صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح‌های توسعه‌ای در بنادر کشور سرعت می‌گیرد

۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۲۱۹۸۶۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر با تاکید بر اینکه باید برای افزايش بهره‌وری و رقابتی كردن بنادر و ديگر بخش‌های حمل ‌و‌نقل برنامه‌ريزی‌های منسجمی داشته باشیم، گفت: اکنون زمان بسیار خوبی است که سازمان بنادر سرعت بیشتری به اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود بدهد.
به گزارش گروه اقتصاد، منصور آرامی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر درخصوص برنامه‌های سازمان بنادر برای رقابتی کردن بنادر کشورمان با بنادر حاشیه جنوب خلیج فارس، گفت: بايد برای افزايش بهره‌وری و رقابتی كردن بنادر و ديگر بخش‌های حمل ‌و‌نقل برنامه‌ريزی‌های منسجمی داشته باشیم.
 
وی با اعلام اینکه این برنامه درحال حاضر برای بنادر شمالی و جنوبی کشور تدوین شده و درحال اجراست ابراز امیدواری کرد بنادر کشورمان بتوانند خود را در حد استانداردهای جهانی بهبود ببخشند و از ظرفیت‌های دریایی بیشتر از قبل استفاده شود.
 
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان با اشاره به وضعیت بنادر شمالی کشور بر استفاده از ظرفیت دریای خزر تاکید و گفت: هرچقدر بنادر شمالی ما فعال‌تر و توسعه یافته‌تر باشند مراجعه به بنادر سایر کشورها کمتر خواهد شد، یعنی ساختار قوی بنادر شمالی رقابت بنادر داخلی را سبب می‌شود و این برای کشور خوب است.
 
آرامی با اعلام اینکه درحال حاضر سیاست سازمان افزایش ظرفیت بنادرجنوبی در راستای گرفتن سهم‌مان از منطقه است، گفت: درحال ظرفیت سازی در هر سه بندر شهید بهشتی، رجایی و بندر امام خمینی به کمک بخش خصوصی و با هدف رقابتی کردن آنها به عنوان مهم ترین بنادر جنوبی کشور هستیم.
 
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر به بندر چابهار نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: تا پیش از این تا این حد به بندرچابهار و پتانسیل‌های موجود در آن توجه نشده بود. درحال حاضر  درحال سرمایه گذاری در این بندر هستیم و خریدهای خوبی از محل فاینانس برای تجهیز این بندر انجام شده است.
 
به گفته آرامی به بندر چابهار می توان نگاه جدی تری داشت چرا که ورودی دریای عمان است و اهمیت زیادی برای ایران دارد و باید ظرفیت های بیشتری به آن اضافه کرد، ضمن اینکه درحال حاضر ۸۰ درصد طرح توسعه بندر چابهار به اتمام رسیده است.   
 
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان هم چنین به اهمیت ایجاد پس کرانه‌ها اشاره کرد و گفت: افزایش پس کرانه‌ها برای کمک به خود بندر،  سیاست دیگر ما است. این مهم با دستور وزیر برای اضافه شدن ۲ هزار و چهار صد هکتار به فضای پس کرانه‌ای بندر شهید رجایی در بندرعباس اجرایی می شود.
 
به گفته ی آرامی هم اکنون در بندر امام خمینی بخش خصوصی در حوزه‌های مختلفی ورود پیدا کرده است و حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی می‌تواند امکان رقابتی کردن این بندر را دو چندان کند. ضمن اینکه عقد قراردادهای بین المللی در زمان حاضر برای مجموعه سازمان بنادر تجربه‌ای نو  است که نیازمند مشارکت صنف دریایی و بندری است.
 
وی می گوید: بعد از برجام اتفاقات خوبی برای بنادر کشورمان رخ داده است و شناورهای ما مشکل پرچم و بیمه ندارند اما هنوز تا ایده‌ال فاصله داریم و این را خودمان بیش از همه می دانیم. درحال حاضر این نگاه در بنادر وجود دارد اما اعتقاد ما این است که هنوز صاحب جایگاه واقعی‌مان نیستیم. بر همین اساس اکنون زمان بسیار خوبی است که سازمان بنادر سرعت بیشتری به اجرای طرح‌های توسعه ای خود بدهد. قراردادهای خوبی هم برای تجهیز بنادر مخصوصا در بندر شهید رجایی بسته شده و ابزار و امکانات مورد نیاز در بندر مستقر شده است.
 
به گفته آرامی تنها یک بندرجبلعلی دوبی معادل کل بنادر ما ظرفیت دارد و ما نباید از آنها عقب بمانیم.
 
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر دلایل زیادی را برای عقب ماندن بنادر کشورمان از بنادر همسایگان مطرح می کند و با اشاره به سال های طولانی تحریم، می گوید: یک زمانی بندر شهید رجایی قرار بود به هاب منطقه تبدیل شود، اما حوادث بعد از انقلاب مثل جنگ تحمیلی و تحریم‌ها این فرصت را از ما گرفت. ضمن اینکه در این فرصت خارجی‌ها بیکار نشستند و در زمانی که ما غرق مشکل بودیم جلو رفتند و البته همین حالا کشورهای عمان، قطر و عربستان درحال ساخت و راه‌اندازی بنادر جدید هستند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *