صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیدار ترامپ و رییس جمهور مکزیک؛ استراتژیک‌ترین انتخاب نماینده جمهوریخواهان

۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۱:۴۱
کد خبر: ۲۱۶۲۸۶
ترامپ بر سر یک دو راهی پیچیده قرار گرفته و در صورت اتخاذ رویکرد بینابین باید ساز و کار مشخصی برای پیشبرد آن با حداقل آسیب‌های احتمالی تعریف کند و این مستلزم زیرکی بسیار است.
به نقل از مشرق، در حالی که فقط 69 روز تا انتخابات سراسری ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و خطر عدم حمایت اسپانیولی‌ها و در میان آنها لاتین‌تبارها از ترامپ، به شدت وی و سودای راه‌یابی به کاخ سفید را تهدید می‌کند، نامزد جمهوریخواهان شب گذشته در سخنرانی‌اش در شهر «فونیکس» ایالت آریزونا در حضور هوادارانش اعلام کرد که دعوت «انریکه پنیا نیه‌تو» -رییس جمهور مکزیک- را پذیرفته و در روز چهارشنبه مورخ 31 اگوست (10 شهریور) با وی جهت گفتگوهایی در مورد لاتین‌‌تبارهای مقیم آمریکا رسما دیدار می‌کند.
 
چندی پیش، «پنیا نیه‌تو» -رییس جمهور مکزیک- از هر دو نامزد جمهوریخواه (ترامپ) و دموکرات (کلینتون) دعوت به عمل آورد تا در مورد رویکرد سیاست خارجه آنها در قبال کشورش و مواضع و تصمیماتشان در مورد لاتین‌تبارهای مقیم آمریکا گفتگو شود.

هیلاری کلینتون که هنوز پاسخی به دعوت رییس جمهور مکزیک نداده است. اما ترامپ کاملا آماده این دیدار است و امروز این دیدار رسما صورت می‌پذیرد. یکی از منابع نزدیک به ترامپ در گفتگو با پایگاه تحلیلی پولیتیکو دیدار بین ترامپ و نیه‌تو را یک دیدار بسیار کلیدی و حیاتی جهت حل اختلاف بین دو طرف خواند.

پیش از این، رییس‌جمهور مکزیک ترامپ را به خاطر ابراز طرح دیوار مرزی و مواضعی که علیه لاتین‌تبارها اتخاذ کرده بود، به شدت محکوم نموده بود. اما این دیدار می‌تواند در فضایی که ترامپ هم‌اکنون آن رویکرد تلطیف مواضعش نسبت به لاتین‌ها را پیش گرفته تا بتواند آرای آنها را جذب نماید، یک دیدار مهم باشد. قطعا، اگر نیه‌تو پس از دیدار با ترامپ سیگنال مثبتی به سمت لاتین‌تبارهای مقیم آمریکا بدهد، شاهد سوق‌یافتن نظر لاتین‌های آمریکا به سمت ترامپ خواهیم بود.
 
یکی از مشاورین ترامپ در گفتگو با پولیتیکو اظهار داشت: «اگر رییس جمهوری مکزیک بسته پیشنهادی مناسبی مثل یک امتیاز موجه برای ما داشته باشد، آن وقت آقای ترامپ هم رضایت به اخراح منحصرا مجرمین لاتین‌تبار می‌دهد.بلافاصله، پس از اعلام قبول دعوت از سوی ترامپ، نیه‌تو در صفحه توئیتر خود به زبان اسپانیایی نوشت: «من باور دارم که با گفتمان می‌توان منافع مکزیک را در تمامی دنیا تامین کرد».
 
سفر نامزدهای انتخاباتی آمریکا به سایر کشورها جهت تثبیت برخی مواضع و روشن نمودن نگاه سیاست خارجه آن شخص در قبال آن کشور معمولا مرسوم بوده و هست. اما ترامپ این بار برای دیدار با عالی‌ترین مقام یک کشور، به آنجا سفر می‌کند. وی پیش از این، سفر به اراضی اشغالی فلسطین و دیدار با نتانیاهو را لغو کرد چرا که از اعتراض شدید فلسطینی‌ها نگران بود و البته به او پیام رسیده بود که نتانیاهو هیچ علاقه‌ای به دیدار با او ندارد.
 
ترامپ، به اسکاتلند و ایرلند برای بررسی مایملکات و متعلقات خود در آنجا، به آن کشورها رفت و صد البته رصد نزدیک جریان برگزیت. او، هیچ دیداری با مقامات عالی اسکاتلند و ایرلند نداشت چرا که عملا نیازی نسبت به حمایت آنها احساس نمی‌کرد و البته درست هم بود. اما قضیه مکزیک فرق دارد. هر گونه پالس مثبتی که از دیدار مکزیک خروج یابد و به سمت لاتین‌تبارهای آمریکا صادر گردد، می‌تواند قریب به 13 میلیون رای (با کسر مهاجرین غیرقانونی) را به صندوق ترامپ روانه کند. علاوه بر این، آن دسته از سفیدپوستان و رنگین‌پوستان مقیم آمریکا که در پی مواضع اتخاذی ترامپ علیه لاتین‌تبارها تبدیل به مخالفان وی شدند، در پی نتیجه‌بخش بودن این دیدار، از موضع نرمتری نسبت به وی برخوردار می‌گردند و احتمالا بخشی از آرای انتخابات سراسری به نفع ترامپ هم از کیسه همین زمره خرج شود. ترامپ و مشاورانش به خوبی از تمامی جزییات مربوط به این حرکت و نتایج آن باخبرند و نامزد جمهوریخواه اگر به مکزیک می‌رود، می‌رود که نتیجه بگیرد.
 
این دیدار، یک وجهه موجه هم به ترامپ می‌بخشد. بر خلاف هیلاری که تا به امروز خبری از برنامه سفر او به دیگر کشورها از سوی ستادش اعلام نشده، باراک اوباما در سال 2008 در حالی که نامزد حزب دموکرات بود به آلمان سفر کرد و همان دیدار وجهه او را در اذهان عمومی آمریکا بالا برد.  میت رامنی هم در سال 2012 در طی کمپین انتخاباتی خود به انگلیس سفر کرد و پالس مثبت دریافت نمود اما با انتقاداتی که بعدا از میزبانی انگلیس در طی بازیهای المپیک لندن کرد، همه را چیز را خراب کرد. حالا، ترامپی که معمولا هیچ مراقبتی از کلام خود نمی‌کند و بی‌مهابا حرف می‌زند، این دیدار را یک دیدار مهم و دوست‌داشتنی خوانده و از میل شدید خود به سفر به مکزیک سخن گفته است. این دیدار را اصلا نمی‌توان یک دیدار یکطرفه خواند. مکزیک هم به همان اندازه به ترامپ نیاز دارد.
 
حجم تجارت این کشور با آمریکا بالا بوده و اقامت لاتین‌تبارهای مقیم آمریکا در این کشور که بخشی از آنها از تجار هم هستند، حیاتی است. نیه‌تو که ترامپ را شبیه به موسولینی و هیتلر دانسته بود، طی ماه‌های اخیر به تدریج به سمت تلطیف فضا رفت و ادله خود را پذیرفتن این واقعیت که بالاخره مجبور است ترامپ را به عنوان کسی که ممکن است رییس جمهور آمریکا شود، قرار داد. او چندین بار در طی گفتگوهای تلویزیونی چراغ سبز خود جهت دیدار با ترامپ را زد و نهایتا در ماه آگوست رسما از او دعوت نمود.
 
خبرگزاری CNN (سی ان ان) در تحلیل خود به قلم «مائیو رستون» در این باره نوشت: ترامپ که اخراج مهاجرین غیرقانونی یکی از وعده‌های اصلی انتخاباتی او بود، برای اینکه ناگهان هواداران خود را از دست ندهد، شعار اخراج لاتین‌تبارها را تبدیل به اخراج لاتین‌تبارهای مجرم کرده است. این تغییر شعار بصورت هوشمندانه صورت گرفته و قطعا طراح این تاکتیک، فکر نقاط بعدی این مسیر را هم کرده است. ترامپ هم اکنون در بد مخمصه‌ای گرفتار شده است. او به لطف حمایت هواداران تند خود که اخراج بی‌قید و شرط هر 11 میلیون مهاجر غیرقانونی را خواستارند رقبا را کنار زد و به اینجا رسید و اگر پا پس بکشد،‌احتمال دارد حتی حمایت خود را از وی بردارند. «مایک پنس» -جانشین وی- هم در گفتگو با CNN فقط به این اکتفا که ترامپ در حال تدوین یک برنامه در قبال مهاجرین غیر قانونی است.
 
حالا باید به نظاره نشست و دید که ترامپ چه می‌کند؟ ترامپی که در چهارمین مناظره درون‌حزبی خود از اقدام «دوایت آیزنهاور» -رییس جمهور وقت آمریکا- در سال 1954 برای اخراج یک میلیون و 500 هزار مهاجر غیرقانونی لاتین‌تبار موسوم به «عملیات مهاجر فراری» (Operation Wetback) دم می‌زد و با درود فرستادن بر روح آیزنهاور، وی را ناجی شریف مردم آمریکا خواند. و وقتی «جان کیسیک» از او پرسید که براستی آیا اخراج 11 میلیون انسان و انتقال آنها به سبک آیزنهاور از طریق ناوگان هوایی و دریایی برای او امکانپذیر است؟ پاسخ داد: «ما تا اینجا هم شرمنده آیزنهاور بزرگ هستیم. امیدوارم بتوانم به سنت شریف او ادامه دهم».
 
نامزد جمهوریخواه، کار بسیار سختی در پیش دارد. اولا، اگر در قبال هوادارانش خلف وعده کند، باید شاهد ریزش عظیم آنها باشد. دوما، در صورت عمل به وعده‌اش و پافشاری بر آن، باید شاهد عدم حمایت آرای لاتین‌تبارها از خود که از قضا در ایالت‌های سرنوشت‌ساز پخش شده‌اند باشد. سوما، در صورت اتخاذ رویکرد بینابین جدید، باید ساز و کار مشخصی برای پیشبرد آن با حداقل آسیب‌های احتمالی تعریف کند. براستی که ترامپ اکنون در ماتریس محاسباتی پیچیده‌ای قرار گرفته که هر گونه اشتباه استراتژیک، هزینه بسیار سنگینی برای او خواهد داشت.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *