صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

3 هزار نوجوان در افغانستان "معتاد" هستند

۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳:۰۲
کد خبر: ۲۲۲۲۹۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس هماهنگ کننده امور زنان کمیسیون حقوق بشر افغانستان اعلام کرد: 3 هزار نوجوان زیر سن 18 سال افغان معتاد به مواد مخدر هستند و باید به وضعیت آنان رسیدگی شود.
به گزارش سرویس بین الملل لطیفه سلطانی گفت: پژوهش تازه این کمیسیون درباره جمعیت بزرگ معتادان افغانستان نشان می دهد 3 هزار نوجوان به مواد مخدر معتاد شده اند.

وی جنگ، ناامنی، کار سخت، سوءاستفاده جنسی و بی کاری را از عوامل اعتیاد نوجوانان در افغانستان دانست و از دولت خواست که به مشکلات کودکان و نوجوانان رسیدگی کند.

رئیس هماهنگ کننده امور زنان کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفت: وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان نیز گزارشی منتشر کرده که نشان می دهد 6 میلیون کودک و نوجوان افغان در معرض تهدید قرار دارند.

وی افزود : تکدی گری، شستشو و مراقبت از خودروها، حمل بار، فروش فال، واکس زدن کفش ها و وزن کشی رهگذران از عمده ترین کارهای خیابانی نوجوانان افغان است.

وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان اعلام کرده است که 2 میلیون نوجوان در افغانستان سرگرم کار هستند که 1.2 میلیون نفر آنان مشغول کارهای سخت می باشند.

عبدالفتاح عشرت احمدزی مشاور وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان افزوده است که با تلاش وزارت کار 3 میلیون نوجوان که در معرض بدرفتاری، کار شاق و محروم از آموزش و پرورش قرار داشتند، نجات داده شده اند.

به گفته سلطانی، اراده کافی برای رسیدگی به کودکان و نوجوانان آسیب پذیر وجود ندارد و حکومت وحدت ملی تاکنون توجه جدی به وضع کودکان کار در افغانستان نشان نداده است.
وی افزود که وضعیت موجود کودکان و نوجوانان در افغانستان نشان می دهد که اراده سیاسی برای حمایت از نوجوانان کارگر در این کشور ضعیف است و ما از دولت می خواهم که به این موضوع توجه جدی نشان دهد.

وی افزود: دولت افغانستان باید قانون جامع برای کودکان تدوین کند و مفاد قانون حقوق کودک کنوانسیون سازمان ملل متحد را به اجرا درآورد.

به گفته وی، مجلس نمایندگان قانون جدیدی درباره حقوق کودکان و نوجوانان در دست بررسی دارد که فاقد ضمانت اجرایی خواهد بود و به نظر می رسد دولت درصدد است تا از آن در کنفرانس بروکسل به عنوان یک دستاورد استفاده کند.

کنفرانس بروکسل قرار است دو هفته دیگر با حضور سران کشورهای عضو سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) درباره چگونگی کمک این سازمان به افغانستان تصمیم گیری کند.
/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *