صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش میزان از "صدر تا ذیل" آتش بس در سوریه

۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸:۳۳
کد خبر: ۲۲۱۸۳۲
دسته بندی‌: سیاست
مشکلات پیرامون توافق آتش‌بس در سوریه تنها منحصر به اتفاقات میدانی نمی‌شود بلکه در حوزه مسائل سیاسی و ارجاع مفاد توافق آتش بس به شورای امنیت نیز میان مسکو و واشنگتن، اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی منابع خبری از مخالفت "اشتون کارتر" وزیر دفاع آمریکا با توافق مذکور سخن می‌گویند. آنطور که نیویورک تایمز گزارش داده، کارتر به روس‌ها مظنون است.
–گروه سیاسی: همانطور که انتظار می‌رفت، آتش‌ بس سوریه دوام چندانی پیدا نکرد و این آتش بس توسط نیروهای مسلح مورد حمایت آمریکا نقض شد.

غروب دوشنبه هفته گذشته مصادف با عید سعید قربان بود که توافق انعقاد شده میان آمریکا و روسیه مبنی بر برقراری آتش بس یک هفته‌ای در سوریه، جنبه عملیاتی پیدا کرد.

تمام بازیگران اثرگذار در تحولات سوریه، از این آتش بس استقبال کردند؛ دولت سوریه نیز اجرای این آتش‌بس را پذیرفت و اعلام کرد که ترک خشونت‌ها به دلایل بشردوستانه از استان حلب شروع خواهد شد.

ترکیه هم که در هفته‌های اخیر تحرکاتی را در شمال حلب سوریه و نقاط هم مرز با این کشور از جمله "جرابلس" و "اعزاز" انجام داده و بنا بر شواهد متقن به تجهیز و تسلیح برخی گروه‌های تروریستی در این مناطق مبادرت ورزیده بود، از آتش بس برقرار شده اعلام حمایت کرد.

واکنش ایران به توافق آتش بس در سوریه مثبت اما توام با گوشزد و اخطار بود؛ بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در واکنش به توافق روسیه و آمریکا برای برقراری آتش بس در سوریه تاکید کرد که "جمهوری اسلامی ایران همواره از برقراری آتش بس در سوریه و تسهیل دسترسی همه مردم این کشور به کمک‌های انساندوستانه استقبال کرده است. آتش بس شامل گروه‌های تروریستی همچون داعش، جبهه النصره و گروه‌های تازه تاسیس انشعابی نیست و جامعه جهانی ملزم به برخورد جدی، قاطع، بدون شرط و بی وقفه با تروریسم افراطی تکفیری است. با توجه به تجربه چند ماه گذشته، آتش بس باید پایدار و دارای ضمانت اجرا بوده و به عنوان فرصتی برای تجدید قوا و انتقال جنگجویان و تسلیحات برای گروه‌های تروریستی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد".

 حالا با گذشت بیش از 5 روز از توافق آتش بس در سوریه که مورد تاکید و حمایت همگان بود، شواهد میدانی از نقض آن حکایت می‌کند.

در همین رابطه محمدرضا رئوف شيبانی سفیر ایران در سوریه در گفت و گو با خبرنگار گروه سياسی خبرگزاری ميزان گفت: همانند گذشته و آنطور که پیش‌بینی می‌شد دولت و ارتش سوریه این‌بار نیز پایبند به آتش بس بوده و این گروههای مسلح هستند که آنرا نقض کرده‌اند.

وی البته این را هم گفت که "آرامش کلی حاکم شده و موارد نقض آنگونه نیست که گفته شود توافق آتش بس شکست خورده است".

حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل نیز درباره برقراری آتش‌بس در سوریه اظهارکرد: عليرغم توافق بر سر آتش‌بس در سوريه و همراهی كامل حكومت سوريه، آمريكا به اجرای تعهداتش پاييند نيست.

وی با بیان اینکه جبهه النصره مورد حمايت آمريكاست افزود: كاخ سفيد هيچگاه اين گروه شناخته شده تروريستی را كه در ليست سياه سازمان ملل قرار دارد مورد هدف قرار نداده است و اكنون نيز نام آن را تغيير داده‌اند تا دوستان تروريست خود را نجات دهند.

دستیار ویژه رئیس مجلس تصریح کرد: تنها هدف آمريكا تلاش برای حذف رئیس‌جمهور قانونی سوريه بشار اسد است.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: آمريكا هيچ توجهی به وضعيت مردم سوريه ندارد و صرفا با اهداف انتخاباتی و سياسی خسارتهای جانی و مالی مردم منطقه و سوريه را افزايش می‌دهد.

وی تاکید کرد: تهران و مسكو از مردم، ارتش و رئیس‌جمهور قانونی سوريه در مقابل تروريست‌ها، قويا حمايت می‌كنند.

دستیار ویژه رئیس مجلس در پایان اظهار کرد: درك كرملين از تحولات سوريه قابل تقدير است.

اما مشکلات پیرامون توافق آتش‌بس در سوریه تنها منحصر به اتفاقات میدانی نمی‌شود بلکه در حوزه مسائل سیاسی و ارجاع مفاد توافق آتش بس به شورای امنیت نیز میان مسکو و واشنگتن، اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی منابع خبری از مخالفت "اشتون کارتر" وزیر دفاع آمریکا با توافق مذکور سخن می‌گویند. آنطور که نیویورک تایمز گزارش داده، کارتر به روس‌ها مظنون است.
 
در مقابل روس‌ها نیز آمریکایی‌ها را به کارشکنی در پیشبرد سیاسی توافق آتش بس متهم می‌کنند؛اشاره مستقیم مسکو به اجتناب واشنگتن برای ارائه اسناد حاوی مفاد توافق آتش‌بس سوریه به 15 کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل است.

آنطور که رسانه ها گزارش داده اند، نشست"ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل و "سامانتا پاور" همتای آمریکایی‌اش که قرار بود در روز جمعه پشت درهای بسته، اعضای شورای امنیت را در جریان جزئیات آتش‌بس سوریه قرار دهند، در لحظات پایانی لغو شد.

آقای چورکین، بعد از لغو این نشست در جمع خبرنگاران گفت: «مشکل اصلی که به اعتقاد من باعث می شود رسیدن به هر راه حلی مشکل شود، این است که آنها (آمریکایی ها) از ارائه این اسناد به اعضای شورای امنیت و یا حتی قرائت آن برای اعضای این شورا امتناع می کنند.»
وی افزود: «اعتقاد ما این است که نمی توانیم از آنها (اعضای شورای امنیت) بخواهیم از اسنادی حمایت کنند که حتی آنها را ندیده اند.»

خبرگزاری رویترز، این اظهارات دیپلمات روس را نشان دهنده عدم وحدت رویه در دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق برقراری آتش بس در سوریه تعبیر کرده است؛ امری که با توجه به مخالفت‌های اولیه وزیر دفاع این کشور با این توافق، ملموس به نظر می‌آید.

با این حال، دیروز دولت روسیه اعلام کرد که از تمدید مجدد آتش‌بس در سوریه حمایت می‌کند؛ کرملین اعلام کرده مسکو آماده است تا آتش‌بس در سوریه را برای 72 ساعت دیگر تمدید کند.

از طرف دیگر از آمریکا خبر رسیده که باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور در نشستی با اعضای تیم امنیت ملی خود درباره آتش بس سوریه و شکست داعش در عراق گفت‌وگو کرده است. کاخ سفید در این رابطه طی بیانیه‌ای به تاکتیک فرار به جلو روی آورده و دولت سوریه را به مانع تراشی در ارسال کمک های بشردوستانه متهم کرده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *