لایحه موافقتنامه بین ایران و آذربایجان در زمینه ساخت و بهره برداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد تصویب شد
نمایندگان مجلس لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد را به تصویب رساندند.
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 10 شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد با 180 رأی موافق، 9 رأی مخالف و5 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهرهبرداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد مشتمل بر یک مقدمه و 23 ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه تسلیم اسناد آن داده میشود.
در تبصره این ماده واحده نیز آمده در اجرای ماده 22 و 23 این موافقتنامه رعایت اصول 139، 77، 78 و 125 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
اسدالله قره خانی در گزارش کمیسیون انرژی در خصوص این موافقتنامه گفت: رودخانه ارس بین جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان مشترک است که 2 سد روی آن نصب شده و امروز بخشی از رودخانه که اختلاف سطح دارد شتاب آب داشته و امکان بهرهبرداری برق از آن وجود دارد.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: در گذشته وزیر نیروی کشورمان و وزیر انرژی آذربایجان دیداری داشتند که قرار شد از این محل انرژی برق آبی استحصال کنیم که قدرت آن به 35 تا 50 مگاوات میرسد لذا برای این کار باید تونلهایی در دو طرف احداث شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: بر اساس این موافقتنامه هزینه ساخت و نگهداری نیروگاه در طرفین بر عهده هر یک از کشورها قرار گرفته است.
علی ادیانی به عنوان مخالف این موافقتنامه خواستار اضافه شدن اصل 125 قانون اساسی به تبصره این موافقتنامه شد که دکتر لاریجانی با آن موافقت کرد.
نادر قاضیپور در ادامه به عنوان موافق این موافقتنامه گفت: یکی از چالشهای آینده کشورمان آب است که رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیر نیرو در این خصوص هشدار دادهاند لذا نیاز است با احداث این سدها هر چه سریعتر نیروی برق و همچنین آب از آن برداشت کنیم ضمن اینکه امور مشترک با آذربایجان سبب استحکام روابط میشود.
سید محمدجواد ابطحی به عنوان مخالف دیگر این لایحه معتقد بود برای جلوگیری از تغییر خطوط مرزی لازم است اصل 78 نیز به تبصره این لایحه اضافه شود که دکتر لاریجانی با آن نیز موافقت کرد.
کاظم دلخوش اباتری در ادامه به عنوان آخرین موافق این لایحه عنوان کرد: گزارشهایی مبنی بر بحران آب وجود دارد که شراکت با آذربایجان در ساخت احداث سد و نیروگاه میتواند به مدیریت این بحران کمک کند ضمن اینکه میتوانیم با احداث این سدها از آب برای کشاورزی و سایر مصارف در مرز استفاده کنیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *