صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراکر بهاران به سازمان های مردم نهاد رسمی واگذار می شود

۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳:۵۴
کد خبر: ۲۲۱۹۴۷
مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: مراکز بهاران شهرداری به سازمان های مردم نهاد رسمی واگذار خواهد شد.
به گزارش گروه جامعه ،رضا قدیمی افزود: از آن جا که برخی از این سازمان ها بسیار قوی و تخصصی در حوزه مذکور فعالیت می کنند، در نظر داریم تا در آینده مراکز بهاران را به سازمان های مردم نهاد رسمی که هیچ گونه شائبه ای در مورد فعالیت آن ها وجود ندارد به صورت مشارکتی واگذار کنیم.

وی با بیان اینکه نمی توانیم منکر وجود آسیب های اجتماعی در کلانشهری مانند تهران شویم اظهار کرد: تجربه دنیا حاکی از آن است که هر چه شهرها بزرگ تر باشند حاشیه نشینی و حلبی آبادهای بیشتری دارند. در واقع به موازات تبدیل شدن شهرها به ابرشهر، آسیب های اجتماعی در لایه های دوم و سوم جامعه نفوذ و خود را پنهان می کند.

قدیمی گفت: در این شرایط باید از تجربیات موفق سایر کشورها استفاده کنیم و آموزه های دینی خود را سرلوحه قرار دهیم.

مدیرعامل سازمان رفاه و  خدمات اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت شکل گیری بنیادهای خیریه در محلات افزود: بر اساس تعالیم دین اسلام اگر قرار است به کسی کمک کنیم بهتر است از نزدیکان و همسایگان شروع کنیم؛ این به معنای ضرورت تشکیل بنیاد خیریه در محلات است تا یک خیر، مددکار محله و اطرافیان خود باشد.

قدیمی با بیان اینکه در رفع آسیب ها نمی توانیم بر نگاه مستمر و دائمی مانند توزیع سبد کالا و بن تاکید کنیم، تصریح کرد: این اقدامات بیشتر نوعی مسکن است و راه حل این است که محرومین هر محله را به خیرین محل وصل کنیم و بنیادهای خیریه را فعال سازیم.

وی با تاکید بر نقش واصل مدیریت شهری در ایجاد ارتباط میان خیر و فرد نیازمند گفت: مردم بسیار علاقه دارند که به همنوع خود کمک کنند اما شاید آنگونه که باید راه درست آن را نمی دانند. به همین دلیل باید تلاش کنیم تا ضمن شناسایی محرومین در صورتی که شان آن ها حفظ شود، افراد را به خیران متصل کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی توجه به مساله معتادان متجاهر را یکی از دغدغه های سازمان متبوع خود معرفی کرد و افزود: در بحث آسیب ها و معتادان متجاهر در ابتدا باید بر درمان جسمی و روحی مددجو تاکید کنیم؛ تجربه همه دنیا نشان داده که درمان این دست از مددجویان طولانی مدت است و تنها با سم زدایی و 45 روز نگهداری راه به جایی نمی بریم.

قدیمی با بیان اینکه اگر فرد بهبودیافته به خانواده بازنگردد احتمال آنکه دوباره به سمت اعتیاد کشیده شود، زیاد است، گفت: به طور حتم باید روی فرد معتاد و خانواده های آنان کار شود تا این افراد به آغوش گرم خانواده بازگردند؛ ضرورت این مساله از آن جا مشخص می شود که متاسفانه مواردی را داریم که فرد تا 17 بار ترک کرده است و به دلیل تاکید بر درمان جسمی فارغ از درمان روحی دوباره به سوی اعتیاد بازگشته است.

به گفته وی عمده بنیادهای خیریه و سازمان های مردم نهادی که در حوزه ترک اعتیاد فعالیت می کنند با مشکلاتی همچون کمبود فضا و امکانات رو به رو هستند و با در اختیار قرار دادن فضای بهاران به این سازمان ها می توان این گروه ها را پای کار آورد.

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت نهادینه سازی رسیدگی به آسیب های اجتماعی در تهران گفت: شهردار تهران دغدغه مسائل اجتماعی را دارد و این موضوع را با جدیت پیگیری می کند اما احتمال دارد در آینده شهرداری بر مسند امور بنشیند که اصلاً به این موضوع اعتقاد نداشته باشد به همین دلیل باید از ظرفیت های مردمی موجود برای نهادینه سازی و مطالبه گری مردم در حوزه آسیب های اجتماعی استفاد کنیم.

قدیمی ادامه داد: معتقدم مراکز بهاران را باید در اختیار سازمان های مردم نهاد رسمی که با اشکال مختلف صلاحیت آن ها تایید شده و شائبه ای در مورد فعالیت اقتصادی صرف آن ها وجود ندارد و به معنای واقعی کلمه دغدغه اصلاح اجتماعی را دارند به صورت مشارکتی واگذار کنیم.
وی گفت: درواقع جذب و درمان اولیه با نیروی انتظامی، شهرداری و کمیته امداد باشد و فرد از زمانی که از مراکز ما خارج می شود در اختیار بنیادها و سازمان های مردم نهادی که بخشی از آن ها بسیار قوی فعالیت می کنند، قرار بگیرد.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *