صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وهابیت، داعش و طالبان نماد افراطی گری هستند/ تناقض در زبان و عمل منافق

۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸:۰۵
کد خبر: ۲۱۷۱۶۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: در تاریخ قبل از این افراط و تفریط بوده و امروز هم وجود دارد، نماد افراطی گری و نقل گرایی که عقل را تعطیل می‌کنند وهابیت فعلی و داعش و طالبان و امثال آن است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه صبح امروز در جمع شرکت کنندگان در مسابقات سراسری قرآن کریم در حوزه‌های ستادی و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه گفت: قرآن به انسان بشارت می‌دهد که اجر بزرگی در انتظار آنها است و پاداش بزرگی برای مومنین در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: قرآن دارای اعماق بزرگی است و باید به همه آن اعماق توجه کرد. انسان با عقل خود به سوی خدا و پیامبر حرکت می‌کند و نقطه آغاز حرکت ما عقل است. عقل پیامبر باطنی انسان‌ها است و با عقل است که فرق بین گمراهی و هدایت را می‌توان شناخت.

این مقام مسئول گفت: عقل انسان را به مسیر هدایت می‌کشاند تا رسول حق را از رسول ناحق باز بشناسیم و گام اولین عقل همین کار مهم است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی اظهار کرد: امیر المومنین (ع) می‌فرمایند:« من بر امتم نمی‌ترسم. نه از مومنان و نه از مشرکان چون تکلیف آنها معلوم است. ایمان مومن او را از انجام خلاف و شرک به خدا باز می‌دارد و مشرک هم به خاطر شرکش قلع و قمع خواهد شد ولی از منافقی که در باطن نفاق دارد و درظاهر سخنور و عالم زبان است می‌ترسم.»

معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان داشت: شخص منافق آنچه را که شما قبول دارید به زبان می‌آورد و آنچه که شما نمی‌پسندید در باطن انجام می‌دهد.

وی گفت: گام دوم هدایت گرفتن از قرآن و امامان و پیامبران است؛ یعنی پیامبران که می‌آیند انسانها را رشد می دهند و عقل اولیه را تکمیل می‌کنند. سرمایه عقلانی باید بارور شود و عقل با قرآن بارور می‌شود و قرآن انسان را به سمت مسیرهای محکم راهبری می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی اظهار کرد: قرآن همچون معلمی است که انسان را آموزش می‌دهد. ما عقل را قاضی خوبی می‌دانیم و عقل را به عنوان داور قبول داریم پس نسبت به رشد و راه اندازی آن تکلیف داریم. خداوند متعال از ما می‌پرسد که چرا دنبال حق و حقیقت نرفتید.

معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: کار انبیا این است که عقل بشر که همان گنج است را آشکار کنند و رشد دهند. وقتی کودک ریاضیات را در دوران ابتدایی و کودکی یاد گرفت می تواند خودش کم کم و مستقلا معادلات را حل کند و انبیا هم همین کار را می‌کنند و عقل بشر را آموزش می‌دهند.

این مسئول عالی قضایی گفت: نتیجه اینکه برخلاف کسانی که می‌گویند عقل بشر کاملا مستقل است؛ اما ما این موضوع را قبول نداریم و می‌گوییم عقل بشر در یک محدودی مستقل است. برخلاف آنها که می‌گویند عقل را باید در تمام مسائل دینی و قرآنی به عنوان یک معیار قرار دهیم ما می گوییم این راه غلطی است و مثل آن است که بچه ای که ریاضی نخوانده است را در کلاس درس بنشانیم و به معلم او بگوییم که هر چه شما آموزش می دهید اگر عقل این کودک قبول نکرد خلاف وناقص است.

وی تصریح کرد: عقل معیار پذیرش حق از باطل و سرمایه ارزشمندی است، ولی در برابر هدایت از ناحیه خداوند مقدارش کم است. باید عقل را به دست وحی سپرد تا وحی آن را رشد دهد و فرهنگ تشیع هم همین را می‌گوید.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: نه عقل گرایی افراطی و نه  نقل گرایی افراطی بلکه اعتدال عقلانی شیعه مورد نظر ماست و این خط وسط است که بسیار مهم است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی بیان کرد: در تاریخ قبل از این افراط و تفریط بوده و امروز هم وجود دارد. نماد افراطی گری و نقل گرایی که عقل را تعطیل می‌کنند وهابیت و داعش و طالبان و امثال آن است و نماد عقل گرایی افراطی بی حد و حصر که به استکبار انجامیده است آن  حرکت نوع اعتزالی است که در جهان عرب رخ داده است مثل حسن حنفی و امثال آن که دستاوردهای ظاهری عقل ناقص بشر را اصل قرار می دهند و می گویند قرآن را باید بر اساس این دستاوردها تفسیر کرد.

وی تصریح کرد: هر دوی این اعتقادها به نابودی حقایق دینی منتهی می‌شود. هم عقل را خراب می کنند و هم نقل را از بین می برند. اگر حرکت اعتدال شیعی را بگیریم و عقل را به دست وحی بسپاریم در آن صورت هم عقل رشد می کند و هم وحی به درستی شناخته می شود.

گفتنی است در ادامه این برنامه، مسابقات قرآن در رشته حفظ، قرائت، ترتیل، درک مفاهیم و حفظ موضوعی برگزار می‌شود.







ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *