صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از بازرسی بازار تا پلمپ کارخانه های غیر استاندارد

۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱:۵۲
کد خبر: ۲۱۵۰۷۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
اقدامات اداره‌کل استاندارد استان تهران، از زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، در سه بخش اقدامات استانداردسازی، پروژه‌های تحقیقاتی و اقدامات آموزش و فرهنگسازی قابل تقسیم است.
به گزارش گروه اقتصاد ، به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران، عملکرد این اداره در 3 سال گذشته دولت یازدهم اعلام شد.

در بخش استانداردسازی می‌توان به بازرسی از 15هزار و 677 مخزن CNG در2000 اتوبوس ناوگان حمل و نقل شهری و انهدام دوهزار و 565 مخزن غیراستاندارد، استانداردسازی 180 جایگاه CNG و 18هزارمخزن CNG، استانداردسازی 50717 نازل سوخت، بازرسی 144هزار بازرسی و استانداردسازی و صدور گواهی ایمنی و عملکرد 48هزار آسانسور و بازرسی از 1500 آسانسور اماکن عمومی و دولتی، استانداردسازی 7500 تجهیز بازی و پلمب 560 تجهیز وجمع آوری 11 شهربازی در سطح استان، انجام 61هزار مورد بازرسی از مراکز عرضه در استان، استانداردسازی تولیدات 3853 واحد تولیدی، صدور 8173 پروانه کاربرد علامت استاندارد، تدوین 1661 استاندارد ملی برای کشور، تاسیس 5 کمیته فنی متناظر با ایزو، استانداردسازی 42 میدان میوه و تره‌بار در 22 منطقه، اخذ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO 17025 توسط آزمایشگاه‌های اداره‌کل ، اشاره کرد.


کارشناسان استاندارد طرح‌های تحقیقاتی کاربردی بسیار مهمی را به نتیجه رساندند که به این شرح است :

طرح پژوهشی افزودنی سوخت جهت کاهش آلاینده‌های خودرو و مصرف سوخت

 در این طرح که فاز اولیه آن با انجام آزمایشات درجا و پس از پیمایش بر روی انواع خودروهای سواری و دیزلی به اتمام رسیده‌است، نتایج حاکی از بهبود نسبی کاهش آلاینده HC پس از پیمایش 1428 کیلومتر در خودروی دیزلی ایسوزو به میزان حدود 70درصد بوده‌است؛ همچنین در همین میزان پیمایش، آلاینده‌های co وco2 نیز در این نوع خودرو درصدهای کاهش معادل 40 تا 60 درصد داشته‌اند. در این بین پارامتر O2 تولیدشده افزایشی معادل 5درصد داشته است.

بررسی ویژگی‌های کیفی آب آشامیدنی استان تهران ( اندازه‌گیری نیترات و نیتریت موجود در آب)

این طرح  در چند سال‌ بطور مکرر اجرا شد، اما در آخرین بررسی در اردیبهشت و خرداد 94، تعداد 78 نمونه از کلیه مناطق استان تهران گرفته و فاکتورهای ملزوم در استاندارد ملی مربوطه (مانند نیترات و برخی فلزات سنگین) بررسی شد؛ که وضعیت کیفی بسیار بهبود پیدا کرده بود و تنها مغایرت‌های جزئی تنها در برخی از مناطق وجود داشت.
 
ردیابی روغنهای گیاهی ( پالم ) در فراورده‌های لبنی

در این طرح تعداد 131 نمونه انواع فراورده‌های لبنی از نظر وجود چربی گیاهی (پالم) مورد آزمون قرار گرفت که تنها در یک نمونه چربی گیاهی مشاهده شد.از آنجا که این طرح در سال 92 نیز انجام شده بود ، در مقایسه با آن ، با پیگیری‌های بعمل آمده ،کاهش چشمگیری (8دهم درصد) در استفاده از چربی گیاهی در فراورده‌های لبنی دیده شد.

شناسایی گونه ماهی تن در کنسرو ماهی تن

در این طرح به بررسی احتمال استفاده از سایر ماهی‌ها (بجز گروه تن ماهی‌ها) در تولید کنسر تن ماهی توسط برخی تولیدکنندگان سودجو پرداخته شد و در نتیجه آ« ، از میان 40 نمونه مور بررسی در 14 نمونه ، عدم مغایرت مشاهده شد و متعاقب آن کنترل‌های تکمیلی در دستور کار قرار گرفت.


سنجش کمی و حجمی فراورده های مشمول استاندارد اجباری

در سال‌های 94-91 تعداد2979 بسته انواع مواد غذایی ، شوینده ، شیمیایی و سلولزی از نظر مقدار وزن و حجم اعلام شده از سوی تولیدکننده مورد بررسی قرارگرفت که حدودا در 10درصد کل نمونه‌ها مغیرت وجود داشت.

بررسی قابلیت زیستی ( شمارش زنده) باکتری های پروبیتیک در فراورده های لبنی

در این طرح 17 نمونه انواع ماست پروبیوتیک از مراکز عرضه خریداری و جهت آزمون قابلیت زیستی ( شمارش باکتری‌های پروبیوتیک زنده ) مورد بررسی قرار گرفت و از آنجا که باید در این گونه فراورده‌ها ، در طول تاریخ انقضاءشان دارای 106 باکتری زنده در هر گرم باشند ؛ پس از بررسی‌ها ، مشخص شد در 9 نمونه میزان باکتری‌ها کمتر از حد مجاز بود ؛ متعاقبا اقدامات با تذکرات و رهنمودهای لازم به  واحدهای استانی و ادارات‌کل استانی داده شد.

اندازه گیری سموم ( آفلاتوکسین‌ها ) در انواع شیر پاستوریزه و فرادما

در این طرح 72 نمونه انواع شیر پاستوریزه و فرادما را از نظر آفلاتوکسین نوع M1 بررسی و در 19 نمونه مغایرت مشاهده شد. بعد از مطرح شدن این مسئله با واحدهای نظارتی مانند دامپزشکی و مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تولیدی ، و پس از انجام پایش دو ماهه که در آن 600 نمونه شیرخام مورد بررسی قرار گرفت ، با ردیابی و شناخت عوامل مخل ، و حذف آن ، کیفیت شیر در کلیه واحدهای تولیدی استان تثبیت و بهبود یافت.


مطالعه ژنتیکی کیفی جهت تشخیص نوع دام در فراورده‌های ژله‌ای

در این طرح 30 نمونه از انواع فراورده‌های ژله‌ای نظیر پاستیل ، دسرژله‌ای و پودر ژله برای تعیین نوع منشا دام مورد استفاده در فرمولاسیون آنها مورد بررسی قرار گرفت که خوشبختانه منشا دام مورد استفاده در کلیه نمونه‌ها از حیوانات حلال گوشت بود.

طرح ارزیابی 150 مرکز خدمات پس از فروش خودروهای داخلی و خارجی

در این طرح وضعیت خدمات پس از فروش نمایندگی‌های عرضه‌کننده خودرو به مدت دو سال در سطح استان تهران به صورت انتخاب تصادفی ، در سال 92 از 150 نمایندگی ( مشتمل بر 100 نمایندگی از خودروسازان داخلی و 50 نمایندگی خودروهای وارداتی) و در سال 93 از 67 نمایندگی مجاز ( مشتمل بر 34 نمایندگی از خودروسازان داخلی و 33 نمایندگی خودروهای وارداتی) بازدید و ارزیابی مجدد انجام شد . و در نتیجه آن مشخص شد بیشترین علت مراجعه بابت سرویس‌های ادواری بوده‌است. نهایتا در جلسه‌ای در سازمان ملی استاندارد ایران و با حضور رییس سازمان و خودروسازان  موارد بررسی و تدابیر لازم اتخاذ شد.


طرح سنجش عیار طلا در استان و افزایش کیفی 14درصدی عیار مصنوعات طلا

این طرح در سال 94 با انجام بازرسی از واحدهای صنفی عرضه‌کننده مصنوعات طلا در استان تهران و 2500 مورد نمونه‌برداری از این واحدها شروع شد و نتایج حاصل از آزمون نمونه‌ها ، مطابق با استانداردهای ملی مربوطه ، در مقایسه با سال‌های 93-92 ، رشد و ارتقای 14درصدی در انطباق عیار مصنوعات طلا با استاندارد ( عیار 750 ) را نشان داد.


ارزیابی صحت آزمون‌های آزمایشگاه‌های دارای تجهیزات حساس از طریق CRM

در این طرح اداره‌کل استاندارد استان تهران به منظور صحه‌گذاری نتایج آزمون آزمایشگاه‌های همکار خود ، اقدام به تهیه دو نمونه CRM (مواد مرجع گواهی شده) ، جهت کنترل فلزات سنگین و آفلاتوکسین نوع M1 نمود ؛ که در مجموع تعداد 14 نتیجه آزمون آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفت و سپس در صورت وجود اختلاف ، موارد عدم انطباق جهت بررسی و رفع آن به آزمایشگاه مربوطه اعلام شد.


اقدامات انجام شده در بخش آموزش و فرهنگ‌سازی اقدامات موثری نظیر آموزش همگانی (حضور کارشناس در سراهای محلات مناطق مختلف تهران، در برنامه های آموزشی در رسانه‌های تصویری و در کمپین آشنایی با استاندارد جهت ارایه مباحث کلی در خصوص استاندارد)، آموزش کودکان (حضور کارشناس در مهدهای کودک برای ارایه مباحث استاندارداری درخور فهم کودکان، برپایی نمایشگاه کودک و استاندارد در هفته استاندارد و چاپ و توزیع 6عنوان کتاب آموزشی در 50 هزار نسخه)، آموزش دانش‌آموزان (حضور کارشناس در مدارس، بازدید دانش آموزان از آزمایشگاه‌های کشور)، آموزش برون سازمانی شامل آموزش 160هزار نفر-ساعت برای مسئولین کنترل کیفیت، کارشناسان استاندارد و کارکنان شاغل در آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های بازرسی همکار استاندارد بوده‌است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *