صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"ساعت ۵ عصر" اواسط ماه مهر کلید می‌خورد/بهترین گزینه برای نقش اول سیامک انصاری است/دیگر توان ساخت سریال ندارم

۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹:۲۹
کد خبر: ۲۱۳۸۳۱
مدیری گفت: فیلمبرداری از زمانی که ضبط «دورهمی» متوقف می شود یعنی بین ۱۱ تا ۱۵ مهرماه آغاز می شود و تا آبان ماه کار فیلمبرداری به پایان می رسد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، اولین نشست رسانه ای فیلم سینمایی جدید مهرام مدیری «ساعت 5 عصر» با حضور کارگردان در هتل هما برگزار شد.

مهران مدیری کارگردان «ساعت 5 عصر» در ابتدای نشست با خیر مقدم به همه اهالی رسانه گفت: از 8 سال گذشته تصمیم به ساخت فیلم داشتم اما محقق نمی‌شد، بالاخره موفق شدم در 2 ماهی که ضبط مجموعه «دورهمی» (مهر و آبان) انجام نمی‌شود، اولین فیلم خود را جلوی دوربین ببرم، ایده فیلم مربوط به 3-2 سال گذشته است و قصه درباره فردی است که در شرایطی قرار می‌گیرد و از 7 صبح تا 5 عصر درگیر ماجرایی می‌شود و باید تا 5 عصر امضای آخر را دریافت کند. سلسله اتفاقاتی که شاید در طول روز برای هر فردی انجام شود با یک داستان غلو شده به تصویر کشیده می‌شود. این فرد کاملاً مبادی آداب، تحصیلکرده و مهربان است که نقش آن را سیامک انصاری بازی می‌کند.

وی در ادامه توضیح داد: فیلمنامه در حال نگارش است و تا 15 روز آینده آماده می‌شود و برای دریافت مجوزهای لازم به وزارت ارشاد ارائه می‌شود.

مدیری افزود: این فیلم ما را متوجه می کند که پیرامون ما چه اتفاقاتی می افتد. همانطور که در برنامه «هفت» گفتم شخصیت اصلی این فیلم فردی است که باید تا ساعت ۵ عصر از یک نفر امضا بگیرد اما یک سلسله اتفاقات عجیب و غریب می افتد که البته عجیب و غریب هم نیست. این فیلم یک نقطه صفر تا صد دارد که به ما نشان می دهد چگونه اتفاقات بزرگتر می شود. این را هم باید بگویم که خیلی از اتفاقاتی که برای شخصیت اصلی می افتد اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: ایده فیلم هم مربوط به دو سه سال قبل است که خیلی ناگهانی به ذهنم رسید و ماجرای آن چیزی است که هر روز در اطراف ما اتفاق می‌افتد در حالی که ما خیلی متوجه آن نیستیم. البته داستان آن را نمی‌توانم خیلی تشریح کنم ولی کلیت آن مربوط به زندگی آدمی از ۷ صبح تا ۵ عصر یک روز است که باید به مکانی برسد تا برای پرونده خود امضایی را بگیرد.

مدیری تصریح کرد: داستان فیلم من به گونه‌ای است که مکانی که شخصیت اصلی داستان باید خود را به آنجا برساند، در ساعت ۵ عصر بسته می‌شود؛ ضمن این که این واژه برای من یادآور شعر زیبایی از لورکا است که از کودکی آن را به یاد دارم.

وی در پاسخ به این که آیا قصد دارد با همان گروهی که سال‌ها در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی همکاری داشته، فیلم سینمایی خود را بسازد، گفت: این فیلم با همان گروه همیشگی ساخته نمی‌شود و کاملا با گروه جداگانه‌ای کار خواهم کرد اما شاید دو سه نفر از همکاران پشت صحنه‌ حضور داشته باشند.
 
کارگردان فیلم ساعت ۵ عصر در ادامه نشست خبری خود با اشاره به این که سیامک انصاری، بازیگر اصلی فیلم است و به جز خودش که نقش کوتاهی دارد، سه بازیگر دیگر هم حضور خواهند داشت، گفت: در این فیلم صحنه‌هایی وجود دارد که با همراهی حدود هزار نفر آن را فیلمبرداری خواهیم کرد و برای این کار از دستیاران و برنامه‌ریزان پروژه کمک خواهم گرفت تا جمعیتی که حضور خواهد داشت، کنترل شود چون قرار است صحنه‌هایی داشته باشیم که تمام پرده سینما پر از آدم باشد.

وی افزود: در تمام سال‌هایی که کار کرده‌ام علاقه‌ای به گرفتن صحنه‌های خارجی نداشته‌ام و فکر می کنم این فیلم تمام این سال‌ها را از دماغم درآورد چون ۹۰ درصد سکانس‌ها خارجی است. 

این کارگردان همچنین در بخشی دیگر درباره داستان و اسپانسر فیلم توضیح داد: ساعت ۵ عصر سراسر نقد اجتماعی است و در آن تهران را مثل یک تیمارستان یا یک جای خیلی شلوغ می‌بینیم که در آن هزاران نفر می‌چرخند. در واقع کمدی فیلم در خدمت همین نقد اجتماعی و فرهنگی است.

مدیری اضافه کرد: سرمایه‌گذار این فیلم همان اسپانسر مجموعه دورهمی است و از این همکاری خوشحالم چون در این سال‌هایی که کار کردم هیچ اسپانسری به این خوبی نداشتم.

 مجری برنامه دور همی با اشاره به سابقه کاری خود در تلویزیون با ابراز امیدواری از این که فیلمش را به خوبی بسازد، گفت: این فاجعه است که فیلم طوری ساخته شود که مردم بگویند سریال بهتر می‌ساختی.

مدیری درباره استفاده از جلوه‌های ویژه برای به تصویر کشیدن هزار نفر در یک سکانس گفت: بنای ما بر این است که اصل هر چیزی در کار دیده شود ولی اگر یک نفر بتواند چیزی را نشان دهد که با اصل ماجرا فرقی نداشته باشد، آن موقع می‌توانم به آن فکر کنم اما نمی‌دانم چنین امکاناتی در اینجا هست یا خیر؛ به همین دلیل فعلا همه چیز را بر اصل بودن گذاشته‌ام.

وی همچنین درباره اینکه آیا قصد دارد مانند برخی دیگر از سینماگران برای استفاده از بازیگران در شبکه های مجازی فراخوان دهد، گفت: فکر نمی کنم احتیاجی به فراخوان باشد چون برای همان هزار نفر هم افراد لازم هستند همان طور که در قهوه تلخ یا مرد هزار چهره در سکانسی که برای دادگاه فیلمبرداری می‌کردیم هزار نفر حضور داشتند؛ هرچند کنترل آن سخت می‌شود.  

این نویسنده و کارگردان در بخش دیگر صحبت هایش در پاسخ به پرسشی درباره جذب بازیگر از طریق فراخوان های تلگرامی گفت: افراد زیادی هستند که می توانند به ایفای نقش در این فیلم بپردازند و من فکر می کنم نیازی به انتشار فراخوان اینترنتی نیست. در «قهوه تلخ» ما صحنه های پربازیگری داشتیم که کنترل آن افراد بسیار سخت بود اما در این فیلم به تدابیری اندیشیده ایم که اذیت نشویم البته درباره اجرای آن نمی توانم چیزی بگویم.

مدیری با اشاره به نام فیلم گفت: نام این فیلم به این دلیل «ساعت ۵ عصر» است که شخصیت اصلی آن تنها تا ساعت ۵ عصر وقت دارد که یک امضا بگیرد. من به همین دلیل ساده نام فیلم را اینگونه انتخاب کردم.

وی درباره زمان فیلمبرداری «ساعت ۵ عصر» عنوان کرد: فیلمبرداری از زمانی که ضبط «دورهمی» متوقف می شود یعنی بین ۱۱ تا ۱۵ مهرماه آغاز می شود و تا آبان ماه کار فیلمبرداری به پایان می رسد.

این کارگردان درباره انتخاب سیامک انصاری که همواره در آثار او حضور دارد، اظهار کرد: سیامک انصاری در همه این سال ها نقش ها را برای این فیلم تمرین می کرد. شخصیت اصلی این فیلم فردی است که همه بلاها به سرش می آید. فکر می کنم هنوز بهترین گزینه برای این نقش سیامک انصاری است.

مدیری درباره اینکه دیگر نمی خواهد در تلویزیون سریالی بسازد، گفت: من دیگر توان ساخت سریال ندارم. سریال سازی دنیای سخت خود را دارد که یک کارگردان باید در طول ۹ ماه یک سریال بسازد و من دیگر توان آن را ندارم. البته دیگر علاقه ای هم ندارم مگر کارهایی مثل «دورهمی» پیش بیاید که حضور در آنها را قبول کنم اما دیگر نمی توانم سریال بسازم.

وی همچنین درباره فیلم دیگرش با مضمون دفاع مقدس بیان کرد: صحبت کردن درباره آن اثر خیلی زود است. من در حال حاضر نمی توانم بگویم که آیا آن فیلم واقعا دفاع مقدسی است یا نه، اما ربط چندانی به فیلم های دفاع مقدسی ندارد.

وی درباره دستمزد میلیونی اش در دورهمی و دستمزد خود برای ساخت اولین فیلم سینمایی‌اش با لحنی شوخی و در عین حال جدی گفت: دستمزد من برای دورهمی ۳۰ میلیون تومان نیست و نمی‌دانم چرا روزنامه‌ها که باید علیه شایعات عمل کنند، درست مطالب را انعکاس نمی‌دهند. من برای هر قسمت ۶۰ میلیون تومان می گیرم و اصلا می گویم چرا کار آدم را خراب می کنید و می‌گویید ۳۰ میلیون تومان.

مدیری در پاسخ به این که دستمزدش برای ساخت فیلم سینمایی‌اش چقدر است، گفت: ۲۰ میلیارد تومان و در برابر تعجب خبرنگاران هم فقط گفته خود را تکرار کرد.

مدیری به برخی انتقادات که نسبت به او مبنی بر ارتباط خوب نداشتن با اهالی رسانه مطرح می‌شود و نیز برخوردی که با برخی اهالی رسانه در پشت صحنه دورهمی پیش آمد، بیان کرد: آنچه از قول من درباره مصاحبه نکردن و برخی مسائل دیگر به خبرنگارانی که به دورهمی آمده بودند گفته شد حرف‌های من نیست و بابت آن عذرخواهی می کنم اما واقعیت این است که در این سال‌ها دستیاران و مدیران تولیدی که با آن ها کار کرده ام یک قراری با هم گذاشته‌اند که هر اتفاقی می افتد مدیری نفهمد. آن ها خودشان این تصمیم را گرفته‌اند و اجرا هم می‌کنند. من خیلی دیر متوجه این مساله شدم و سال ها طول کشید که بفهمم آن پشت چه اتفاقی می افتد و وقتی فهمیدم یک روز گفتم این کار فشار بیشتری به من وارد می کند.

وی افزود: وقتی هم خودم آمدم وسط که ماجرا را حل کنم کار خیلی سخت شده بود . به همین دلیل خواستم چنین نشستی برگزار شود و هرچند وقت یک بار هم آن را تکرار خواهیم کرد.

مدیری تصریح کرد: برنامه دورهمی را خیلی دوست دارم، تجربه استندآپ کمدی در این برنامه داشتم که مرا به سال‌های تئاتر و آن فضای زنده همراه با مخاطب نزدیک می‌کند، در این برنامه که مخاطبان زیادی دارد و حتی در خارج از کشور هم دیده می‌شود بعضی از مسائل از جمله مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بی‌پرده و صریح‌تر ارائه می‌شود که برای مخاطب و خودم جذاب است. من سعی می‌کنم افرادی را که گاهاً الگوهای عده‌ زیادی از جوانان هستند با سئوالاتی از زندگی‌ها و نوع تفکرشان آنها را برای مخاطب به درستی ارائه دهم و مخاطب متوجه بعضاً این مهم می‌شود که برخی از هنرمندان سواد چندانی ندارند و نمی‌توانند الگوی خوبی برای جوانان باشند. من با سوالاتی که طراحی شده شخصیت افراد را بیرون می‌ریزم و گاهاً بعضی از افراد در برنامه به قدری درست و در جایگاه خود قرار دارند که من از آنها می‌آموزم.

وی در پاسخ به این سئوال که خندوانه رقیب برنامه دورهمی است؟ خاطرنشان کرد: خندوانه رقیب برنامه دورهمی نیست، شکل 2 برنامه کاملاً متفاوت است، رامبد جوان بارها گفته که در برنامه خندوانه فقط قصد خنداندن دارد و گفت‌وگوهایی که می‌کند در قالب طنز است اما دورهمی علاوه بر نمایش، گفت‌وگوهایی دارد که برخی از مسائل را در جامعه صریح‌تر ارائه می‌دهد؛ خنداونه اصلاً رقیب دورهمی نیست و در برنامه‌های آتی حتماً از رامبد جوان هم دعوت می‌کنیم.


انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *