صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنکارا از واکنش اتحادیه اروپا به کودتای نافرجام 'دلسرد' شده است

۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲:۳۵
کد خبر: ۲۱۷۰۶۱
«عمر چلیک» وزیر کابینه دولت ترکیه در امور اتحادیه اروپا با بیان اینکه ترکیه از واکنش اولیه مقام های اروپایی به کودتای نافرجام در این کشور عمیقا دلسرد شده است، گفت که برای توسعه همکاری میان دو طرف اتفاق نظر وجود دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایرنا؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، این اظهارات پس از نشست مشترک «چلیک» با وزیران خارجه 28 کشور عضو اتحادیه اروپا در براتیسلاوا پایتخت اسلوواکی ایراد شد.

وی با انتقاد از اتریش، مقام های این کشور را فاقد بصیرت دانست و تاکید کرد که این نوع اظهارات، آینده اتحادیه اروپا را در معرض خطر قرار می دهد. 

تنش در روابط آنکارا و وین از زمان کودتای نافرجام ترکیه افزایش یافته است؛ در شرایطی که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه از احتمال اعدام کودتاچیان خبر می دهد، اتریش تهدید کرده است که مذاکرات با ترکیه برای الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را متوقف خواهد کرد.

ترکیه هم در پاسخ گفته که در صورت لغو نکردن روادید 'شنگن' به عنوان نخستین گام الحاق این کشور به اتحادیه اروپا، اجرای توافق مارس گذشته برای استرداد مهاجران غیرقانونی را متوقف خواهد کرد.

چلیک روز شنبه در همین رابطه گفت که آنکارا فعلا قصد نقض این توافق را ندارد، اما «عاقلانه نیست» در شرایطی که ترکیه درگیر نبرد با داعش و شبه نظامیان کُرد است، اتحادیه اروپا انتظار تسهیل قوانین مرتبط با تروریسم را داشته باشد؛ این قانون یکی از شروط اتحادیه برای موافقت با عضویت ترکیه است.

چلیک، البته این احتمال را رد نکرد که ترکیه ممکن است در آینده و زمانی که سایه تروریسم برطرف شده باشد، با پیش شرط اتحادیه اروپا موافقت کند؛ وی تاکید کرد که آنکارا هم اکنون هم آماده مذاکره با شورای اروپا در این زمینه است.

«ژان اسلبورن» وزیر خارجه لوکزامبورگ هم در پایان نشست امروز تاکید کرد که دو طرف باید در مسیر آشتی و عادی کردن شرایط گام بردارند. 

وی افزود: این نخستین بار پس از کودتا است که ما با یکدیگر صحبت می کنیم اما تمام افرادی که امروز پشت این میز جمع شدند، بر این عقیده بودند که اگر ترکیه خواستار بازگشت ثبات است، باید هر چه سریع تر به حاکمیت قانون بازگردد.

«فرانک والتر اشتیان مایر» وزیر خارجه آلمان هم با بیان اینکه اتحادیه اروپا در کنار ترکیه ایستاده است، گفت: به نظر می رسد باید قبول کنیم که همدردی و اظهار همبستگی ما به اندازه کافی به مقام های ترکیه منتقل نشده است.

کودتای گروهی از نظامیان ارتش ترکیه در 15 ژوئیه( 25 تیر) به علت حضور گسترده مردم در سطح شهر و مقاومت در برابر کودتاچیان، ناکام ماند.

روابط ترکیه و اتحادیه اروپا در هفته های گذشته به علت انتقاد مقام های اروپایی از بازداشت گسترده عوامل این کودتا رو به سردی رفته است؛ تاکنون ده ها هزار نفر به اتهام مشارکت در این کودتا بازداشت و شماری از مقام های نظامی و قضایی عزل شده اند.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *