بازیها و فیلمهای خشن یکی از علل نهادینه شدن خشونت در خانوادهها است
جوهری با اشاره به فضاهایی که فرزندان در خانواده و جامعه در آن رشد میکنند گفت: فضاهای اکشن ناشی از بازیهای رایانه ای و فیلمهای خشن موجب شده است که خشونت در خانواده و جامعه نهادینه شود.
در ابتدای این جلسه مهدی جوهری، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با اشاره به اینکه ضرب و جرح دومین اتهام کشور است، گفت: سرقت، ضرب و جرح عمدی، ضرب و جرح غیرعمدی، جرایم مرتبط با مواد مخدر و کلاهبرداری 5 جرم اول کشور هستند که از میان دو هزار عناوین مجرمانه تعریف شده 50 درصد پروندههای دادگستری به این 5 عنوان جرایم مربوط میشود.
وی گفت: با وجود اینکه استان البرز در خصوص پیشگیری از سایر جرایم اقدامات شایسته ای انجام داده و توانسته است نرخ رشد آمار سایر جرایم را تا حدودی کنترل کند اما در خصوص اتهام ضرب و جرح شاهد رشد آمار بوده ایم.
این مقام مسئول با اشاره به فضاهایی که فرزندان در خانواده و جامعه در آن رشد میکنند گفت: فضاهای اکشن ناشی از بازیهای رایانه ای و فیلمهای خشن موجب شده است که خشونت نهادینه شود که این موضوع اثرات سویی در آینده برای جامعه و خانوادهها به همراه خواهد داشت. لذا لازم است به صورت ریشه ای به بحث پیشگیری همت گماشت.
معاون اجتماعی دادگستری البرز اجرای وظایف تعیین شده توسط هر دستگاه را در این زمینه خواستار شد و گفت: وظایف تعیین شده تعارضی با وظایف ذاتی دستگاهها ندارد و لازم است دستگاههای ذیربط در حیطه اختیارات خود به این امر نیز اهتمام ویژه ای داشته باشند.
مجد، کارشناس مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره کل بهزیستی استان البرز نیز با اشاره اینکه خشونتها زمینههای تربیتی و روانی دارند، پیشگیری را بهترین عامل در کنترل خشونت ارزیابی کرد.
وی ورود بهزیستی و ارائه آموزشهای لازم در پاتوقهای کودکان و دانش آموزان و همچنین باشگاههای ورزشی را اقدامی موثر در پیشگیری از خشونت دانست.
مجد اظهار کرد: برخی اوقات احساس حقارت که منجر به خشونت میشود را والدین ناخواسته در فرزندان خود ایجاد میکنند. لذا لازم است والدین در این جهت از آموزشهای لازم برخوردار شوند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمدی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان ساوجبلاغ گفت: محور مدنیت ما در اسلام، مسجد است و همه تحرکات سیاسی و اجتماعی ما در مسجد اتفاق افتاده است. متاسفانه با توجه به فضای تبلیغاتی گسترده که اتفاق افتاده از کارکردهای مسجد غفلت شده است.
وی گفت: کارکردهای مختلفی را میتوان برای مسجد در نظر گرفت که یکی از آنها ایجاد فضای مشاورهای است. لذا استفاده از ظرفیت مساجد و روحانیون مستقر در مساجد کم هزینه ترین و در دسترسترین راه برای ارائه آموزش به مردم است.
عادلی، مدیرکل امنیتی استانداری البرز نیز به وجود خشونت پنهان در جامعه اشاره کرد و گفت: خشونت مراحل مختلفی دارد و آمار دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نمیتواند بیانگر میزان واقعی خشونت در جامعه باشد؛ چرا که بسیاری از موارد پنهان میماند و به پرونده قضایی تبدیل نمیشود.
وی وجود آمار بالای نزاع در استان البرز را غم انگیز خواند و ریشه اصلی این مسئله را ناشی از بافت ناهمگون فرهنگی به دلیل مهاجرتهای انجام شده به استان و تفاوتهای فرهنگی و بعضا تعارضات فرهنگی دانست.
وصی الله شاهمرادی، رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش استان البرز گفت: لازم است سازمانها و نهادهایی که در این برنامه برای آنها وظایفی تعیین شده است مشخصاً بگویند که چه کاری انجام شده است و به کدام نقطه رسیده اند.
وی در ادامه گفت: آموزش و پرورش مشکلی با ورود کارشناسان سازمانها و نهادهای گوناگون برای ارائه آموزشهای لازم در مدارس ندارد و آمادگی کاملی برای انجام هماهنگیهای لازم را دارد.
سبک روح، معاون مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان البرز به ارائه گزارشی از برنامههای اجرا شده در زندانهای استان البرز پرداخت که میتواند به پیشگیری از خشونت کمک نماید.
وی گفت: با برنامه هایی که در زندان دنبال میکنیم شاهد کاهش خشونت در زندان بوده ایم. این برنامهها شامل برگزاری کارگاههای آموزش مهارتهای زندگی برای هزار نفر از زندانیان و سربازان وظیفه، اجرای طرح امید در زندان، انجام سخنرانیهای مذهبی توسط روحانیون مستقر در زندان، انجام مسابقات ورزشی و همچنین مسابقات قرآنی، شناسایی بیماران اعصاب و روان و ارجاع آنها به روانشناس و روانپزشک، است که به کاهش تنش و خشونت در زندان منجر گردیده است.
در این جلسه یاسمی، رئیس اداره اجتماعی فرمانداری شهرستان کرج بر ضرورت کار تیمی میان دستگاههای ذیربط در خصوص پیشگیری از خشونت تاکید کرد و وجود روحانیون در پارکها و فضاهای عمومی را عاملی در کاهش درگیری و خشونت دانست.
آرش استکی، معاون قضایی رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرج گفت: وظیفه دستگاه قضایی برخورد با معلول است که این مهم انجام میشود ولی در مبحث پیشگیری به علتها هم توجه میشود و هدف این است که جامعه سالم باشد. اما دستگاه قضایی به تنهایی امکانات مادی را ندارد که به اقدامات پیشگیرانه بپردازد. لذا ضروری است سایر دستگاهها فعالانه تر و با احساس تکلیف بیشتری به این مسئله بپردازند.
وی با اشاره به اینکه 17 شعبه کیفری در استان وجود دارد که از این میان 6 شعبه اختصاصاً درگیر پروندههای ضرب و جرح است و این مساله جای تاسف دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از قتلها در منازعه واقع میشود گفت: بعضاً این افراد ممکن است هیچ گونه سابقه کیفری نداشته باشند و نتوانسته بر خشم خود غالب شوند لذا مرتکب قتل شده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *