صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روایت صالحی از مذاکره برای همکاری هسته‌ای با کشورهای دیگر/جهانگیری: به دنبال تثبیت حقوق هسته‌ای مردم ایران هستیم

۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵:۰۹
کد خبر: ۲۱۹۳۷۵
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
عملیات اجرایی ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت 1057مگاوات با حضور معاون اول رئیس جمهوری آغاز شد.
-گروه سیاسی: عملیات اجرایی ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت 1057مگاوات با حضور معاون اول رئیس جمهوری آغاز شد.

 عملیات ساخت این واحد با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سرگئی کرینکو رییس آژانس فدرال انرژی اتمی روسیه آغاز شد.

این واحدها دارای استانداردهای ایمنی و راندمان بالاتر و مصرف سوخت کمتر هستند. زمان پیش بینی شده برای احداث واحد دوم 9سال است و عملیات ساخت واحد سوم 18ماه بعد آغاز خواهد شد.

منابع پیش بینی شده برای ساخت این دو واحد, حدود 10میلیارد دلار است. با راه اندازی این دو واحد، 22میلیون بشکه نفت صرفه جویی شده و از تولید سالانه 14 میلیون تن آلاینده جلوگیری می شود.

با راه اندازی سه واحد نیروگاه اتمی بوشهر حدود 5 تا 6 درصد از ظرفیت تولید برق کشور از انرژی اتمی خواهد بود.

همچنین با راه اندازی واحدهای فوق روزانه 200هزار متر مکعب آب شیرین سازی خواهد شد.

کاهش احتمال ذوب شدن قلب راکتور به میزان یک هزار برابر، کاهش احتمال خروج مواد رادیو اکتیو به میزان 100 برابر، افزایش عمر نیروگاه از 40 به 60 سال و افزایش راندمان به بیش از 90 درصد, از ویژگی های واحدهای جدید نیروگاه بوشهر است.



علی‌اکبر صالحی صبح شنبه در سخنانی به مناسبت کلنگ‌زنی دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر افزود: در آستانه عید سعید قربان مراسم ساخت دو واحد جدید نیروگاهی در ساختگاه بوشهر با حضور معاون اول رییس‌جمهور برگزار می‌شود.

او نقش و توجه اسحاق جهانگیری در پیشبرد تفاهمات مربوط به ساخت این دو واحد جدید را قابل تامل دانست.

صالحی هم‌چنین از تلاش‌های وزارت خارجه و محمدجواد ظریف قدردانی کرد که با اجرای برجام مسیر کار برای اجرای این پروژه را هموار کرد.

وی گفت که ساخت این دو واحد در بازه زمانی ۱۰ ساله در چارچوب مقررات نظام ایمنی هسته‌ای کشور انجام می‌شود.

معاون رییس‌جمهور گفت: ساخت این دو واحد پاسخ شفافی است به کسانی که می‌گویند صنعت هسته‌ای با کندی، رکود و توقف مواجه شده است. اجرای این پروزه نشان از نشاط این صنعت است و این پروژه جز با زیرساخت‌های غنی‌سازی و اکتشاف و استخراج و و نیروی متخصص امکان‌پذیر نیست. همان‌طور که رییس‌جمهور گفته‌اند هم باید صنعت هسته‌ای پایدار و پیشرفت داشته باشیم و هم با دنیا رویکردی مبتنی بر تعامل سازنده توام با حفظ حاکمیت ملی داشته باشیم.

صالحی تصریح کرد: با کشورهای دیگر هم برای همکاری هسته‌ای در حال مذاکره هستیم که در صورت تکمیل مذاکرات اعلام خواهند شد.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت این دو واحد در چارچوب قرارداد پادمانی با آژانس و در چارچوب ان.پی.تی با اهداف مشخص پیش خواهد رفت.

او ادامه داد: این قرارداد بر اساس سه سند تحت عنوان‌های قرارداد، پروتکل و یادداشت تفاهم در سال ۱۳۹۳ در مسکو امضا شد که نویدبخش ورود کشور به مرحله جدید و همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با روس‌هاست. هم‌چنین ما با روس‌ها در زمینه تولید مشترک سوخت و ایزوتوپ‌های پایدار همکاری خواهیم داشت.

صالحی تاکید کرد که این دو واحد جدید بر اساس بالاترین استاندارهای ایمنی و فن‌آوری روز دنیا ساخته خواهند شد تا ضمن تولید انرژی از این طریق در حفظ و تامین منابع طبیعی کمک کنیم. با ساخت این دو واحد حدود ۲۲ میلیون بشکه نفت‌خام صرفه‌جویی و از ورود ۱۴ میلیون تن گازهای آلاینده به جو جلوگیری می‌کند. ان‌شاءالله در کنار این واحدها، تاسیسات آب شیرین کن که قادر است ۲۰۰ هزار مترمکعب آب را شیرین کند با همکاری وزارت نیرو ساخته خواهد شد.

رییس سازمان انرژی اتمی هم‌چنین از تصمیمات جدید چهارشنبه هفته گذشته برای حل مشکلات دو روستای نزدیک به ساختگاه بوشهر هلیله و بندرگاه خبر داد.

صالحی در پایان از زحمات و تلاش‌های رییسان سازمان انرژی اتمی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی آقایان اعتماد، سحابی، امرالهی، آقازاده و عباسی قدردانی کرد.



اسحاق جهانگیری طی سخنانی در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به این که بیش از سه دهه است که استان بوشهر با خیل عظیم درخشندگی‌های صنعتی، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی همراه بوده است، اظهار کرد: امروز نام استان بوشهر  با نیروگاه اتمی هم همراه شده است، و نام این استان نه تنها درایران، بلکه درسطح جهان مطرح شده است.

جهانگیری با تاکید بر این که تامین انرژی پیش نیاز اصلی توسعه اقتصادی است، اظهار کرد:  انرژی تجدیدناپذیر نیازهای آینده جهانی را با چالش‌هایی روبرو کرده است و برای مقابله با محدودیت‌های استفاده از منابع طبیعی، که علاوه بر آنکه تامین کننده اصلی منابع انرژی در سطح جهان هستند و در عین حال ماده مهم رشته‌های اصلی پتروشیمی نیز به شمار می‌رود باید این منابع را برای آینده حفظ کرد.

وی ادامه داد:  این منابع مهم فقط مختص به نسل حاضر نیست، بلکه به نسل  آینده هم اختصاص دارد و باید از منابع خدادادی در یک دوره‌ی محدود استفاده شود، تا آیندگان نیز از آن استفاده کنند.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه سالیانه بیش از 75 هزار مگاوات ظرفیت تولید سوخت را در کشور  دارا هستیم اظهار کرد: کشور ما به سرعت نیازمند این است که توسعه اقتصادی و صنعتی بیشتری داشته باشیم  و ما در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده‌ایم که باید به رشد 8درصدی اقتصادی برسیم که یک ضرورت است و در نتیجه نشان می‌دهد که ما به تولید انرژی سالانه بیش از 5 هزار مگاوات نیازمندیم.

جهانگیری افزود: بنابر مطالعات انجام شده در وزارت نیرو، و نیز سازمان انرژی اتمی، شیوه تولید برق در کشور باید متنوع شود و تکیه صد در صدی برق کشور به منابع فسیلی آثار نامطلوب زیست محیطی به همراه دارد.

جهانگیری با اشاره به اهمیت و ضرورت دست یابی به فن آوری‌های برتر و ایجاد تنوع در منابع تامین انرژی اظهار کرد: استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای در طول سالیان اخیر با نوعی سوء برداشت و سوء تفاهم قدرت‌های بزرگ همراه بوده است و همین قضاوت‌ها باعث شد که هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زیادی به مردم ماتحمیل شود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: همین قضاوت‌های سیاسی باعث شد که مردم ما درسالهای گذشته و برای احقاق حق خود با صبر و ایثار تحریم‌ها را تحمل کنند که در نهایت بتوانند داشتن حقوق هسته‌ای خود را به دنیا اثبات کنند.

جهانگیری با تاکید بر این که دولت در نظر دارد تا هم حقوق هسته‌ای مردم ایران را تثبیت کند و هم چرخ زندگی آنها را بچرخاند اظهار کرد:‌خوشبختانه با هدایت رهبری و رئیس جمهوری و گروه دیپلمات‌های کاردار در عرصه‌ی سیاست خارجی ایران توانست حقوق هسته‌ای خود را در گفت‌وگوهای طولانی با کشورهای 5+1 به تثبیت برساند و در نهایت قرارداد مهم برجام را منعقد کرده و اجرا کند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه احداث نیروگاههای هسته‌ای جدید یکی از مصادیق استفاده‌ از حقوق صلح آمیز هسته‌ای در ایران است، اظهار کرد: احداث نیروگاه‌های جدید نشان دهنده‌ی استفاده ما از حقوق صلح آمیز انرژی هسته‌ای است و احداث همین نیروگاه را می‌توان مصداقی از این مورد دانست که البته در برجام نیز بر آن تاکید شده است.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد:‌احداث نیروگاه‌های جدید پایبندی دولت  روسیه را به عنوان یکی از اعضای قرارداد برجام در اجرایی کردن این توافق به نمایش می‌گذارد و ضرورت دارد سایر طرف‌های برجام نیز تعهدات خود را در این زمینه مورد توجه قرار دهد.

وی تاکید کرد: پایبندی  بر ضوابط اجرای برجام منوط به اجرایی کردن این قرارداد از سوی تمامی طرفین برجام است.

جهانگیری همچنین با بیان اینکه ایران مصمم است طبق برنامه‌های پیش بینی شده خود برای رسیدن به چرخه سوخت کامل هسته‌ای و انجام فعالیت‌های صلح آمیز در این زمینه حرکت کند، اظهار کرد:‌ ما برای رسیدن به چرخه کامل سوخت هسته‌ای  و انجام فعالیت‌های صلح آمیز در این زمینه مصممیم که برنامه‌های خود را به پیش بریم و در زمینه‌ی کشاورزی ، صنعتی، تولید برق و غیره کار خودمان را ادامه دهیم و دولت عزم جدی دارد که با یک نگاه عقلانی  به رفع موانع توسعه در برنامه‌های خود بپردازد.

جهانگیری با بیان اینکه هم برای سرمایه گذاری خارجی و هم برای توسعه داخلی آماده‌ایم و تردیدی نداریم گفت: برای پیشرفت و توسعه داخلی  3 اصل عزت، مصلحت و حکمت را در سند اجرایی‌مان قرارداده‌ایم و به آن توجه ویژه‌ای داریم.

وی همچنین با اشاره به همکاری ایران و روسیه گفت: زمینه‌های همکاری زیادی با کشور همسایه‌مان روسیه داریم ما با روسیه به عنوان یک دوست همکاری خواهیم کرد. احداث 2 واحد جدید نیروگاه با حجم سرمایه گذاری بالغ بر 8 و نیم میلیارد دلار را با کشور فدرال روسیه به انجام می‌رسانیم. امروز واحد اول شروع به کار کرد و تا دو سال آینده واحد دوم را هم شروع خواهیم کرد.

معاون اول رئیس جمهور، همچنین ادامه داد: در زمینه‌ی مبارزه با تروریسم خصوصا درسوریه همکاری خوبی با روسیه داریم که به آن ادامه خواهیم داد. همکاری در حوزه‌ی دفاعی نیز جزو کارهایی است که میان ایران و روسیه انجام می‌شود؛ سامانه دفاعی اس 300 نماد همکاری دفاعی میان این دو کشور همسایه است.

وی در ارتباط با همکاری‌های اقتصادی با روسیه نیز گفت: درسال جاری مبادلات اقتصادی میان ایران و روسیه، رشد قابل توجهی داشته اما هنوز جای کار وجود دارد و می‌تواند مقدار این مبادلات بیشتر باشد.

جهانگیری با بیان اینکه مساله امنیتی نیروگاه بوشهر برای مقامات ایرانی بسیار مهم است، تصریح کرد: در زمینه نیروگاه بوشهر دو مساله برای ما بسیار مهم است ، یکی مساله‌ی امنیتی این نیروگاه است و دیگری تضمین و بهره مندی از منافع نیروگاه است.از طرف ایران   استفاده از مهندسین و تجهیزات صنعتی ایران جزء مواردی است که همواره به آن تاکید شده است.

وی خاطر نشان کرد: در اجرای پروژه‌های مشابه این نیروگاه و در همکاری‌های بعدی باید با دوستان خودمان در روسیه به راهکاری برسیم که پروژه‌ها در زمان مناسب به بهره برداری برسد.

جهانگیری در پایان گفت: از سوی رئیس جمهور و دولت آغاز این فرایند مبارک را به ملت شریف ایران ، خانواده‌ی صنعت ایران و همچنین مدیر برجسته، برادر گرامی‌ام دکتر صالحی و همه کارشناسان و صاحب نظران تبریک می‌گویم.


گزارش تصویری آغاز عملیات اجرایی فاز 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر را اینجا مشاهده کنید.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *