دستگیری صیاد پرندگان شکاری در پابند
صیاد پرندگان شکاری در پارک ملی پابند دستگیر شد
رییس پارک ملی پابند در این باره گفت: محیط بانان پس از مدتی گشت زنی حوالی ساعت ۱۲ ظهر با رد مشکوک موتورسیکلت مواجه شده و پس از دنبال کردن رد، به محل اختفای یک صیاد بازگیر نزدیک شدند.
علی کلانه اظهار داشت: ماموران دریافتند که صیاد متخلف یک نفر را روی تپه ای مرتفع به دیده بانی گذاشته است تا در صورت نزدیک شدن محیط بانان، دیده بان صیاد اصلی را مطلع و وی نیز پیش از رسیدن ماموران متواری شود.
بنابراین محیط بانان به دو گروه تقسیم شده و همزمان برای دستگیری دیده بان و صیاد متخلف وارده عمل شدند.
محیط بانان صیاد بازگیر را درون کومه (مخفیگاه از پیش آماده شده) غافلگیر ن اما صیاد متخلف یک پرنده شکاری دلیجه را که در اسارت داشت فراری داده و سپس با ماموران گلاویز شد.
محیط بانان جریان درگیری فیزیکی با صیاد متخلف با استفاده از اسپری اشک آور وی را زمینگیر و سپس خلع سلاح (چاقو) کردند.
در بازرسی از متخلفان یک پرنده دلیجه، یک قمری، ادوات بازگیری و یک چاقو کشف و ضبط و متهمان پس از هماهنگی با مقام قضایی تحویل پاسگاه انتظامی شدند.
بازگیرها از دلیجه و قمری برای جلب توجه و صید بازهای شکاری استفاده می کنند.
متخلفان پس از یک شب بازداشت در پاسگاه انتظامی صبح جمعه با دستور مقام قضایی تا اتمام تحقیقات و تکمیل پرونده روانه زندان شدند.
پرندگان شکاری در راس زنجیره غذایی قرار داشته و نقش بسیار مهمی را تعادل اکوسیستم ایفا می کنند.
این پرندگان (به خصوص خانواده شاهین ها) به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب هستند و برای خرید آنها مبالغ بالایی را پرداخت می کنند.
شیوخ عرب با آموزش پرندگان شکاری از آنها برای شکار، به ویژه شکار هوبره استفاده می کنند.
زنده گیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه های ارزشمند را در آستانه انقراض قرار داده است.
طبق آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه نقدی قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از دلیجه معادل ۲۰۰ میلیون ریال و هر یک قمری معادل یکصد هزار تعیین شده است. بنابراین متخلفان باید مبلغ ۲۰۰,۱۰۰,۰۰۰ ریال به حساب دولت واریز کنند.
قانونگذار سنگین ترین مجازات را در بین تخلفات شکار و صید، در مورد تخلفات مربوط به شکار، صید و قاچاق پرندگان شکاری تعیین نموده و هر دو مجازات حبس (۳ سال) و جزای نقدی را همزمان برای این گروه از متخلفان در نظر گرفته است.
بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده (به مدت ۳ سال)، به جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *