صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیست و هشتمین جشنوارۀ تئاتر اصفهان برگزیدگان خود را شناخت

۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۰:۰۱
کد خبر: ۲۱۸۹۹۳
بیست و هشتمین جشنوارۀ تئاتر اصفهان، که کار خود را از ۱۴ شهریور ماه آغاز کرده بود، عصر امروز در مراسم اختتامیه با معرفی نمایش های برگزیده به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه فرهنگی ، شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن ابراز خوشحالی به سبب شرکت در این مراسم گفت: اتفاقی که باید در تئاتر رخ می داد تقویت  اجراهای عمومی بود و خوشبختانه این روزها اخبار خوبی از اجرای تئاتر های مختلف در شهر اصفهان می شنویم و این نوع نمایش بیشتر از گذشته در اصفهان رونق گرفته است.

شفیعی تصریح کرد: در یک جامعۀ توسعه یافته هنر از ضروریات است و به همین دلیل دانشگاه های هنری بسیاری تاسیس شده اند که هر سال نزدیک به ۲۰۰۰ فارغ التحصیل دارند، این به این معنی است که تئاتر برای جامعۀ ما ضرورت دارد و باید فراخور این علاقمندی و ضرورت، شرایط عرضۀ محصولات هنرمندان نیز فراهم باشد که متاسفانه هنوز نتوانسته ایم به میزان فارغ التحصیلان این رشته ها زیر ساخت های لازم را برای عرضۀ هنر آن ها فراهم کنیم.

وی افزود: در تمام دنیا هنر توسط  بخش خصوصی و کمپانی های هنری تولید و حمایت می شود و این به این معنی است که فعال کردن بخش خصوصی  در انجام کارهای هنری کار بسیار مهمی است.

مدیر کل هنرهای نمایشی وازرت ارشاد ضمن تقدیر از طرح های ادارۀ ارشاد اصفهان برای رونق هنر این شهر اعلام کرد: طرح تماشاخانه های محلی اگر اعتبار حقوقی لازم را داشته باشد از اعمال سلیقه های مدیریتی که موجب تضعیف آن می شود، مصون خواهد بود.

شفیعی در ادامۀ سخنان خود گفت: سال ها بود که انجمن هنرهای نمایشی به شکل مورد نیاز خود فراهم نبود اما خوشبختانه در اصفهان این انجمن که متشکل از هنرمندان منتخب هنرهای نمایشی این استان است تشکیل شده و به کار خود با قوت ادامه می دهد و بی شک بدانید که ارادۀ سیاست مداران  در برگزاری تئاتر است و هنرمند تئاتر نیز باید نگاه رو به جلو داشته باشد و نیاز جامعۀ امروز را فراهم کند.

وی با اعلام این خبر که در ۶ ماهۀ دوم امسال تفاهم نامه ای بین انجمن هنرهای نمایشی و ادارۀ ارشاد امضا خواهد شد  گفت: هدف از امضای این تفاهم نامه کمک به این انجمن خواهد بود و از جمله مفاد آن می توان به اجرای نمایش های برگزیدۀ امشب در مکان های مختلف اشاره کرد.

مدیر کل هنرهای نمایشی ادامه داد: در حوزۀ تئاتر، نمایش محیطی وخیابانی یکی از انواع تاثیر گذار است به شرطی که با استاندارد های لازم تولید شود و از ساده نگاری به دور باشد. باید در این بخش  ورکشاپ های لازم برای آموزش تعریف شود. پیشنهاد برگزاری تئاتر طنز اصفهان از سوی شهرداری اصفهان مطرح شده و اگر چه معتقدم که هر چه از تعداد جشنواره ها بکاهیم و به رویکرد پایدار تئاتر بپردازیم موفق تر خواهیم بود، با توجه به وجود شخصیت بزرگی چون  استاد رضا ارحام صدر در سپهر هنر اصفهان، با برگزاری این جشنواره موافقیم.

شفیعی در پایان سخنان خود با اشاره به نامگذاری هفتم فرودین در تقویم سال آینده، به نام روز ملی تئاتر، از همۀ هنرمندان و مسئولان این عرصه خواست تا ظرفیت نوروز را جدی بگیرند و به سال آینده رنگ و بوی تئاتری بدهند.

اسامی برگزیدگان در بخش های مختلف بیست و هشتمین جشنوارۀ تئاتر اصفهان به شرح زیر اعلام شد:

بازیگری مرد

نفر اول: داوران جشنواره در این بخش هیچ انتخابی نداشتند.

نفر دوم:  این جایزه به طور مشترک، به آمین پناهی برای ایفای نقش در نمایش «پنهان خانۀ پنج در» و هومن حیدری برای نمایش «بدخوابی» تعلق گرفت.

نفر سوم: این جایزه نیز مشترکا به بهداد مشایخی برای نمایش «آن که کلوخ بر سر می زند سنگ می خواندش»، حسین اصفهانی برای نمایش «پنهان خانۀ پنج در» و ایمان نظیفی برای نمایش «ناتمام» تعلق گرفت.

بازیگری زن

نفر اول: به مژگان کوهی برای نمایش «اسم من مژگانه، اینجا خونۀ منه» اهدا شد.

نفر دوم: مشترکا به مریم معلایی، ویدا موسوی و زهرا رستمی، هر سه برای نمایش «پنهان خانۀ پنج در» تعلق گرفت.

نفر سوم: مشترکا به ناهید یادگاری برای نمایش «جیره بندی پر خروس برای سوگواری» و معصومه ماندنی و الهام رضایی برای نمایش «ناتمام» تعلق گرفت.

جایزۀ بهترین متن:

نفر اول: هیئت داوران در این بخش انتخابی نداشتند.

نفر دوم: به هادی عسکری نویسندۀ نمایش «اسم من مژگانه اینجا خونۀ منه» تعلق گرفت.

نفر سوم: مشترکا به هومن حیدری و علی دلپیشه برای نمایش «بدخوابی» تعلق گرفت.

جایزۀ بهترین کارگردانی:

نفر اول: به هادی عسکری برای نمایش «اسم من مژگانه، اینجا خونۀ منه» اهدا شد.

نفر دوم: به احسان جانمی برای نمایش «پنهان خانۀ پنج در» تعلق گرفت.

نفر سوم: مشترکا به مهدی سدهی، کارگردان نمایش «آن که کلوخ بر سر می زند سنگ می خواندش» و پیمان کریمی، کارگردان نمایش «ناتمام» تعلق گرفت.

جایزۀ بهترین طراحی صحنه:

نفر اول: مهدی سدهی برای نمایش «آن که کلوخ بر سر می زند سنگ می خواندش»

نفر دوم: علی مقامی برای نمایش «اسم من مژگانه اینجا خونۀ منه»

نفر سوم: مهرنوش مردی ها برای نمایش «ناتمام»

جایزۀ بهترین موسیقی

به موسیقی نمایش «آنکه کلوخ بر سر می زند سنگ می خواندش» از شهرستان آران و بیدگل تعلق گرفت.

جایزۀ بهترین طراحی بروشور

 به طراح بروشور نمایش «آنتولوژی صبح فرحناک یک چاقو» و طراح بروشور نمایش «آنکه کلوخ بر سر می زند سنگ می خواندش» تعلق گرفت.

نمایش های منتخب جشنواره نیز به این شرح اعلام شد:

«اسم من مژگانه اینجا خونۀ منه» به کارگردانی هادی عسکری و «پنهان خانۀ پنج در» به کارگردانی احسان جانمی.

گفتنی است، همزمان با این مراسم، سالن اصلی مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان نیز در حضور هنرمندان و پیشکسوتان و مسئولان استانی به نام استاد رضا ارحام صدر، بنیان گذار مکتب کمدی_انتقادی تئاتر ایران، ملقب به شکرپارۀ اصفهان، نامگذاری شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *