان را به کشور دوست و برادر تقدیم كنیم.

وی ادامه داد: پس از پیروزی که اکنون نشانه‌های آن دیده می‌شود، ممکن است فرصتی برای مستندسازی و نگارش این مدارک و میراث فرهنگی در آینده نباشد، پس همان بهتر است که اين مهم از هم اکنون شروع شود.

خامه‌يار در تأكيدی دوباره اظهار كرد: مسائل فرهنگی بایستی از مسیر هنر و فرهنگ به نسل‌های آینده منتقل شود، پس تاریخ را ما باید بنویسیم و نه دشمنان ما.

وی سپس با اشاره به اینکه ایران مؤسسات گسترده‌ و تجربيات فراواني در اين خصوص دارد، گفت: در ایران چند مؤسسه همانند بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک سوژه تأسیس کرده‌اند تا سوژه‌های متنوعی را از زمان جنگ ذخیره کنند و بعدها از آن برای ساختن فیلم‌های مستند و نیز نگارش کتاب‌های مستند بهره‌برداری شود. در اين بانك‌ها همچنين مصاحبه‌ها، خاطرات و داستان‌هایی از خانواده‌های شهدا ذخیره و نگهداری می‌شود. همچنین توصيه ميیكنيم تا بر لزوم برنامه‌ریزی برای تنظیم اسناد مخصوص وصیتنامه‌های شهدا توجه كنيد.

خامه‌یار در بخش ديگری از سخنانش اظهار كرد: موضع‌گیری‌های منطقی و عقلانی ایران درباره فتنه در سوریه، از همین خاستگاه فرهنگی نشأت می‌گیرد. برای نمونه تنها مرکز فرهنگی که از زمان شروع این جنگ تحمیلی علیه مردم سوریه، فعالیت‌های خود را در اين كشور متوقف نکرد؛ رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود؛ درحاليكه تمام مراکز فرهنگی سفارتخانه‌های دوست و غیردوست، دفاتر فرهنگی خود را تعطیل كردند.

وی در پايان آمادگی خود برای فعال‌سازی توافقنامه‌های علمی و فرهنگی دوجانبه اعلام كرد و افزود:

در ادامه اين ديدار نيز نجاح عطار، معاون رئیس جمهور سوریه، با بيان سخنانی نسبت به لزوم توجه به خانواده‌های شهدا تأکید کرد و گفت: رئیس جمهور سوریه و همسرشان، حمایت و تجلیل از شهدا و خانواده‌های آنان را سرلوحه خود قرار داده‌اند و از زمان آقای حافظ اسد تاکنون، مدارسی برای ارتقای وضعیت علمی و فکری فرزندان شهدا افتتاح شده است.

وی ادامه داد: دولت سوریه با همه هزینه‌های هنگفتی که در جنگ و تحریم‌های اقتصادی متحمل می‌شود و با اعتبارات مختصری که دارد، باز توانسته است به خانواده‌های شهدا به خصوص خانواده‌هایی که مسئولیت و اداره مالی خانوار را متکفل هستند، توجه و کمک‌های خود را تقدیم کند.

عطار در ادامه افزود: در مورد آثار باستانی نیز، کشور سوریه توجه جدی به اين موضوع دارد؛ با اين حال جای تأسف دارد که تکفیری‌ها، میراث فرهنگی ملت‌ها را به یغما می‌برند و تصاحب می‌کنند.

به گزارش اداره‌كل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،  معاون فرهنگی رئيس جمهور سوريه همچنين آمادگی خود را برای بهره‌گیری از تجربیات گرانقدر جمهوری اسلامی ایران در این زمینه‌ها اعلام کرد و گفت: همانگونه که می‌دانید، کالين پاول، به سوریه آمده بود تا به دولت سوریه دو مطلب تحمیل کند؛ یکی قطع روابط با ایران و دوم، از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل که دمشق به هر دو  مطلب «نه» گفت و با آنها موافقت نکرد. امروز هم ایران را تنها حمایت‌کننده و پشتیبان واقعی عرب‌ها و مسلمانان در دنيا ميیدانيم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *