تشکیل کمیته قضایی بررسی آرای کمیسیون ماده 100 شهرداری
فاضلیان از تشکیل کمیته بررسی آرای کمیسون ماده 100 شهرداری خبر داد و گفت: این کمیته که ریاست آن را دادستان مرکز استان بر عهده دارد تمامی تصمیمات این کمیسیون را بررسی میکند.
وی افزود: الگوی مبتنی بر مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران، مدل جدیدی در تاریخ معاصر است که باید برای اعتلای آن تلاش شود، برای این منظور باید منافع نظام بر هرچیز دیگری ارجحیت داشته باشد و نباید منافع سیاسی و جناحی بر منافع ملی پیشی بگیرد.
عالیترین مقام قضایی استان البرز با تاکید بر اینکه بنیان جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر اعتماد مردم است تصریح کرد: نباید این اعتماد به هر دلیلی مخدوش شود؛ هرچند برخی تخلفها ممکن است در جاهای دیگر دنیا نیز رخ دهد ولی وقتی در نظام ما دیده میشود این اشتباهات قابل قبول نیست چون انتظارات از مسئولان در نظام بالاست؛ اما اینکه این موضوع وسیلهای برای از میدان به در کردن رقیب شود قابل توجیه نیست.
وی تصریح کرد: اکثریت قریب به اتفاق مسئولان وارسته، متعهد و دلسوز هستند و نباید مردم را به سرمایههای خودمان که در حال خدمت هستند بیاعتماد کنیم.
فاضلیان مهمترین رسالت دستگاه قضایی را تقویت اعتماد عمومی دانست و گفت: هر آنچه به این اعتماد لطمه وارد کند را یک آفت بزرگ و خطرناک میدانیم برای اینکه حتی اگر دستگاهی بزرگترین و والاترین خدمات را هم به مردم ارائه دهد ولی از اعتماد عمومی برخوردار نباشد در عمل دستاوردی نداشته است.
وی با ارائه گزارشی از اقدامات دستگاه قضایی استان، توضیح داد: هر ساله به طور میانگین به 400 هزار پرونده در استان رسیدگی میشود که بیانگر حجم ورودی بالا به نسبت ظرفیتهای زیرساختی استان است که در این بین 90 درصد آرا بدون اشکال و مبتنی بر قانون است و 10 درصد آرا ممکن است به دلیل خطا، مخدوش یا اشتباه باشد.
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به حجم کاری زیاد قضات اذعان کرد: در هیج جای دنیا قضات به اندازه ایران درگیر تعداد زیاد پروندهها نیستند؛ کاهش ورودی و میزان وقوع جرم، خارج از حیطه اختیارات دستگاه قضایی است و باید دستگاههای اجرایی با اشتغالزایی و فرهنگسازی در بین مردم آمار ورودی را کاهش دهند.
وی اضافه کرد: اینکه در استان هرجایی مشکلی پیش میآید و یا در دستگاهها کمکاری و قصوری مشاهده میشود مردم به سراغ دستگاه قضایی میآیند بیانگر جایگاه مقبول و رفیع دستگاه قضایی در بین مردم است.
رئیس کل دادگستری استان البرز داشتن وکیل برای همه شهروندان را یک ضرورت دانست و تبیین کرد: باید فرهنگ داشتن وکیل بین مردم نهادینه شود و به مانند کشورهای توسعه یافته که در کنار پزشک خانواده، یک وکیل خانوادگی نیز دارند که این فرهنگ در ایران ایجاد شود؛ برای نهادینه شدن وکیل خانواده باید وکلا نیز هزینهها و حقالوکاله را کاهش دهند تا همه از حق داشتن وکیل بهرهمند شوند.
فاضلیان با اشاره به محدودیتهای قانونی و اخلاقی دستگاه قضای در انعکاس خدماتی که انجام داده، متذکر شد: برای آگاهی مردم از خدمات دستگاه قضایی، معتمدین شهرها بهترین گزینه و جایگزین هستند تا ارتباطات مستقیم شکل بگیرد و با انعکاس مشکلات و تنگناهای دستگاه قضایی، توقعات و انتقادات مردم نیز به مسئولان قضایی منتقل شود.
وی تصریح کرد: دستگاه قضایی این آمادگی را دارد که هر هزینهای را برای قضاوت پاک بپردازد؛ در حوزه قضایی و داخلی، نظارتها را تقویت کردهایم و در جایی که بدخلقی با مردم باشد در برخورد با متخلف مماشات نمیکنیم.
الکترونیکی شدن 100درصدی
عالیترین مقام قضایی استان البرز مکانیزه شدن را مسیری مناسب برای کاهش مفاسد و خطاهای حداقلی در صدور رای عنوان کرد وگفت: با الکترونیکی شدن ابلاغها که در روزهای آتی رخ خواهد داد 100 درصد روند تشکیل و رسیدگی به پروندهها الکترونیکی میشود.
وی با تبیین اقدامات انجام شده در زمینه جذب قاضی، اقدامات زیرساختی و نیروی انسانی گفت: برخی پروندهها انرژی و توان زیادی از دستگاه قضایی میگیرد؛ مثلا در پروندهای، وراث فردی که 40 سال پیش فوت کرده و املاک و مستغلات زیادی در کشور داشته امروز به طرح دعوی علیه دیگر وارثین کردهاند و که جمعآوری مستندات و شاهدان بسیار انرژی بر و زمانبر است و منجر به اطاله دادرسی میشود.
رئیس کل دادگستری استان البرز همچنین از تشکیل کمیته بررسی آرای کمیسون ماده 100 شهرداری خبر داد و افزود: این کمیته که ریاست آن را دادستان مرکز استان بر عهده دارد تمامی تصمیمات این کمیسیون را بررسی میکند تا اگر موارد نامتعارف و تبعیض مشاهده شد با آن برخورد شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *