عملیات آبخیزداری در 32 هزار هکتار از حوزههای آبخیز تهران
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تهران گفت: تاکنون 32هزار هکتار از مساحت حوزه های آبخیز این شهرستان شامل 3 حوزه آبخیز کن، وردیج و واریش و توچال زیر پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته است.
ویدر ادامه افزود: کار مطالعاتی 5 حوزه آبخیز این شهرستان در سطحی معادل 21هزار هکتار به پایان رسیده است که در صورت تأمین اعتبارات لازم اقدامات اجرائی آغاز خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تهران اظهار کرد: مطالعه برای 7 حوزه آبخیز دیگر این شهرستان که دارای مساحتی حدود 85 هزار هکتار است نیز در دستور کار قراردارد.
انصاری حوزه های آبخیز این شهرستان که مشرف به شهر تهران هستند، را شامل حوزه های آبخیز کن، وردیج و واریش، حصارک و یونجه زار دانست و اظهار داشت: یکی از کارکردها و نقش های موثر عملیات آبخیزداری، کنترل سیلاب و کاهش فرسایش خاک است که با توجه به سابقه سیلاب های خسارت زا که در سال های گذشته برای پایتخت اتفاق افتاد، حساسیت و ضرورت انجام عملیات آبخیزداری در حوزه های آبخیز ارتفاعات شمالی تهران را بیش از پیش برای همگان روشن ساخته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تهران تاکید کرد: برای مرمت و نگهداری سازه ها و تکمیل پروژه های آبخیزداری نیاز به اعتبار است و از آنجائی که اجرای اقدامات آبخیزداری برای کلانشهر تهران از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است امیدواریم مسئولان در این خصوص همکاری و مساعدت لازم را با مجموعه منابع طبیعی داشته باشند.
وی در ادامه اضافه کرد: امسال یکی از برنامه های ما در بخش آبخیزداری اجرای پروژه بند سنگی ملاتی در حوزه های آبخیز کشار و سنگان با حجم 2500 مترمکعب و در حوزه آبخیز امام زاده داوود با حجم 2500 مترمکعب و با اعتباری معادل یک میلیارد تومان است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تهران از تحویل بیش از 16 هزار هکتار از بوستان های جنگلی دست کاشت حوزه استحفاظی این شهرستان، به شهرداری تهران خبرداد و تصریح کرد: بوستانهای جنگلی دست کاشت شامل بوستانهای لویزان، شیان، قوچک (یاس فاطمی)، چیتگر، تلو و سرخه حصار که روزی توسط همکاران پرتلاش منابع طبیعی استان تهران ایجاد شده بود طبق ماده 3 قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و بند ج ماده 147 قانون برنامه پنجم توسعه با هدف حفظ و صیانت به شهرداری تهران تحویل شده است.
انصاری به ذخیره گاه جنگلی ازگی با وسعتی حدود 800 هکتار که در شمال غرب تهران واقع شده اشاره کرد و در همین ارتباط خاطر نشان ساخت: این ذخیره گاه جنگلی که یکی از رویشگاه های طبیعی است از لحاظ تنوع گونه های گیاهی و ژنتیکی دارای ارزش بسیار زیادی بوده و همچنین به خاطر فرسایش پذیری منطقه، پوشش های این ذخیره گاه تأثیر فراوانی در حفظ منابع پایه (آب و خاک) و جلوگیری از بروز سیلاب و فرسایش خاک داشته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال 60 پرونده تخلف و تصرف به عرصه های ملی این شهرستان تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضائی ارسال شده است، یادآور شد: در راستای رسیدگی به اعتراضات مردم نسبت به نحوه ملی شدن اراضی و در اجرای قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی (کمیسیون ماده واحده)، در یک سال اخیر تعداد 36 مورد از اعتراضات مردمی در این کمیسیون مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت که در نهایت منجر به صدور رأی به نفع دولت شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *