صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مبارزه با تروریسم در "افغانستان" نیازمند همکاری تمامی کشورها است

۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳:۰۱
کد خبر: ۲۱۶۶۲۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
شینهوا نوشت: کارشناسان سیاسی افغانستان بر این باورند که برای غلبه بر تهدیدات امنیتی و جلوگیری از شورش‌های جاری در افغانستان، همکاری کشورهای منطقه و جهان برای مبارزه با تروریسم ضروری است.
به گزارش سرویس بین الملل برای تامین صلح پایدار در افغانستان، همکاری کشورهای منطقه و قدرت‌های جهانی ضروری است.
 
شینهوا گزارش داد: بیش از 3 دهه است که افغانستان متحمل جنگ‌های طولانی مدت و درگیری‌های داخلی شده است، افغانستانی‌های بی‌شماری کشته و زخمی شده و میلیون‌ها تن از شهروندان این کشور به کشورهای همسایه‌شان مانند پاکستان، ایران و سایر نقاط جهان مهاجرت کرده‌اند.
 
به گفته بعضی ناظرین با گذشته 15 سال از حضور ائتلاف نظامی بین المللی به رهبری ایالات متحده آمریکا در افغانستان هنوز خشونت‌ها دراین کشور کاسته نشده و شماری از گروه‌های شورشی ازجمله طالبان، گروه تروریستی داعش وشبکه القاعده دست ازفعالیت‌های شورشی برنداشته‌اند.
 
ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده امریکا درسال 2001 میلادی با یورش به افغانستان رژیم طالبان را سرنگون کرد اما هنوز هم این گروه دست از نبرد در افغانستان برنداشته است.
 
در پایان سال 2014 میلادی حدود 150000 هزار نیروی نظامی ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن ماموریت رزمی‌شان را در افغانستان پایان بخشیدند اما هنوز هم جنگ و خشونت در این کشور ادامه دارد و همه روزه در بخش‌هایی از افغانستان شهروندان این کشور قربانی میشوند.
 
شماری از کارشناسان افغانستانی بر این باورند که عناصر وابسته به تروریسم و بنیاد گرایی نه تنها افغانستان را بی‌ثبات می‌سازند بلکه یک تهدید جدی برای منطقه و حتی جهان می‌باشد و این گروه‌ها بیشتر از سوی بعضی حلقات دربیرون از مرزهای افغانستان حمایت می‌شوند.
 
ژنرال عتیق الله امرخیل کارشناس امور نظامی و سیاسی افغانستان می‌گوید که پناهگاهای امن طالبان و دیگر عناصر وابسته به گروه‌های شورشی در بیرون از مرزهای افغانستان وجود دارد و مرکز تولید و پرورش گروه‌های تروریستی و بنیاد گرا و منابع مالی‌شان نیز در بیرون از افغانستان می‌باشد.
 
این کارشناس امور نظامی و سیاسی افغانستان بر این باور است تازمانی که پناه‌گاهای امن این گروه‌ها در بیرون از مرزهای افغانستان ازبین برده نشود و منابع مالی‌شان قطع نشود، افغانستان هیچ وقت روی یک صلح پایدار را نخواهد دید.
 
در ادامه این گزارش آمده است: در ماه‌های اخیر گروه طالبان و جنگجویان وابسته به گروه تروریستی داعش فعالیت‌های خود را درافغانستان شدت بخشیده و سبب کشته شدن هزاران نفر از خود شورشیان، نیروهای امنیتی افغانستان و غیرنظامیان دراین کشور شده است.
 
به گفته کارشناسان سیاسی افغانستان، گروه‌های شورشی که ازسوی جنگجویان خارجی حمایت می‌شوند مناطق از ولایت‌های بادغیس و فاریاب که هم مرز با کشورهای آسیای میانه می‌باشد را در اختیار دارند و برای آن‌ها یک منطقه امنی ساخته‌اند.
 
این کارشناسان افغانستانی می‌گویند: جنگجویانی که هم اکنون درکنار طالبان در افغانستان می‌جنگند، از کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و حتی از چچن می‌باشند.
 
این کارشناسان سیاسی هشدار میدهند اگر این گروه‌های تندرو شورشی موفق شوند پایگاهشان را در شمال افغانستان مستحکم سازند، قطعاً وضعیت در منطقه بدتر خواهد شد و آن‌ها به خاطر تضعیف کشورهای منطقه از جمله روسیه دست به فعالیت‌های فراتری خواهند زد.
 
این کارشناسان سیاسی افغانستانی استدلال می‌کنند که برای غلبه بر تهدیدات امنیتی و جلوگیری از شورش‌های جاری در افغانستان، همکاری کشورهای منطقه و جهان برای مبارزه با تروریسم ضروری است و این کشورها باید در جنگ علیه تروریسم و افراط گرایی دست به دست هم بدهند.
 
به گفته این کارشناسان تمام گروه‌های افراطی شورشی ازجمله طالبان و گروه تروریستی داعش که اکنون مشغول جنگ در افغانستان هستند تحت حمایت کشورهای خارجی و سازمان‌های اطلاعاتی بیرونی قرار دارند.
 
کارشناسان سیاسی افغانستان می افزایند که هم‌اکنون یک جنگ نیابتی بین قدرت‌های خارجی در افغانستان جریان دارد و افغانستانی‌ها قربانی اصلی این درگیری‌های خشونت بار هستند؛ این قدرت‌های جهانی به خاطر منافعشان جنگ نیابتی را در این کشور راه اندازی کرده‌اند.
 
به گفته این کارشناسان سیاسی عدم هماهنگی بین ارگان‌های دولتی افغانستان به ویژه بین نهادهای امنیتی در این کشور زمینه را برای گروه‌های مخالف مسلح دولت مهیا ساخته تا عملیات‌های نظامی‌شان را سرعتبخشیده و پایگاه‌هایشان را تحکیم بخشند.
 
ازسوی دیگر طاهر یارگل یکی دیگر از کارشناسان سیاسی در افغانستان می‌گوید که عدم هماهنگی بین ارگان‌های امنیتی زمینه را برای طالبان و دیگرهای گروهای شورشی مهیا ساخته تا فعالیت‌هایشان را در بخش‌های مختلف این کشور گسترش دهند و موفق شوند که در میادین نبرد دستاوردهای خوبی داشته باشند.
 
هم چنین عمرخیل پیش بینی میکند اگر کشورهای همسایه افغانستان، قدرت‌های جهانی به ویژه ایالات متحده آمریکا و چین افزایش ناامنی‌ها را درافغانستان نادیده بگیرند، تهدیدهایی که ازسوی طالبان، گروه ترویستی داعش و شبکه القاعده در افغانستان وجود دارد کل منطقه را در برخواهد گرفت.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *