حدود 11 درصد از طلاقهای توافقی به صلح و سازش منجر شده است
جوهری گفت: در حال حاضر کلیه طلاقهای توافقی جهت انجام مشاورههای تخصصی به این مرکز ارجاع میشود و در این مدت موفقیت خوبی حاصل شده و به مقدار 11 درصد پروندهها به صلح و سازش منجر شده است.
در این جلسه جوهری، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز، بلیاد رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان البرز، محمدی الموتی رئیس شعبه 11 دادگاه خانواده شهرستان کرج، کلهر عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد، مردانی رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، صدیقی مسئول دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی اداره کل بهزیستی، بهدادفر مدیر اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی دادگستری، اسلام خواه مسئول مرکز مشاوره پیش از طلاق معاونت اجتماعی دادگستری و روستایی سرپرست اداره پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی دادگستری کل استان البرز حضور داشتند.
مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در این جلسه گفت: با توجه به روند افزایشی طلاق در سطح کشور طرح الزامی شدن مشاورههای قبل از طلاق مطابق با قانون حمایت از خانواده مورد توجه قرار گرفته است و در برخی از استانهای کشور این مراکز دایر شده است.
وی اظهار کرد: استان البرز در راه اندازی این مرکز پیشگام بوده و از سال 93 به راه اندازی این مرکز همت گماشته است. در حال حاضر کلیه طلاقهای توافقی جهت انجام مشاورههای تخصصی به این مرکز ارجاع میشود و در این مدت موفقیت خوبی حاصل شده و به مقدار 11 درصد پروندهها به صلح و سازش منجر شده است.
معاون اجتماعی دادگستری کل استان البرز تصریح کرد: این مرکز با حداقلها راه اندازی شده است و در حال حاضر به سطحی رسیده است که 25 مشاور و روانشناس با این مرکز همکاری میکنند که اکثریت این مشاوران دارای مدارک کارشناسی ارشد روانشناسی و تعدادی نیز دارای مدرک دکتری هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنان به دنبال توسعه کمی و کیفی این مرکز هستیم و لازم است سایر پروندههای طلاق نیز به این مرکز ارسال شود چرا که ایجاد صلح و سازش در طلاق توافقی بسیار دشوار است و در طلاقهای یک طرفه این موضوع امکان پذیرتر میباشد.
وی گفت: با توجه به اینکه جرقههای پروندههای دادگاه خانواده در دادسرا است، هماهنگیهای لازم جهت ارجاع زوجین پروندههای ضرب و شتمهای زن و شوهری و ترک نفقه به مرکز مشاوره صورت گرفته است و در حال حاضر تعدادی از این پروندهها جهت حصول سازش به این مرکز ارجاع میشود.
جوهری افزود: این معاونت تلاش میکند منطبق با شیوه نامه مدیریت مراکز مشاوره خانواده مصوب ۱۳۹۴/۱۰/۱۴ به تمشیت امور در آن مرکز بپردازد و تشکیل این شورا نیز بر اساس این شیوه نامه و به منظور افزایش بهره وری و استفاده از نظرات کارشناسی صاحبنظران بوده است.
کلهر، عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد و عضو شورای مشورتی مرکز مشاوره پیش از طلاق استان البرز نیز با اشاره به هدف مرکز مشاوره پیش از طلاق دادگستری کل استان البرز در کاهش آسیبهای اجتماعی، بر ضرورت پیگیریهای وضعیت زوجینی که برای طلاق مراجعه میکنند تاکید کرد.
وی عنوان کرد: زوجین پس از دریافت خدمات مشاورهای نباید رها شده و به منظور اینکه نتایج بهتری حاصل شود مجددا باید تحت نظارت مشاوره روانشناسان مرکز قرار گیرند.
کلهر در ادامه گفت: در این مرکز تنها خدمات مشاوره ای مدنظر قرار گرفته است و باید پرستاری خانواده نیز به منظور رشد بهداشت روانی مورد توجه قرار گیرد.
مردانی، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی استان البرز و عضو شورای مشورتی مرکز مشاوره پیش از طلاق استان البرز در این جلسه گفت: در حال حاضر در خصوص پروندههای طلاق توافقی وزن مددکار اجتماعی کم است و باید جایگاه این موضوع را مشخص نماییم چرا که مشاوره ها صرفاً 40 درصد خدمات را دربرمی گیرند و 60 درصد باقی مانده خدمات مددکاری است.
وی تصریح کرد: پیگیریهای ثانویه در مشاوره از وظایف مددکار اجتماعی است و این مددکار است که وضعیت خانوادههایی که مورد مشاوره قرار گرفته اند را مشخص میکند. بر همین اساس پرستاری خانواده نیز جزو وظایف مددکاران است.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد از خدمات مشاوره باید در خانواده ارائه شود و این موضوع نیازمند حضور مددکار در خانواده است که متاسفانه این امکانات وجود ندارد.
محمدی الموتی، رئیس شعبه 11 دادگاه خانواده شهرستان کرج و عضو شورای مشورتی مرکز مشاوره پیش از طلاق استان البرز آمارگرایی را آسیبی جدی در میان دستگاههای دولتی دانست و گفت: نگاه ما باید به سمت کیفیت گرایی باشد و این امر مهم با ارائه آموزشهای لازم به مشاوران دست یافتنی است.
وی در ادامه بر ارائه آموزشهای پیش از ازدواج به عنوان راهکاری برای پیشگیری از طلاق تاکید و ابراز امیدواری کرد که این موضوع قانون و به صورت کشوری دنبال شود.
بلیاد رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان البرز و عضو شورای مشورتی مرکز مشاوره پیش از طلاق استان البرز گفت: سازمان نظام روانشناسی استان البرز آمادگی دارد ارزیابیهای لازم را در خصوص مشاورانی که قصد همکاری با مرکز مشاوره پیش از طلاق را دارند به انجام رساند. همچنین لازم است افرادی که در این مرکز عضویت دارند در سازمان نظام روانشناسی عضو شده و در مراحل بعدی کسب پروانه نمایند.
وی همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی برای مشاوران را از دیگر اقداماتی دانست که می تواند در ارتقاء دانش همکاران موثر واقع شود و سازمان نظام روانشناسی استان این آمادگی را دارد در این زمینه همکاری های لازم را به انجام رساند.
صدیقی مسئول دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی اداره کل بهزیستی استان البرز و عضو شورای مشورتی مرکز مشاوره پیش از طلاق استان البرز نیز با اشاره به شیوه نامه مدیریت مراکز مشاوه گفت: در این شیوه نامه به مبحث مددکاری کمتر پرداخته شده است، در صورتی که تجربه نشان داده که تقویت مددکاری مثمر ثمر است. همچنین لازم است که مبنای روشنی برای تایید سازش و یا عدم سازش زوجین وجود داشته باشد و تایید این موارد تحت نظارت یک تیم تخصصی صورت گیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *