آمریکاییها در اجرای روند برجام دودل هستند/ به بمب اتم نیازی نداریم/ امنیت ایران به حمایت از جبهه مقاومت گره خورده است
ابوالفضل حسنبیگی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان پیرامون میزان تحقق برجام و نظارت نمایندگان مجلس بر این توافق اظهار کرد: نمایندگان مجلس به خصوص در کمیسیون امنیت ملی هر سه ماه یکبار با حضور وزیر امور خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان میزان تحقق برجام را مورد بررسی قرار میدهد.
وی افزود: همانطور که گزارشات مختلف از جمله گزارش آژانس انرژی اتمی اعلام کرده است جمهوری اسلامی ایران تا به امروز در اجرای برجام مر قانون را انجام داده است و در مباحث مختلف بر اساس مفاد برجام وظایفش را انجام داده است و هیچ خطایی در رویکرد ایران نسبت به این توافق دیده نمیشود.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه آمریکاییها تمام تلاششان را به کار گرفتهاند که برجام انجام نشود تاکید کرد: آمریکاییها به دو جهت در میز مذاکره با ایران حضور پیدا کردند که یکی از این موارد این بود که به اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دنیا پی بردند و مطمئن شدند که ایران یکی از کشورهای قدرتمند دنیا است که برخورد نظامی و ادامه کارشکنی علیه آن فایدهای ندارد.
حسنبیگی تصریح کرد: نکته دوم است که آمریکاییها استنباط میکردند که میتوانند از طریق برجام بر ایران مسلط شوند و در کشور ما نفوذ پیدا کنند که این قضیه یکی از اشتباهات پنتاگون و "سیا" بود که تصور میکرد با تغییر دولت در ایران میتواند دامنه نفوذش را در کشور ما گسترش دهد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها در صدد بودند با حضور در برجام در ایران نفوذ کرده و اپوزیسیون مخالف ایران را تقویت کنند و مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج علیه کشورمان قرار دهند از این رو در مذاکره هستهای با ایران حضور پیدا کردند تا سیستم مهار دوجانبه ایران در داخل و خارج را عملیاتی کنند که به این هدف خود نتوانستند دست پیدا کنند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه در روند اجرایی شدن برجام شاهد بودیم که کشورهای اروپایی برای ارتباط، سرمایهگذاری و تبادل نظر اقتصادی با ایران وارد عمل شدند تاکید کرد: آمریکا تمامی اقدامات لازم را انجام داد تا از افزایش ارتباط میان ایران و کشورهای اروپایی جلوگیری کند که خوشبختانه در این موضوع موفق نبود به گونهای که شاهدیم دولتمردان آمریکایی اعلام میکنند که برجام به ضرر آنها و اسرائیل تمام شده است.
حسنبیگی با اشاره به اتخاذ سیاست فرار به جلو از سوی رژیم غاصب صهیونیستی در مقابله با ایران اظهار کرد: اظهارات نتانیاهو در سازمان ملل پیرامون دستیابی ایران به بمب اتم به خوبی گواه این است که اسرائیل از افزایش قدرت ایران در منطقه و جهان آگاه شده و این موضوع دامنه نگرانی این رژیم جعلی را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه ایران برخلاف اذعان مقامات رژیم صهیونیستی هیچگاه به سمت بمب اتمی نخواهد رفت خاطرنشان کرد: بنیه دفاعی جمهوری اسلامی ایران امروز در بحث موشکی و صنایع نظامی و دفاعی به حدی افزایش پیدا کرده است که هیچ کشوری قادر نیست به ایران حمله کند از این رو ما در این شرایط به بمب اتم نیازی نداریم.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه هر کشوری که فکر حمله به ایران به سرش بزند خودش آسیب خواهد دید گفت: توان نظامی ایران به گونهای در شرایط فعلی افزایش پیدا کرده است که مقرون به صرفه نیست که کسی و یا کشوری بخواهد با ایران برخورد نظامی داشته باشد.
حسنبیگی با اشاره به برگزاری انتخابات در آمریکا تاکید کرد: به خوبی شاهد هستیم که دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه آمریکا برای ریاست جمهوری تلاش میکنند که شکستی را که آمریکا در برجام کسب کرده جبران کنند چنانچه شاهدیم هیلاری کلینتون در شعارهای انتخاباتیش صراحتا میگوید که من اگر رئیسجمهور شوم با ایران برخورد خواهم کرد و از سوی دیگر دونالد ترامپ نیز در جریان شعارهای انتخاباتی خود صراحتا صحبت مقابله با ایران را مطرح میکند.
وی افزود: آمریکاییها تمام تلاش خود را به کار بستهاند که با کشورهای هم سو و همپیمان خود آنها را از برقرار ارتباط سیاسی و اقتصادی با ایران دور نگه دارند در حالیکه بالغ بر 18 کشور اروپایی همواره آمادگی خود را برای همکاری با ایران در مباحث مختلف مطرح کردند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه باید به این موضوع اشاره کنم که آمریکاییها در اجرای روند برجام دودل هستند تاکید کرد: دلیل این موضوع این است که مقامات آمریکایی توان دیدن افزایش قدرت ایران در منطقه و قرار گرفتن کشور ما در کنار جبهه مقاومت و حمایت از مردم مظلوم جهان را ندارند.
حسنبیگی با بیان اینکه سرنوشت و امنیت جمهوری اسلامی ایران به حمایت از جبهه مقاومت گره خورده است گفت: ما شاهد هستیم که طی ماههای اخیر حتی کشورهای همسایه ما مثل ترکیه نیز به این نتیجه رسیدند که بدون حضور ایران و حمایت از مقاومت به جایی نخواهند رسید و تکیه بر آمریکا هیچ منافعی برای آنها نخواهد داشت و روز به روز ناامنی کشورهایشان را افزایش خواهد داد.
وی با بیان اینکه تنها کشوری که امروز در منطقه با سیاستهای آمریکا هم مسیر است عربستان سعودی است گفت: عربستان سعودی هم به طور حتم به تدریج به دلیل جنگ طولانی با یمن و کاهش بنیه مالی از همراهی آمریکا دست بر میدارد و در مسیر دیگری حرکت خواهد کرد.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: دیگر کشورهای عربی منطقه خاورمیانه مثل امارات، قطر و کویت که جز هم پیمانان آمریکا محسوب میشوند در واقع در پشت سر به ایران چراغ سبز نشان میدهند و از آینده خودشان نگران هستند و همواره دست نیاز به سمت جمهوری اسلامی ایران دراز میکنند و میگویند ما چارهای نداریم چون فشار آمریکاییها و عربستان روی ما است.
حسنبیگی با اشاره به شکست ائتلاف عربی در یمن و تنها ماندن عربستان در این جنگ تاکید کرد: عربستان امروز گریبانگیر مشکلات داخلی متعددی است به گونهای که بسیار از کارشناسان پیشبینی میکنند که در آیندهای نزدیک با ادامه روند فعلی درگیری شدیدی بین خاندان آلسعود و مردم این کشور به وجود میآید که منجر به انهدام حاکمیت آلسعود خواهد شد.
وی درباره اینکه ایران در شرایط فعلی و با توجه به عدم پایبندی آمریکا به برجام چه سیاستی را باید اتخاذ کند تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید با درایت و هوشیاری همه اقدامات آمریکاییها را زیر نظر قرار دهد و در جهت تامین منافع ملی و حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشور وارد عمل شود زیرا ادامه این روند سبب خواهد شد تا کشورهای مختلف منطقه و جهان جذب ایران شوند و این سبب میشود آمریکاییها تنها بمانند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: بنده معتقدم که در روزهای نه چندان دور کشورهای اروپایی هم آرام آرام به سمت ایران میآیند روندی که امروز به تدریج شاهد آن هستیم.
حسنبیگی افزود: البته این نکته نیز قابل اهمیت است که مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید حواسشان به این باشد که امتیاز کمتری به طرف مقابل بدهیم و امتیاز بیشتری را دریافت کنیم و تحت تاثیر شعارها و هجمه غربیها و آمریکاییها قرار نگیریم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در بحث برجام با دو نوع تحریمها روبرو بود گفت: تحریمهای دسته اول تحریمهایی بودند که آمریکاییها و غربیها آنها را اعمال کرده بودند اما تحریمهای نوع دوم شامل تحریمهایی بودند که سازمان ملل بر ایران تحمیل کرده بود که خوشبختانه در جریان توافق برجام این تحریمها برداشته شد و سبب شد تا بسیاری از کشورهای جهان به خصوص روسیه و چین دامنه روابط اقتصادی خود با ایران را افزایش دهند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: آن بخشی از تحریمها که امروز در برجام تقریبا محقق نشده است بخش مربوط به تحریمهایی است که از سوی آمریکاییها و برخی از کشورهای اروپایی اعمال شده است و متاسفانه تا به امروز رفع نشده که ما باید در این زمینه وارد عمل شویم.
حسنبیگی تصریح کرد: بنده معتقدم که آمریکاییها در آیندهای نه چندان دور تنها میمانند و هم پیمانانشان هم آنها را ترک میکنند از این رو دولتمردان این کشور باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران یکی از بازیگران اصلی صحنه بینالمللی است و به قدرت به کار خود ادامه میدهد.
وی پیرامون عملکرد نظارت بر برجام تصریح کرد: در خصوص عملکرد این هیئت نیز باید به این نکته اشاره کنم که این گروه با دقت بر میزان تحقق برجام و عملی شدن آن نظارت دارد که البته در این مسیر مجلس شورای اسلامی نیز اقدامات مدنظر خود را انجام داده و با همکاری با وزارت خارجه در این راستا با جدیت وارد عمل شده است.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: ما در مجلس شورای اسلامی از وزارت خارجه خواستهایم که در موضوع برجام و اجرای آن با جدیت وارد عمل شوند و خواستههای مقام معظم رهبری را سرلوحه کاری خود قرار دهد.
حسنبیگی خطاب به دولتمردان آمریکایی خاطرنشان کرد: آمریکاییها باید بدانند که ملت ایران از خواستههای خود در جریان توافق برجام کوتاه نمیآید از این رو پیشبینی ما این است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دولت آمریکا بر سر عقل بیاید زیرا آنها باید بدانند که زمان، زمان گذشته نیست که آنها بتوانند با زور به منافع خود دست پیدا کنند.
انتهای پیام/