کمیته پارالمپیک از کمیته المپیک جدا شد
نمایندگان مجلس، کلیات و ماده واحده طرح انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک را تصویب کردند.
همچنین نمایندگان مجلس ماده واحده این طرح را نیز با 177 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
در ماده واحده این طرح آمده است: به منظور ایجاد زمینههای لازم برای شرکت قهرمانان و ورزشکاران جانباز و معلول کشور در رقابتهای پارالمپیک، بینالمللی، قارهای و منطقهای، با رعایت مقررات بینالمللی و نیز تلاش برای توسعه ورزش در بین اقشار مختلف جامعه معلولان کشور، کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران از کمیته ملی المپیک ایران منتزع شده و در فهرست موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موضوع قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی مصوب 19/4/1373 با اصلاحات بعدی آن قرار میگیرد. اساسنامه این کمیته حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی پارالمپیک تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران میرسد.
تبصره 1- دو نفر نماینده از کمیسیونهای فرهنگی به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در کمیته پارالمپیکی حضور خواهند داشت.
تبصره 2- از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون، کارکنان فعلی و نیز اموال، املاک و تجهیزات و اماکن مربوط به کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک منتزع و به این کمیته منتقل میشوند.
تبصره 3- اصلاحات اساسنامه جاری کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران همزمان به تصویب هیات وزیران میرسد.
طیبه سیاوشی شاهعنایتی به عنوان موافق این طرح گفت: کمیته ملی پارالمپیک باید از المپیک جدا شده و مستقل باشد و عدم استقلال این دو نهاد تاکنون مورد ایراد نهادهای بین المللی بسیاری قرار گرفته است بنابراین برای حفظ حقوق معلولان این طرح باید به تصویب برسد.
همچنین مهرداد بائوج لاهوتی به عنوان مخالف این طرح گفت: قانون اساسنامه المپیک در سال 60 به تصویب رسیده و اساسنامه فعلی قابل قبول است و در سال 73 قانون کمیته المپیک جزء فهرست نهادهای غیردولتی قرار گرفت بنابراین اگر در حال حاضر برای پارالمپیک تصمیم جداگانهای اتخاذ گردد به نفع جامعه معلولان نیست.
در ادامه غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی به عنوان موافق این طرح گفت: کمیته پارالمپیک زیرمجموعه المپیک است و افراد معلول برای دریافت پول دچار مشکل هستند با توجه به اینکه این افراد امروز برای شرکت در مسابقات عازم میشوند باید با تصویب این طرح مسائل مالی آنها را به صورت مستقل انجام داد.
گفتنی است جعفرزاده در تذکری تاکید کرد که مشخص نیست آقای لاهوتی جزء موافق و یا مخالف این طرح هستند زیرا آقای لاهوتی خود از امضاکنندگان این طرح بودند.
در ادامه لاهوتی با استناد به تذکر ماده 79 آئیننامه مجلس به مزاح، خطاب به جعفرزاده گفت: جناب آقای جعفرزاده برای طرح و درک بهتر مطالب در صحن مجلس بهتر است در کلاسهایی که معاون اجرایی رئیس مجلس در نظر گرفتهاند، صبحها شرکت کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *