صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری همایش اطلاعات و مردم در آبان ماه/ «شناسایی انتظارات مردم از دستگاه‌های اطلاعاتی» و «گسترش مشارکت مردم در امور اطلاعاتی» از اهداف همایش

۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹:۳۶
کد خبر: ۲۱۷۲۴۱
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس پژوهشکده اطلاعات وابسته به دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی وزارت اطلاعات با اشاره به برگزاری «همایش اطلاعات و مردم» در یازده محور در آبان ماه امسال گفت: هدف اصلی برگزاری این همایش شناسایی انتظارات و مطالبات مردم از دستگاه‌های اطلاعاتی و گسترش مشارکت مردم در امور اطلاعاتی است.
به گزارش گروه سیاسی ، رئیس پژوهشکده اطلاعات وابسته به دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی وزارت اطلاعات صبح امروز با حضور در نشست خبری اظهار داشت: در دوره جدید که چند سال اخیر را در بر می‌گیرد سیاست پژوهشکده این بوده که خود را در حوزه عمومی عرضه کند تا بتوانند از آن فضایی که سازمان‌های اطلاعاتی تحت عنوان فضای بسته و یا خاکستری عنوان می‌کنند خارج شود و ارتباطش را با آحاد جامعه بیشتر کند.

وی با بیان اینکه پیشانی این فعالیت‌ها در حوزه آموزش و پژوهش خواهد بود گفت: پژوهشکده اطلاعات اولین مرحله از فعالیت خود در این حوزه را با همایش فقه اطلاعات در سال 94 شروع کرد. برای سال 95 همایش « اطلاعات و مردم» در دستور کار قرار گرفته است که دو وجه عمومی و مردمی دارد که در حوزه مردمی ما سراغ طبقات اجتماعی و مردم هستیم که ببینیم دیدگاه آنان نسبت به اطلاعات و راهکارهای نزدیکی به اطلاعات و مکانیزمی که این رابطه را برقرار کند چیست؟

رئیس پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه 14 نشست در این خصوص برگزار شده است، گفت: این همایش اطلاعات و مردم که در آبان ماه امسال برگزار می‌شود دو هدف کلی دارد از جمله شناسایی انتظارات و مطالبات مردم از دستگاه‌های اطلاعاتی و گسترش مردم در امور اطلاعاتی و این همایش در حوزه علوم انسانی یک کار نو و جدیدی است.

وی با بیان اینکه برگزاری این همایش برای به دست آوردن راهکاری برای افزایش همکاری و تعامل دستگاه اطلاعاتی با مردم و بالعکس خواهد بود، گفت: فراخوان ارائه مقاله به صورت غیررسمی اواخر سال 94 شروع شد و در بهار سال 95 این فراخوان به صورت رسمی اعلام شد. مقالات دریافتی در کمیته‌های علمی مورد بررسی قرار گرفت و ملاقات شاخص نیز مشخص شد.

رئیس پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه همایش اطلاعات و مردم در یازده محور برگزار می‌شود، گفت: از جمله محورهای این همایش مردم و سازمان اطلاعاتی، توسعه سیاسی اجتماعی و سازمان اطلاعاتی، مردم‌سالاری دینی و سازمان اطلاعاتی، سرمایه اجتماعی و سازمان اطلاعاتی، اعتماد نهادی و سازمان اطلاعاتی، حقوق شهروندی و سازمان اطلاعاتی، رسانه و سازمان اطلاعاتی، نظارت مردمی و سازمان اطلاعاتی، مشارکت مردمی و سازمان اطلاعاتی، اطلاعات و انتظارات مردمی و سازمان اطلاعاتی و امنیت جامعه‌ای و سازمان اطلاعاتی است.

وی با بیان اینکه در برگزاری این همایش هماهنگی و همکاری با جامعه اطلاعاتی یک کشور صورت گرفته است، گفت: جامعه اطلاعاتی که تمامی واحدهای اطلاعاتی و امنیتی کشور را شامل می‌شود در تمامی همایش‌هایی که وزارت اطلاعات برگزار می‌کند حضور چشمگیری داشته و خواهند داشت.

رئیس پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه تا به امروز نزدیک به 200 مقاله به دست ما رسیده است، گفت: از بین این مقالات 50 مقاله پذیرفته شده و بقیه نیز در حال داوری است و قطعا تعداد این مقالات بالاتر می‌رود.

وی افزود: همایش اطلاعات و مردم نخستین همایش آشکاری است که یک دستگاه اطلاعاتی در خاورمیانه در حوزه همکاری با مردم برگزار می‌کند. البته در کشورهای غربی چنین همایش‌هایی برگزار شده است اما نه به این گستردگی.

رئیس پژوهشکده اطلاعات با تاکید براینکه ایده اطلاعات مردمی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه اطلاعاتی است، گفت: ما شاهد ماهیت قانونمند و مردم‌سالار دستگاه‌های اطلاعاتی پس از انقلاب اسلامی هستیم و برگزاری این همایش آن هم برای اولین بار نشان از ویژگی متمایزکننده دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی است که به رخ جهانیان کشیده می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ارائه بروشور این همایش به دانشگاه‌های مادر کشور گفت: ما از یک سال و نیم پیش بروشور برگزاری این همایش را به دانشگاه های سراسر کشور ارائه دادیم که از نظر آکادمیک نیز مشارکت خوبی صورت گرفت که پس از آن 28 نشست با اقشار مختلف از جمله دانشجویان، تشکل‌های دانشجویی برگزار شد.

رئیس پژوهشکده اطلاعات خاطرنشان کرد: در صدد هستیم این رویکرد جدید که رابطه اطلاعات و مردم است عملیاتی شود تا ما بتوانیم این ارتباط را با مردم برقرار کنیم. در همین راستا ما دو سال است که دانشکده اطلاعات در نمایشگاه بین‌المللی شرکت کرده و امسال نیز 50 عنوان کتاب به جامعه دانشگاهی ارائه کرد.

وی با بیان اینکه یک نظام در صورتی می‌تواند به تولید امنیت برسد که رابطه بین کارگزار و مردم شکل‌ گیرد، گفت: همان مقدار که سازمان اطلاعاتی به مردم نیازمند هستند مردم نیز این نیاز را به سازمان‌های اطلاعاتی حس کردند و در نظام دینی و ارزشی نیز  این نزدیکی بیشتر است چراکه یکی از راهبردها برای تولید امنیت نزدیکی با مردم است. 

رئیس پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه ایده این همایش در سال نود شکل گرفته است، گفت: یکی از ارکان موفقیت دستگاه‌های اطلاعاتی ما همکاری مردم است. ما نمونه‌های بسیاری از همکاری‌های مردم را داریم که باعث تولید امنیت شده است. ما مشاهده می‌کنیم که در فرانسه یا بلژیک که سرویس‌های اطلاعاتی آنان تا بن دندان مسلح‌اند اما نتوانستند موارد بمب‌گذاری اخیر در کشورشان را کشف کنند بدین خاطر است که طبق گفته خودشان مردم برایشان همکاری با دستگاه‌های اطلاعاتی مسئله نیست.

وی با بیان اینکه اگر دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران تا به امروز موفق بوده علت مردمی بودن آن است، گفت: این همایش را برگزار می‌کنیم تا بگوییم همکاری مردم با ما عامل موفقیت ما بوده و اینکه ما قدر همکاری مردم را می‌دانیم. امروز نوع تهدیدات تغییر کرده و مردم باید به سمت سازمان‌های اطلاعاتی بیایند و بالعکس آن نیز وجود دارد و این نیاز دوطرفه است.

رئیس پژوهشکده اطلاعات در پایان با بیان اینکه برگزاری این همایش یادآوری همکاری مردم با دستگاه‌های اطلاعاتی است، گفت: مشارکت در امنیت یک مدال افتخار است و افتخار ما حضور مردم در کنار ماست. اگر مشارکت امنیتی مردم پایین بیاید برای ما مشکل خواهد آفرید. امروز مسئله امنیت مردمی است و مردم نیز باید جلو بیایند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *