صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیازمند ۲۰ رشته فقهی جدید در حوزه‌های علمیه هستیم/تشیع انقلابی میلیون‌ها نفر را شیعه کرد

۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۵:۰۱
کد خبر: ۲۲۰۱۶۸
آیت الله اعرافی با اشاره به آثار و برکات انقلاب اسلامی برای حوزه‌های علمیه گفت: انقلاب اسلامی سبب پیشرفت و ارتقای بی‌نظیر حوزه‌های علمیه شد.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت الله علیرضا اعرافی طی سخنانی در اردوی علمی فرهنگی نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه اظهار داشت: انقلاب اسلامی جریان بین المللی شده است و ضمن مقابله با استکبار گسترش پیدا کرده و در ابعاد معرفتی و فکری جریان قوی و مسلطی است.

انقلاب اسلامی امروز در منطقه و جهان اعتبار و هویت دارد

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه ملت ایران هویت و ذات فراملی و فرافرهنگی در جهان دارد که مورد توجه همگان است، افزود: انقلاب اسلامی امروز در منطقه و جهان اعتبار و هویت دارد و مقاومت اسلامی در قالب گفتمان انقلاب اسلامی فعالیت می‌کند.

طلاب جوان در زمینه ارتقای حوزه‌های علمیه اهتمام داشته باشند

امام جمعه قم حوزه‌های علمیه را نیازمند بازنگری و بازتکانی دانست و گفت: پیشگامان ما در این زمینه مراجع و علما هستند، طلاب جوان استعدادهای بی نظیری دارند و از اراده قوی برخوردار هستند که باید در زمینه ارتقای حوزه‌های علمیه اهتمام داشته باشند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به آثار و برکات انقلاب اسلامی برای حوزه‌های علمیه گفت: انقلاب اسلامی سبب پیشرفت و ارتقای بی نظیر حوزه‌های علمیه شد، پیش از انقلاب اسلامی هر روز که از منزل خارج می‌شدیم احتمال بازگشت به منزل وجود نداشت و امنیت بی معنا بود و طلاب برای فراگیری علوم شرایط سختی داشتند.

رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه راه برد برون رفت از مرزها با تدبیر مدیریت رهبر انقلاب رقم خورد، تصریح کرد: برای اصلاح و پیشرفت کشورمان باید نگاه مان جهانی و فرامرزی باشد و اگر رهبر معظم انقلاب در یک دهه اخیر در منطقه و جهان اقدامات حکیمانه ای انجام نمی‌دادند امروز در محاصره بودیم.

وی گفت: اگر حوزه‌های علمیه جهانی بیندیشد و افق آن بالاتر از مرزها باشدموفق می‌شود، باید جغرافیای معرفتی و دینی جهان را بشناسیم و اگر بخواهیم تعامل خود را با ادیان و اندیشه‌های گوناگون تنظیم کنیم نیازمند برنامه ریزی منسجمی هستیم.

آیت الله اعرافی بیان کرد: در جهان جریان الحاد و بی دینی و عدم اعتقاد به هرگونه جریان الهی و قدسی وجود دارد که در فرهنگ جدید غربی شکل گرفته است و در دل فرهنگی که از زمان دکارت شروع شد و شاهد فرهنگ مادی گرایانه هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشوربا بیان اینکه بیش از 500 میلیون نفر در جهان به جریان الحاد معتقد هستند، افزود: این افراد معتقد به خداناباوری مدرن با فلسفه‌های جدید هستند و اندیشه‌های نفی خدارا تولید و منتشر کرده و دارای مجله و کتاب هستند که جایگاه اصلی آن‌ها اروپا و آمریکا است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه باید برای جریان‌های ضد دینی تفکری کند، گفت: یکی از جریان‌های دیگری که در جهان وجود دارد دارای شرک و بت پرستی هستند و به نفی خدا می‌پردازند که در این گروه دوم چند شاخه وجود دارد که هندونیزم یکی از آن‌ها است که حدود 900 میلیون نفر از مردم جهان را شامل می‌شود.

امام جمعه قم بیان کرد: مسیحیت بیش از 2 میلیارد نفر را شامل می‌شود و پرجمعیت‌ترین دین در جهان است که در اروپا و آمریکا و آفریقا حضور دارند و هم از جمعیت بالا و جغرافیای زیاد برخوردار است.

رشد جمعیت اسلام در حال کنترل است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: دین اسلام یکی از ادیان در جهان است که از نظر جمعیتی و توزیع جغرافیایی پس از مسیحیت قرار دارد که بیش از یک میلیارد و 700 هزار نفر را شامل می‌شود ولی متاسفانه رشد جمعیت اسلام در حال کنترل است.

وی با اشاره به نقشه‌های استکبار علیه مسلمانان افزود: در همه کشورهای جهان مسلمان وجود دارد، در جهان اسلام نفت و گاز و انرژی وجود دارد و از اهمیت و حساسیت بی نظیری برخوردار است، جهان اسلام از نظر مذهبی به دو قسمت شیعه وسنی تقسیم می‌شود که اکثر شیعیان در کشورهای ایران و عراق، آذربایجان و بحرین قرار دارند.

انقلاب اسلامی زمینه جذب و گسترش تشیع را فراهم کرد

آیت الله اعرافی با بیان اینکه انقلاب اسلامی زمینه جذب و گسترش تشیع را ایجاد کرد، بیان کرد: کشورهای ایران و عراق پایگاه‌های تشیع هستند و شهر مقدس قم کانون اصلی تولید اندیشه اهل بیت (ع) و نشر و تبیین و پایگاه اصلی فکری تشیع است که از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشوربا تاکید بر لزوم وحدت مسلمانان عنوان کرد: برخی افراد در جهان اسلام قصد دارند تقابل اسلام را شیعه و سنی کنند چون این تقابل مذهبی تبعات بسیار منفی دارد، دشمن تلاش می‌کند اهل سنت را به سوی تکفیر بکشاند.

تشیع انقلابی میلیون‌ها نفر را شیعه کرده که نمونه آن نیجریه است

وی با اشاره به دستاوردهای تشیع انقلابی برای ملت‌های مسلمان گفت: تشیع انگلیسی و انحرافی که مدعی است تاکنون یک نفر را به سوی اسلام نیاورده است اما تشیع انقلابی میلیون‌ها نفر را شیعه کرده است که نمونه آن نیجریه است.

امام جمعه قم بهترین اندیشه را اهل بیت (ع) و بهترین گفتمان را آرمان انقلاب اسلامی دانست و گفت: برای اینکه به استعداد برجسته که تکامل در علوم اسلامی است برسیم نیازمند افرادی هستیم که همه آرزوهای خود را در حوزه علمیه ببینند.

نیازمند 20 رشته فقهی جدید در حوزه‌های علمیه هستیم

رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه باید مرزهای دانش توسعه پیدا کند، گفت: فقه باید طبق روش اصولی رشد پیدا کند و به عرصه‌های جدید بپردازد و حداقل 20 رشته فقهی جدید در حوزه‌های علمیه ایجاد شود، امروز نیازمند 20 کتاب جدید به عظمت کتاب‌های بیع و صلاه و حج در فقه هستیم که این موضوع نیازمند مجتهدانی با آگاهی‌های جدید است که عرصه‌های دانش فقه را گسترش دهند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه طلاب باید با خون دل و بدون امکانات در زمینه فراگیری و گسترش معارف الهی اقدام کنند، افزود: امروز طلاب در قم حضور دارند در صورتی که شهرها و روستاها خالی از روحانیت است که بایدطلاب به شهرهای خود بازگشته و نیازهای معنوی مردم را حل کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید کارویژه های روحانیت مشخص شود و اینکه روحانیت در کجاها مشغول فعالیت شود، بیان کرد: روحانیت بیش از 50 نقش دارد و باید مشخص شود آخر خط روحانیت کجاست که این موضوع سبب می‌شود طلاب و حوزه علمیه تئوری داشته باشد و بر اساس این نظام تخصصی حوزه‌های علمیه فعالیت کند.

آیت الله اعرافی با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای رفع نیازهای حوزه‌های علمیه گفت: امروز بیش از 300 رشته و گرایش در جامعه المصطفی در حال اجرا است که این موضوع با برنامه ریزی به دست آمد چون در ابتدای کار در المصطفی تنها یک رشته وجود داشت البته نباید حوزه‌های علمیه را با جامعه المصطفی مقایسه کرد چون اهداف و توانایی‌ها متفاوت است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *