فرونشستهای مکرر تهران صدای اعتراض زمین به خشکسالی
فرونشستهای مکرر شهر تهران در ماه های گذشته نشان از شدت بحران آب در تهران دارد که جان و مال ساکنان این شهر را تهدید میکند.
فرونشست های شهران، ستاری تهران آن هم در فاصله کمتر از 3 ماه و فرونشست روز گذشته منطقه شوش نشان از شدت خطر در پایتخت دارد.پیش از این نیز بارها خبر فرونشست حدود 36 سانتی متری استان تهران در سال به گوش رسیده بود که یادآور فریاد زدن صدای مرگ پایتخت است و کسی آن را جدی نگرفت.
اجرای طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی یکی از مسکن های مصرفی برای بهبود اوضاع آب های زیرزمینی و حفظ آّبخوان ها برای جلوگیری از نشست زمین است، که تاکنون بر اساس آن بیش از700 چاه غیرمجاز مسدود و 240 کنتور فهام( کنتورهای هوشمند) نصب شده است.
همچنین خبرها حاکی از پر شدن بیش از 3 هزار حلقه چاه غیرمجاز دیگر و نصب 2 هزار کنتور هوشمند تا پایان سال جاری است.
طرحی که در راستای حفظ منابع آب زیر زمینی شورای عالی آب با همکاری مشترک وزارتخانه جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای مدیریت مصرف آب پیاده شده تا کسری 150 میلیون مترمکعبی مخازن آب های زیرزمینی در تهران را جبران کنند.
بدون شک اجرای این طرح در بهبود شرایط تاثیرگذار است ولی باید به این نکته نیز توجه شود که سرعت استفاده از آب های زیرزمینی و نابودی آبخوان ها بیشتر از سرعت جبران این منابع است و فرونشست های مکرر تهران نشان دهنده قرارگیری پایتخت بر روی مرز بحران است که در صورت بی توجهی به آن هر نقطه از شهر می تواند کانون خطر به حساب آید و در صورت اتفاق افتادن آن در ساعات شلوغ و در مکان های پرتردد به فاجعه ای عظیم منجر شود.
اهالی تهران که در دهه های گذشته مشکلات گوناگونی را به خود دیده اند حالا باید نگران موضوع جدیدی به اسم فرونشست باشند و دائما این سوال را در ذهنشان مرور کنند که زلزله یا فرونشست، حادثه بعدی تهران کدام است؟
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *