بادامهندیهایی که طعم قاچاق میدهند/ گرانی فندوق در راه است
بادامهندی جزء محصولاتی است که چندین سال است در سبد آجیل خانوار جاخوش کرده و با وجود ممنوعیت واردات این محصول پرمصرف، در بازار به وفور یافت میشود.
در برخی اوقات، واردات برخی از محصولات کشاورزی بهدلیل امکان تولید در داخل و حمایت از مصرف کننده ممنوع میشود که این امر بدیهی بوده، اما ممنوعیت واردات بادام هندی در کنار نداشتن امکانات تولید این محصول پرطرفدار، اعم از نبود آبو هوا و خاک مناسب جهت کشت این محصول ممکن است زمینه را برای قاچاق آن فراهم کند.
در همین راستا مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل وخشکبار در گفتوگو با خبرنگار میزان، درخصوص قیمت انواع آجیل و خشکبار بعد از ممنوعیت واردات آن گفت: در حال حاضر قیمت اکثر محصولات سبد آجیل خشکبار به جز برخی از محصولات که روند نزولی به خود گرفته از ایام عید نوروز تا به امروز ثابت بوده است.
وی افزود: باتوجه به ممنوعیت واردات آجیل و خشکبار و تولید داخل اکثر محصولات، در عرضه مشکلی وجود ندارد و فقط بهدلیل نبود امکان تولید بادام هندی در کشور و قرار گیری این محصول پرطرفدار در سبد آجیل خانوار مشکلاتی در تامین این محصول ایجاد شده است.
رئیس اتحادیه آجیل وخشکبار با اشاره به مشکلات بهوجود آمده در پی ممنوعیت واردات بادام هندی اظهار کرد: در صورتی که واردات بادام هندی قانونی شود، این محصول پرطرفدار با حق گمرک و نظارتهای بهداشتی وارد کشور میشود و مردم با خیال راحت میتوانند این محصول را خریداری کنند.
احمدی با بیان اینکه بیش از پنج هزار تن بادام هندی طی یک سال در کشور مصرف میشود، خاطرنشان کرد: تقاضا خرید این محصول در بین مردم بالاست و همین امر در کنار ممنوعیت واردات این محصول، راه را برای ورود غیرمجاز آن هموار میکند که راهی برای کسب درآمد افراد سودجو شده و از طرف دیگر نظارت بهداشتی روی این محصول صورت نمیگیرد.
وی افزود: با در نظر گرفتن حجم مصرف بالای این محصول، اتحادیه آجیل و خشکبار پیشنهاد آزاد کردن واردات بادام هندی را طی مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد که متاسفانه جوابی حاصل نشد و دلیل این سختگیری برای واردات بادام هندی مشخص نیست.
رئیس اتحادیه آجیل وخشکبار با تاکید براینکه واردات برخی محصولات همچون تخمه آفتابگردان با وجود تولید داخل با برگ سبز انجام میشود، گفت: تخمه آفتابگردان جزء محصولاتی است که با وجود امکان تولید در داخل کشور از مبادی قانونی وارد کشور شده و باعث ضربه زدن به تولید میشود.
احمدی گفت: برخی دیگر از محصولات کشاورزی مانند بادام زمینی در کشور به دلیل تغییر کاربری زمینهای مناسب کشت این محصول در شمال کشور با مشکل مواجه شده است و درحال حاضر تولید آن به اندازه میزان تقاضا در کشور نیست.
وی افزود: همچنین تولید فندوق نیز در سال جاری بهدلیل خشک شدن برخی از درختهای فندوق کاهش پیدا کرده و محصول سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر است که اگر برای جبران کمبود آن واردات انجام نشود قیمت این محصول در ماههای آذر و بهمن ممکن است با افزایش روبرو شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *